Jiří Kohoutek: Možná dobrá matka a babička. Jako politička je prý ale strašně hloupá a neschopná

25.02.2016 16:52

Osobně proti Miroslavě Němcové nic nemám. Nechci, aby byl můj následující text chápán jako nějaký osobní útok a snaha tuto jinak sympatickou dámu nějak poškodit.

Jiří Kohoutek: Možná dobrá matka a babička. Jako politička je prý ale strašně hloupá a neschopná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Pravda je ovšem taková, že ve vysoké politice nemá co dělat. Možná je to dobrá matka, hodná babička, skvělá manželka a prima kamarádka. Jenže to je prostě na politiku pořád málo.

Nenechte už Němcovou mluvit

Jak říká jeden můj dobrý známý, Němcová byla ok, dokud papouškovala Václava Klause. V jistou dobu s tím přestala a jde to s ní z kopce. Jako volič ODS naprosto nechápu, proč Němcovou strana tolik pouští do médií? Díky jejímu hysterickému tažení proti prezidentu Zemanovi si proti sobě ODS popudí i ten zbytek populace, který nad ní neohrnuje nos.

ODS musí usilovat o přízeň dalších voličů, ale Němcová tento záměr úspěšně hatí. Jistěže my pravičáci nemůžeme nad Milošem Zemanem jásat. Je to levičák, spojil se s Babišem, má podivné způsoby a asi nikdo z nás nezapomeneme na jeho minulost. Na druhou stranu jde tvrdě proti politické korektnosti a jeho názor na uprchlíky je podobný jako u čelních politiků ODS.

Němcová se ztrapnila před pár dny, kdy ve sněmovně požadovala, aby se Zeman omluvil za svůj žert o kalašnikovu. Proboha, za co se měl omlouvat? Za to, že je Sobotka hajzl, kterému jeho poradci nakukali, že má ze sebe udělat oběť? Nechci dělat prezidentovi advokáta, ale média i jeho političtí protivníci jeho komentář hrubě zkreslili. Copak to Němcová nepochopila? Nejspíš ne, protože v jednom z posledních rozhovorů zase blekotala, že má Zeman asi duševní poruchu.

ODS přichází o voliče

Obávám se, že má duševní poruchu spíš Němcová. Kdyby uvažovala logicky, tak by věděla, že spoustu Zemanových příznivců může nyní volit ODS. Především kvůli jejím správným postojům vůči uprchlíkům. ČSSD dát tito lidé hlas nemohou, to samé platí o KDU-ČSL nebo TOP 09. Jistě, někteří dají hlas Bloku proti islámu, ale mnozí by mohlo volit ODS. Nejde ale jen o voličské hlasy. Ať je prezident jakýkoli, jde tvrdě proti politické korektnosti a nazývá věci pravým jménem. A to se mi jako pravičákovi prostě líbí.

Říkám to nerad, ale musím. Němcová je jako politička prostě hloupá a stejně tak neschopná. Nemyslím to jako úrážku, ale jako konstatování faktů. Zeman se vrátil do Prahy z Vysočiny, Němcová by se měla vydat opačným směrem a věnovat se něčemu jinému. Její vnoučata a my voliči ODS jí za to budeme vděční.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…