Jaromír Tasáry: Oslava či trpká vzpomínka?

17.11.2017 11:43

Dnes je svátek, který svátkem není (pro mne). V roce 1989 mladí studenti chtěli více svobod a dostali na budku na Národní třídě.

Jaromír Tasáry: Oslava či trpká vzpomínka?
Foto: Hans Štembera
Popisek: 17.listopad

Mezi nimi nebyli Havel, Vondra, Dienstbier apod. Ti nevěděli, co se děje ani druhý den. Když zjistili, že nic nehrozí, vystrčili hlavy ven. Pak už začala pomalu demontáž toho světa, kde se nám žilo lépe. Nastal čas, kdy komunista přestal být komunista a převlíkl se do rouna demokrata.

Cinkání klíčů bylo tehdy hodně slyšet. Byly od baráku, chaty či garáže. Mnozí z těch co tenkrát cinkali, jsou dnes v Domovech pro seniory a na pobyt přispívá stát neb jejich penze je tak malá, že nestačí ani na zaplacení služeb, léky jsou drahé!

A stačilo tak málo, nechat velké podniky ve státních rukou, nevyklízet obchodní pozice ve světě. Měli jsme přebytek obchodní bilance se světem, vyrovnaný státní rozpočet.

Mělo se podporovat to, co bylo do té doby podporováno, malé soukromé podnikání (soudruzi to podporovali) vnést do priorit státu, ne rozprodej majetku. Dnes se blbě cinká klíčema, většinou jsou zatížené 20 letou hypotékou a jsou jen od vchodu a vstupu do bytu.

Pro koho to svátek je ať slaví.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…