Jiří Baťa: Že se mu huba nezkřiví, komediantovi!

23.07.2019 9:32

Stejně jako je „vysazený“ pan Jan Hrušínský na osobu prezidenta Zemana, jsem zase já „vysazený“ na pana principála. Vadí mi totiž ta jeho neomalenost, drzost, bezohlednost a nenávist k člověku, který mu nic neudělal, nijak mu neuškodil, neublížil, jen se nemůže smířit se skutečností, že v přímé volbě porazil naději pražské kavárny, Karla Schwarzenberga. Proto také kde může do něj tu kopne, tu jej zesměšní, urazí, pomluví, nebo se o něm vyjádří způsobem, že z něj udělá ubožáka, neschopného vykonávat svou funkci prezidenta.

Jiří Baťa: Že se mu huba nezkřiví, komediantovi!
Foto: archiv Jiřího Bati
Popisek: Jiří Baťa

V poslední době našel zase vhodnou příležitost, jak si do prezidenta kopnout.     Pan principál Hrušínský zase perlil jenže od huby (napsat od úst se mi jaksi příčí) se mu řinou páchnoucí sliny a jedovaté bubliny. Nevím, jak často provádí pan Hrušínský hygienickou očistu dutiny ústní, ale zdá se, že ji hodně odflinkává, protože to co mu potom z huby vyleze, se rovná zvratkům s velmi odpuzujícím odérem. Upřímně řečeno, už pohled na jeho úsměv, ve kterém obnažuje své zuby, které sorry jako, má jak pangejty u cesty, pak není divu, že propustí více žlučovitého a zahnívajícího zápachu z jeho útrob, než je obvyklé zvláště, mluví-li o osobě pana prezidenta Zemana.

Pokud se najde někdo, kdo bude pozitivně kvitovat imbecilní vyjádření principála, tedy „Zatímco se Miloš Zeman na Pražském hradě opevňuje, slovenská prezidentka Zuzana Čaputová jede po Bratislavě normálně tramvají. Asi je normální. Je hezké, když se politik chová tak, že se nemusí občanů bát,“ pak je dotyčný stejný debil, jako pan Hrušínský.  Otázka normálnosti paní Čaputové, jak ji zmiňuje pan Hrušínský, je více než diskutabilní. Osobně si myslím, že asi stejně „normální“ jako je on sám, ale je to věc názoru. Také mi není jasné, proč pan Hrušínský v souvislosti s prezidentem Zemanem zmiňuje, že  Je hezké, když se politik chová tak, že se nemusí občanů bát? Jednak prezident Zeman má pro strach uděláno, za další, jeho častá setkání s občany nesvědčí o tom, že by se bál občanů a za poslední, je-li řeč o „politikovi“ všeobecně, pak je u nás  mnoho politiků, kteří se často chovali tak, že by se opravdu mohli občanů bát a chodit kanálama! Ale Zeman mezi ně rozhodně nepatří i když platí, že nikdo není bez chyby (viny), jsme jenom lidé!

Pokud jde o zmíněnou cestu tramvají prezidentky Čaputové na divadelní představení pak je nad slunce jasnější, že tato cesta tramvají má ryze propagační, populistický charakter, protože není nejmenších pochyb o tom, že cesta tramvají na divadelní představení místo prezidentského auta není ani náhodou  projevem skromnosti, ale projevem nebetyčného falešného  populismu paní prezidentky a v neposlední řadě také pozoruhodným divadlem, protože minimálně půlka tramvaje byla obsazena osobní ochrankou, resp. příslušníky tajné policie. Příjezd a vstup do budovy divadla paní prezidentky se nepochybně také neobešel bez teatrálnosti za účasti řady novinářů, reportétů, fotografů, TV apod. Zkrátka cesta na divadelní představení paní Čaputové začala již jejím vstupem do „vozňa elektríčky“! To už ovšem pan Hrušínský z taktických důvodů nekomentuje!

Ale to není vše, co Jenda Hrušínských v souvislosti s komediální cestou paní prezidentky Čaputové vyzvracel „Jak oznámil prezident–mluvčí, na zámku v Lánech se nyní nově plánuje na ochranu pana prezidenta nakoupit kulomety, drony, autonomní vozidla a posílení Hradní stráže o další stovky mužů. Jo, není nad čisté svědomí,“ říká principál Hrušínský. Chápu, že si pan Hrušínský často a rád dělá z Hradu srandu, ale ta sranda je ze strany pana principála, s ohledem na výši(!) jeho IQ, myšlena více méně vážně, resp. se tím snaží nepřímo urážet a dehonestovat postavení našeho prezidenta a srovnává jej s politickou loutkou, novickou prezidentky Čaputové.

Ovšem není od věci se ptát, co bylo cílem  populistické cesty  prezidentky Čaputové , kam či na jaké představení se paní prezidentka svým „skromným“ cestováním tramvají vypravila. Podle vyjádření aktivisty Tomáše Peszynského to údajně bylo na divadelní představení „Příběh gaye, příběh lesby“ pořádané u příležitosti bratislavského „pride“¨. Je-li to pravda nevím, jak jsem koupil, tak prodávám! Faktem je, že se o cíli paní Čaputové pan Hrušínský  nezmínil, asi to nepovažoval za podstatné, což ovšem tuto možnost zcela nevylučuje. Právě vzhledem k jejím některým velmi zvláštním a svérázným postojům, názorům a projevům (všeho druhu) by nebylo od věci, kdyby to byla pravda! Je opravdu škoda,  že se o tom ani slovem nezmínil principál Hrušínský, jeho názorové zvratky by mohly být (ostatně jako vždy) velmi, opravdu velmi výživné (i s typickým Hrušínského nenávistným odérem).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…