Jaroslav Ptáček: Některé věci mě fakt štvou

21.01.2021 20:45

Jen okrajově sleduji reakce na schválené kvóty českých potravin a krev se ve mně vaří.

Jaroslav Ptáček: Některé věci mě fakt štvou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maso, ilustrační foto

Plivnutí do evropské integrace (lidovec Svoboda), popření principů volného obchodu (nějaky pirátský poslanec), pak pan Prouza, co žvaní, že nebudou kapacity a že bude drahota až o 30 %, a k tomu Bakalovi novináři z HN...

Nepletu se, když si myslím, že západoevropští zemědělci dostávají vyšší dotace než naši, k tomu daleko masivněji chemicky hnojí, že dostáváme do obchodů podřadné produkty atd...?

Copak nikomu z těch žvanilů nezáleží na práci pro naše sedláky, copak nikomu nezáleží kultivaci české krajiny? Že nemusíme zatěžovat ovzduší nesmyslnými transporty rajčat ze Španělska a okurek z Holandska a podobně?

Ten pirát, kterého jsem ho zaslechl v ČT, nejspíš neví, co je práce rukama. Že kromě manažerů, analytiků a poradců máme také obyčejné sedláky...  A co je ochrana životniho prostředí take netuší, přestože se tím neustále ohání.

Největší hrůza je ten Prouza, co je v ČT každy den a lobuje za Brusel ze všech sil. Jak může zastupovat naše lidi z obchodu, když v tom nikdy nedělal! (Znal jsem jeho předchůdce Juračku. To byl aspoň obchodník, řemeslu rozuměl.)

Omlouvám se za emotivní vzkaz, ale proti tomu, co jsme dnes viděli v televizi ve Sněmovně, je to jen slabý čajíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…