Jaromír Petřík: Je faktickým šéfem ČSSD Sobotka, nebo Kalousek?

25.05.2017 20:16

Přiznám se, že nestačím zírat, jak v současné vládní krizi, kterou zavinila výhradně ČSSD, šlape tandem Sobotka-Kalousek. Dokonce si z Bohuslava Sobotky dělají legraci i komunisté.

Jaromír Petřík: Je faktickým šéfem ČSSD Sobotka, nebo Kalousek?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Činnost ČSSD a jejich předsedy Bohuslava Sobotky komentují (ZDE) takto-cituji:

„Sobotkův kabinet se dlouho chlubil dobrými ekonomickými údaji a stabilitou. Tím se hodlal zapsat do novodobých českých dějin. To vše lídr sociálních demokratů Bohuslav Sobotka během pár dnů vyhodil do povětří. Jeho vláda vejde do historie jako ta, která strhla zemi do obrovské politické krize. Vsadil Českou republiku v záhadné hazardní hře. Sobotka zřejmě tlačí ANO do kouta. Chce ho nejspíše přinutit opustit kabinet, aby mohl dovládnout v menšinové koalici, pro níž má dohodnutou podporu s TOP 09 Miroslava Kalouska. Kalousek, s nímž Sobotka své kroky zřejmě koordinuje, byl také z jeho taktiky nadšen. »ČSSD logicky odmítla hrát loutkové divadlo o předstírání změny na ministerstvu financí,« jásal Miroslav Kalousek.“

Je zajímavé, jak Bohuslav Sobotka bojuje za zájmy Kalouskovy TOP09 proti zájmům našich občanů. Vždyť přece o podnikatelských aktivitách a dluhopisech Andreje Babiše věděl od samého počátku, kdy s ANO vstupoval do koalice a o náhrávkách, kde Andrej Babiš mluví s novinářem média, jež mu patří, musel vědět též delší dobu.

Ale až v okamžiku, kdy hnutí ANO začnou vysoce stoupat volební preference a preference ČSSD se naopak začnou propadat, vystartuje po Babišovi tím nejhloupějším možným způsobem. Odvolání-neodvolání, demise- nedemise.

A když už i Andrej Babiš udělá takový ústupek, že se nechá odvolat (ale neshodí přitom vládnoucí koalici), tak Sobotka odmítne jmenovat ministryní Alenu Schillerovou, která nevadí ani dalšímu koaličnímu partnerovi, lidovcům.

Podle velmi kritické reakce Kalouska vůči lidovcům, zřejmě Kalousek Sobotku seřval, Sobotka couvl a přistoupil na Kalouskův návrh, odmítnutí Aleny Schillerové jako nové ministryně financí.

Kalousek totiž ví, že tímto současný politický stav vygraduje do maximálního napětí a velké politické krize v naší zemi, jejímž konečným cílem je prezident Zeman.

Kalousek ví, že prezident Zeman není žádnou jeho loutkou jako Bohuslav Sobotka a jedná v zájmu občanů naší země. Je zřejmé, že pokud Sobotka po odmítnutí Aleny Schillerové odmítne i dalšího kandidáta za ANO, tak prezident Zeman nepřijme návrh na odvolání Andreje Babiše. Je mu totiž jasné, že by toto místo Bohuslav Sobotka obsadil nějakým Kalouskovým člověkem v barvách ČSSD a Andreje Babiše pak zlikvidovali v monstrprocesu hodným padesátých let (i když konečným cílem je prezident Zeman, na kterého už Sobotka s Kalouskem připravují ústavní žaloby). Takže, kdyby se podařilo prezidenta Zemana svrhnout a Babiše obléci do tepláků, bylo by vítězství Miroslava Kalouska úplné.

S Babišem to může být opravdu všelijaké, ale v daném případě jde přece o něco jiného. V zásadě jde o nebývalý hon na člověka, jež se postavil lidem, kteří jsou když ne stejní, tak horší. A právě ti ze sporných věcí vyrobili PŘÍPAD! Následně spustili neslýchaný mediální povyk, svolávání občanů ve velkých městech neziskovkami zaštiťující se Šárkou Fialovou ve svojí štvanici na člověka. Najednou je to podobné, jako štvanice v 50. letech... Těmto manipulacím pak lidé snadno podlehnou ...

Nemusíme se ovšem vracet tak daleko do historie. Stačí nedávný Majdan v Kyjevě s následnou občanskou válkou. A vzpomeňme si, že nejvíce tento nelegitimní násilný převrat podporovali naši politikové z TOP 09. Stačí jen přítomnost Karla Schwarzenberga a jeho podpora nelegitimním pučistům...

A co se týká Babiše, není problém, aby mu nějaký "spřátelený" soudce zařídil 15 let v kriminále. Stačí případ dalšího Kalouskova úhlavního nepřítele Davida Ratha, který vyfasoval 8,5 roku. A to se jednalo o pouhé drobné, oproti financím, které se točí v případě Andreje Babiše.

Kalousek hraje opravdu o hodně. Preference jeho TOP09 neustále padají, takže je nebezpečí, že se při podzimních volbách nedostane do Parlamentu. Proto je potřeba se co nejvíce zviditelnit a co nejvíce poškodit svoje politické rivaly.

A opravdu nestačím zírat, jak Sobotka dělá vše, aby naplnil tyto Kalouskovy představy.

Jen jsem zvědavý, co na to voliči ČSSD?

Opravdu budou věřit, že faktickým šéfem ČSSD je Sobotka a ne Kalousek?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …