Jana Šimonová: Postulát Kočí "My máme justici"

18.04.2011 11:50

Paní Kočí na své kontroverzní nahrávce pronesla několik postulátů. Pro tentokrát jsem si vybrala tenhle: My máme justici. Tak schválně - platí?

Jana Šimonová: Postulát Kočí "My máme justici"

Stavební firma Skanska uspěla, podle předběžného opatření soudu musí ŘSD odstranit tzv. Bártovy cedule, které upozorňují lakonicky na fakt, že zde stavěla Skanska, nic více, nic méně, jen jako z udělání stojí u těch úseků dálnice, kde stavěla firma Skanska a došlo na nich zřejmě speciálním zvlněním terénu o pokus o tobogán.

Kdyby to totiž byla odfláknutá práce odborníka, určitě by stavební forma opravila svoji práci a vypracovala by opatření, aby k podobným problémům nedošlo. Už proto, že by za sebou nechtěla zanechat špatnou práci, reference a pověst. To by přece mohla přijít o zakázky a ještě by platila penále za zmíněnou špatně odvedenou práci a následné problémy. Chodí to snad jinak?

Chodí? Zde zřejmě platí jeden z postulátů paní Kočí. My máme justici. Jestliže oni mají justici a Bártovci mají cedule, pak zákonitě cedule musejí zmizet. Navíc jmenovaná firma bude požadovat odškodnění za poškození dobrého jména, takový malý Diag Human.

Osvědčené proslavené kopyto Diag Human pro navlečení kauzy těch, co jsou ti oni, co mají justici, nedivte se. A my máme na dálnici tobogán. A nejen na dálnici, zdá se z posledních divokých událostí, které hýbou českou vysokou politikou.

U nás doma, v kraji Moravskoslezském existuje město, jehož erb má stříbrný odřivous na červeném štítě, je to zavinutá střela postavená špicí vzhůru. U Bílovce se svezete do kopce a z kopce a kromě toho si poskáčete na zvlněném nekvalitním povrchu dálnice. Buďte při sjíždění vln opatrní, část svodidel nemá atest kvality, zde nejde jen o nebezpečí možného odření vousů.

A v případných sporech při řešení škod, vzniklých díky tobogánu na dálnici, buďte pamětlivi postulátu paní Kočí a vězte, že ten kdo má justici, bere. Přirozeně ten, kdo ji nemá, platí. Copak za totality jste si dovolili stěžovat na rozbité komunikace a silnice? Nedovolili, ani vás to nenapadlo. Bodejť by napadlo, vždyť stát vlastnil stavební firmy i komunikace.

Tehdy stát měl v hrsti firmy, ale dnes je nová doba, dnes mají vybrané silné firmy v hrsti ... víte co ... Na druhé straně, co máme v hrsti my, to také víte, škoda krásných slov a ošklivých provokací.

Co říká rozum a nestranný pohled na věc? Postavit u zvlněných úsecích dálnice ceduli s textem Zde stavěl Mickey Mouse - to by na žalobu a na předběžné opatření odsunu tabulí skutečně bylo, ale takhle ... Takhle rozhoduje justice podle toho, komu straní, nikoli podle faktu, zda cedule hlásá pravdu nebo ne. Proto mě obchází vtíravé a neodbytné tušení, že postulát paní Kočí „My máme justici" platí.

Vyšlo na blogu iDnes

Psali jsme:
Kočí jako blonďatá bestie našlapala divadlo. Klasnová se smála na celé kolo
OBRAZEM Kočí z křoví vyskočí
Kočí jako Sabina. Zrádce národa. Zmiz ze sněmovny, množí se hlasy
Obhajobu Kočí v Událostech ČT24 sledoval rekordní počet diváků
Režisér Olmer, fanoušek VV: Slizký Škárka a prolhaná Kočí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…