Jaroslav Zavadil: Proč podporuji Rusnokovu vládu?

11.07.2013 11:24

ČMKOS dlouhodobě, důrazně upozorňovala na velmi negativní ekonomické a sociální dopady vládních reforem Nečasovy vlády.

Jaroslav Zavadil: Proč podporuji Rusnokovu vládu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Zavadil

Na největším protivládním protestu 21. dubna 2012 v Praze odbory veřejně odmítly, aby tento způsob vládnutí pokračoval. Důrazně zaznělo, že tato vláda prostřednictvím korupčních praktik „povýšila“ politiku na výnosný byznys. Na této demonstraci daly odbory vládě STOP a požadovaly její demisi. Nečasův kabinet nakonec skončil po nebývalém politickém skandálu, přesto se vládní politici snaží udržet za každou cenu do řádných voleb. ČMKOS naopak považuje za nejlepší východisko ze současné krize předčasné volby! Existují však obavy, že se nenajde dostatečný počet poslanců, kteří mají na předčasných volbách zájem.
 
V této situaci považuji krok prezidenta Miloše Zemana, který pověřil Jiřího Rusnoka sestavením vlády nezávislých osobností a odborníků, za rozumný. Přechodná vláda J. Rusnoka může přispět k nezhoršování situace, k řešení nejnaléhavějších problémů, zejména nebude brzdou objektivnímu vyšetřování právě odhalených kauz v nejvyšších vládních sférách.
 
Jaroslav Zavadil
předseda ČMKOS
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČMKOS

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…