Jaroslava Lukšová: Úsměv je prostě úsměv a nepotřebuje žádný překlad. Co je Linie radosti?

25.04.2017 18:02

Spolek Linie radosti, který provozuje Denní stacionář pro osoby s mentálním, fyzickým a kombinovaným postižením, je velmi mladou organizací, která sice působí na území Statutárního města Frýdek-Místek, ale je otevřena všem lidem s handicapem z širokého okolí.

Jaroslava Lukšová: Úsměv je prostě úsměv a nepotřebuje žádný překlad. Co je Linie radosti?
Foto: Linie radosti
Popisek: Závody ve Zlíně.

Jsme organizací, jež učí klienty samostatnosti, pro ulehčení jejich života, ale i rodinných příslušníků. Linie radosti totiž vytváří trošku jinou alternativu mezi denními stacionáři stejné cílové skupiny. Nabízíme domácí prostředí s nízkým počtem klientů, jež je variantou pro ty, kteří se hůře adaptují ve velkých kolektivech. Nabízíme přístup ke klientovi coby kolegovi. Klienti se spolupodílejí na chodu i rozhodování stacionáře.

Jako jediní jsme v rámci oblasti vytvořili Sportovní klub Linie radosti, kde se věnujeme plavání, cyklistice, stolnímu tenisu a jiným aktivitám. Na posledních závodech, což bylo Mistrovství ČR v plavání pro region Moravy a Slezska, konající se ve Zlíně, jsme slavili obrovské úspěchy našich plavců. Byly to nejúspěšnější závody za celé pětileté působení klubu, a to díky profesinalitě trenéra a neskutečné vytrvalosti našich plavců. Přivezli jsme 7 zlatých medailí, 2 stříbrné a 2 bronzové. Například naše nová plavkyně Lucie Kmošťáková, která v loňském roce plakala, že nechce závodit, letos získala 2 zlata za 25m a 50m PRSA a jedno společné zlato za ŠTAFETU. Tomáš Pavlosek, jež v loňském roce plaval v kruhu, v roce letošním má krásnou stříbrnou medaili za ZNAK. No a nakonec, starý matador v plavání Vojtěch Lukša, který se na bedně cítí jako doma, si v letošním roce posunul osobní rekord. Všichni naši plavci se nominovali na MČR v Liberci, které se uskuteční ve dnech 28. a 29. 4. 2017

Svou jedinečností v přístupu vnímají klienti i zaměstnanci Linii radosti jako svou organizaci, jako svůj přechodný domov. Chceme ukázat, jak se lze radovat ze života. Že úsměv je úsměv a nepotřebuje překlad ani fyzické schopnosti, nepotřebuje společenské či intelektuální zařazení. Chceme ukázat, že všichni jsme dostali dar života na této zemi a tudíž patříme k sobě bez rozdílu. Že každý z nás je originálem, tak obdivujme a respektujme tuto jedinečnou galerii.

Proto vás zvu, přijďte mezi nás a na vlastní oči uvidíte a bezpochyby i uslyšíte tu radost a souznění duší. Tu čistotu a lásku, která se tu prolíná bez ohledu na cokoli. Přijďte a teprve pochopíte...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…