Jiří Bátěk: Drahý doktore Goebbelsi, vaši britští přátelé se krmí dobře

04.12.2016 11:01

Leden se blíží a s ním i speciální tým ministerstva vnitra, všemi očekávaný „odbor proti dezinformacím“. Prý pár desítek lidí bude dohlížet nad propagandou a fenoménem tzv. hybridních hrozeb. Nastane zlomová doba – odděleno bude zrno od plev, což se za tisíce let lidské civilizace nepodařilo. Přichází doba pravdy -- vše pěkně rozškatulkováno, aby lidé měli přehled a nemuseli se příliš namáhat.

Jiří Bátěk: Drahý doktore Goebbelsi, vaši britští přátelé se krmí dobře
Foto: archiv
Popisek: pravda - lež

Chovanec: "Chceme se věnovat volné politické soutěži a vytvořit systém, který by pomohl lidem orientovat se. Je třeba zaměřit se na to, aby dostali informace, které jsou relevantní, a dokázali se zorientovat v tom, co je lež a co je pravda."

Takže pro začátek dvě otázky pro nový tým odborníků:

Kdo vytvořil takové podmínky, že se Hitler dostal k moci? Kdo podporoval a financoval vyzbrojování Německa?

Kdo použil sarin v srpnu 2013 v Sýrii a na čí příkaz?


Převzato z ČT24: V Sýrii byl v srpnu 2013 použit nervový plyn sarin. Podle Francie, Británie i USA doložená zjištění dokazují, že za útokem stál syrský režim. „Vina syrské vlády je jasně prokázána,“ řekla americká velvyslankyně u OSN Samantha Powerová. Také podle britského velvyslance u OSN Marka Lyalla Granta neponechává zpráva inspektorů sebemenší stín pochybnosti (!) o tom, že za chemickým útokem z 21. srpna stál syrský režim. 

Když na první otázku bude odpověď Británie, bude to pravda (třeba jen částečná) či lež? Když najdeme jinou odpověď než výše uvedenou na druhou otázku, např. že za chemickým útokem stál džihád se zády s tureckými tajnými službami, která odpověď bude pravdivá či lživá? Podle čeho to sakra poznáme? Podle nápovědy „expertů“, nejlépe barevně rozlišené?

Bdělost občanů bude v blízké budoucnosti ještě cennější komoditou než za dob inkvizice. Příklad ze života: Už delší dobu si knihy balím do papíru a to ze dvou důvodů – obal ochrání knihu a nemám rád zvídavé pohledy spolucestujících. Při četbě knihy Orwella jsem zrovna otočil další list a začal číst novou esej. A co čert nechtěl, vedle sedící člověk zrovinka otočil hlavu. Na nové stránce se objevila esej s názvem „Drahý doktore Goebbelsi – Vaši britští přátelé se krmí dobře!“. Chvíli dotyčný název četl. Asi přemítal, kam jméno Goebbels zařadit. Pak si vzpomněl a jeho kritické oko se přesunulo od textu k mé tělesné schránce (vše jsem periferně pozoroval) a … pak si odsedl (sám jsem si to odůvodnil nedostatkem místa na úzkých sedačkách). Člověk prostě chybu udělá a to ještě ani není v chodu nový útvar ministerstva vnitra!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …