Jiří Hrebenar: Podlehneme Bátorovi a Klausovu hnědému průjmu?

15.10.2011 17:24

Jde jeden z nejznámějších nacionalistů z ministerstva školství za lepším, nebo pochopil, že jeho působení na státním úřadu je nežádoucí? Pochybuji, že by nejvyšší představitel D.O.S.T. se nějak páral se svým svědomím. Neměl ho tenkrát, když náckoval v nacistických politických stranách, nebude ho mít ani teď.

Jiří Hrebenar: Podlehneme Bátorovi a Klausovu hnědému průjmu?
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ladislav Bátora hledí na demonstrující

Věčně pezidentem prosazovaný chlapík, ten s těmi krásnými nápady, nyní konečně odchází z vyššího postu. Připravil hnědou příručku vzdělávání, podle které se budoucí děti nemají setkat s pojmem sex, kondomy a sexuálně přenosné choroby. Tento náckovský dárek pan Bátora zanechal na svém bývalém  pracovišti. Všichni voliči, všichni občané si mohli všimnout, jak moc jsou ty konzervativní hodnoty konzervativní.

Nic se neděje, nácek odešel, založí si novou politickou stranu, ve které budou národovecké a náckovské teorie jako v pelíšku. Bátora si svolal jako úředník tiskovou konferenci, přečetl své vyjádření. Samozřejmě neopomněl připomenout své náckovské teorie o světu a o tom, jak ty "pravé" hodnoty vymírají. Proto musejí být nahrazeny těmi nenávistnými a zpátečnickými náckovskými hesly.

Pan Bátora sám založením politické strany nic nezmění. On jistě dostane pomoc z prezidentských luhů a hájů. Takových hujerů je kolem českého prezidenta více než dost. Václav Klaus s Hájkem nebo možná Jaklem dostanou novou šanci podílet se na něčem výjimečném. Zrodí se nám tu takzvaná konzervativní strana, za kterou budou stát hajlující členové. Hrubiáni obtěžkaní řetězy a náckovskými tetováními budou nahrazeni uhlazenci v sakách a slušivých oblečcích.

Už dnes tady vidím ty hlásné trouby nacismu, jak stojí uprostřed měst a hlásají ty své výšplechy vydolované kdesi v programu NSDAP. Kolik se najde hloupých ovcí přitakávajících těm podivínům? Jednoduchá řešení jsou možná, tak proč by ten pracující Čech na to nepřistoupil. Správná žena má přeci být u plotny a musí rodit jedno dítě za druhým. Árijské zvyklosti pan Bátora za pomoci Hradu skryje pod pláštík zdánlivě neškodných vět a pouček.

Pan Bátora odešel jenom proto, aby mohl v klidu a bezpečí zmizet z očí občanů. Jen tak je možné vytvořit novou politiku. Opět do této partaje vlezou náckové ze všech možných národoveckých špinavostí. Demokracie opět zapláče. Srdce nejednoho nacionalisty, tedy po novočeském pojmenování "konzervativce", zaplesá radostí. Konečně je tady náckovská strana, která dostane posvěcení zeshora. Tedy ten úplně nejvyšší pán jim nepožehná. Tady musí stačit jediná ruka pomazaná. Ta ruka prezidentská. Možná až prezident nebude prezidentem, tak potom také jako nova zazáří v nové politické šanci.

On přeci bude zářícím lákadlem a přesvědčením o tom, že náckové nejsou náckové, ale jenom ti konzervativci. Klaus přeci nemůže být náckem, opravdu ne? Jasně, skryjeme všechen extrémismus za konzervativní hodnoty. Je předem jasné, že politické partaje tak nějak náckovsky nakloněné se zrodí jako houby po dešti. Ta Bátorova, tedy pardon, Klausova strana bude jednou z vlajkových lodí usilujících o vstup do Poslanecké sněmovny.

Budeme si hrát na euroskeptiky. Zahrajeme si na extrémisty. Minule se do Poslanecké sněmovny dostal Sládek, tak proč by se národ nenechal letos tak trošku ukolébat Bátorou, Klausem a dalšími náckovsky nakloněnými personami. Možná se později Bobošíková přidá do stejné partaje. Ona totiž mile ráda cestuje bez ohledu na politické zaměření svého politického domova. Klaus je nadšený z Bobošíkové, tak možná uvidíme politický sňatek nacionalistů v živém přenosu.

Ještě chtějí uspět i ti beránci. Jejich nejviditelnější  člen bloguje jako o život. Možná, že se také spojí s buoucí partají Bátory a později možná Klause. Svobodní občané by poté nebyli svobodnými, ale to nejsou stejně, neboť hlásají jednoduchou nenávist a zlobu. Odchodem pana Bátory se můžeme připravit na novou náckovskou stranu. Bože, jak moc je ten konzervatismus znásilňován. Co všechno se dá za něj skrýt? Skryje se za něj i Bátorova náckovská minulost a jeho náckovská hesla?

S přibližujícími se komunálními volbami se také probudí opozice vlády a spolu s ní se ze spánku probudí populisté a náckové, kteří se budou chtít nabažit občanské naivity nepřemýšlejících občanů. V tu chvíli tady bude Bátora se svou straničkou.  D.O.S.T. se jako cukr zasimiluje a zředí se v nové partaji. Možná ti náckové z národoveckých kachňátek řadících se v pozoru u D.O.S.T. budou také součástí nového partajničení. Médii proběhne pár hajlujících foteček. Bátora za pomoci Hradu a Klause vše smaže ze stolu.

Prozatím prezident bude svého politického miláčka chovat a ochraňovat a poté až nastane ten soudný okamžik, nastane politický boj. Antievropanismus se stane národní hudbou, homosexuálové se stanou těmi, kdo budou legislativně odpíráním jejich práv pronásledováni. Republika, která je alespoň formálně demokratická, se stane náckovská. Propadneme hnědému průjmu, který se republice vymstí. Klaus to všechno velmi dobře ví. Končí jeho trapné hradní angažmá. A tak místo ekologa amatéra tady opět uvidíme lídra nebo politický obličejík propůjčený Bártovi a jeho náckům.

Občané, Bátora odešel, protože má mnohem důležitější úkol. Připraví základnu, do které se později ten bývalý ODSák připojí buď osobně nebo propagačně.

Vyšlo na blogu iDnes. Publikováno se souhlasem autora.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka