Jiří Baťa: Europoslanec Telička. Říct o něm, že je politický grázl, tak je to pro něj pocta

19.03.2019 22:16

Už o tom pánovi bylo napsáno ledacos, ale tady to někdo "rozhráb". To je jasný od začátku. Doufám, že Vás nikoho nenapadne ho volit! Ti ostatní v EU sice nejsou o moc lepší, nicméně Telička, to je v EU naše jednička!

Jiří Baťa: Europoslanec Telička. Říct o něm, že je politický grázl, tak je to pro něj pocta
Foto: archiv Jiřího Bati
Popisek: Jiří Baťa

Europoslanec Pavel Telička se ohradil proti slovům premiéra Andreje Babiše (ANO), který tvrdě  kritizoval české zástupce v EP za to, že nehájí dostatečně zájmy země. V nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce Telička také uvedl, že Babišova slova jsou absurdní a jde buď o politický marketing, nebo neznalost. Pan Telička je jedním z největších bezpáteřních a bezcharakterních českých kariéristů. Doufejme, že ve volbách do EP vyhoří jak svíčka na hřbitově! Telička byl hlavním vyjednávačem přístupové dohody do EU. Přistoupil na podmínky téměř likvidující naše zemědělce. Je to hlavně bezcharakterní lobbista, více jak dobře placený pobyt europoslance v Bruselu umí šikovně spojit se svou lobbistickou profesí. Do EP se vyšplhal po zádech ANO a Babiše, aby se vzápětí  spojil s opozicí do tažení proti němu. Koryto v EU však neopustil.

Telička byl kariérista i v minulém režimu (již za studií vstoupil do KSČ) a pochází z rodiny bývalého českého komunistického diplomata Františka Teličky, který v době jeho narození působil v kubánském oddělení velvyslanectví ČSSR ve Washingtonu. František Telička byl členem KSČ a byl evidován jako spolupracovník StB ”TYL”. Pavlík byl ale šikovný a včas převrátil. Umí se otáčet jako vrtule. Teličkové byli, jsou a budou ! Jejich prototypem je Vocílka ze Švandy dudáka a např. i Rudolf Mrva z románu Zlá krev a také známý Hujer z filmu "Marečku, podejte mmě pero ! " Krásně vykreslené krysí charaktery !  Už se pro jeho pokrytectví,  podrazy a patolízalství vžil výraz - TELIČKOVINA. To předvádí „soudruh" z nomenklaturní rodiny.

Tento holohlavý vych..ný chameleon,  který vystudoval prestižní NGIMO v SSSR, vstoupil do KSČ a pracoval na Ministerstvu zahraničních věcí ČSSR, kde byl veden jako nomenklaturní kádr ÚV KSČ. V době normalizace zahraniční politika zcela podřizovala SSSR, byl horlivým členem KSČ, děla l kariéru v právním odboru, pak po 89 rychle obrátil kabát. a přešel přes všechna možná seskupení a strany. V době přístupových rozhovorů o vstupu České republiky do Evropské unie vedl český vyjednávací tým a podělal nám přístupové podmínky vstupu do do EU. To je ten pán co nám vyjednal doslova strašné podmínky pro vstup do EU, zvláště pak v zemědělství, zřejmě nejhorší pro nás ze všech zemí, které tam chtěli. A vůbec se za to nestydfí nebo se za to třeba omluvil! Poté se stal velvyslancem a vedoucím Stálé mise ČR při EU.

V prosinci 2004 spoluzaložil lobbistickou firmu BXL Consulting v Bruselu, které byl spolumajitelem a ředitelem. Od 11. září 2007 je též  členem představenstva těžařské společnosti New World Resources, pod kterou spadalo i OKD . Od prosince 2008 do prosince 2011 byl členem dozorčí rady společnosti RPG Byty. Takže spolu zloděj s Bakalou, nepřímo, přesto bezostyšně sál z Bakalových zlodějin a dostal některé horníky až na dno jejich existence ...

Soudruh Telička, který v tandemu s Bakalou tuneloval OKD, čachroval s OKD byty a dalšími nemovitostmi a nakonec se opět dostal díky Babišovi do EU parlamentu a po nakopnutí Babiše do zadnice před vánocemi dostal dáreček od EU-Santa Klause v podobě místopředsedy EU a tak řádí ještě více než před tím. Je rovněž členem Římského klubu.  Nu a dnes tento pán ještě kecá a kecá. Je typickým zosobněním jakousi podivnou zlobou zaslepených fanatiků. Jeho charakter už dost vystihuje skutečnost, že se za hnutí ANO nechal upelešit v Bruselu, aby odtud "za odměnu" nominující hnutí napadal.

Odporný typ, hnusný egoista, prospěchář a farizej tento bohužel náš europoslanec! Bylo by na čase, aby darebák Telička skončil, složil své účty a současně národ s ním a šel „pracovat“někam hodně daleko pro nějaké jiné národní zájmy nežli pro Českou zemi. Někam, kde si takového bezcharakterního křiváka budou ochotni ponechat. Bohužel nepochybuji, že se těch, co by se jej případně ujalo, bude víc než dost. Ideologický diverzant, ekonomický dehonestátor a v neposlední řadě  také zrádce českých národních zájmů Telička ne že by neměl, ale nemůže a nesmí více zastupovat zájmy české země v cizině!

(PS: Došlo jako nevyžádaný email).

Upravil Jiří Baťa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …