Jiří Košťák: Bubny v hlavě, komická žačka a před minulostí nikdo neuteče

12.04.2016 9:07

Na vyhlášení hudebních cen Anděl jsem se nedíval. A tak jsem živě onu komediální zkratku tří zpěváků, kteří se opřeli do prezidenta Zemana, živě neviděl. Až dodatečně ve zprávách ČT, a upřímně jsem se bavil.

Jiří Košťák: Bubny v hlavě, komická žačka a před minulostí nikdo neuteče
Foto: Archiv Jiřího Košťáka
Popisek: Jiří Košťák

Musím dát za pravdu poslanci Jaroslavu Foldynovi, který o Lence Dusilové, v televizi  řekl,  že  “ona slečna, nebo paní se to alespoň mohla naučit nazpaměť, a ne to číst z papírku. Takto působila jako žačka Zvláštní školy, ale i  žačka takové školy má právo na názor,“ řekl Foldyna. Totiž Dusilová opravdu koktala, nebylo ji rozumět, působila ztrémovaně, a bylo očividné, že čte text, který není její, ale kdosi jí ho vnutil.  Snad bych jen vyjádření poslance Foldyny zjemnil.   Dusilová se sice fakt ztrapnila, byla s odpuštěním za „blbku“, vypadala až směšně,  ale spíše jako žákyně první třídy, která byla poprvé před tabulí.  Snad bych ji jen jízlivě připomněl, že kdysi hostovala ve skupině Čechomor, a copak neví jaká tam panuje atmosféra? Že například šéf Čechomoru František Černý  nemá havlistické názory a jeho bratr Jiří Černý je komunistou? Třeba to Dusilová neví.  Přesto její politická častuška působila  přinejmenším křečovitě, a podle mne, komicky hloupě.

K Davidu Kollerovi je snad zbytečné se vyjadřovat. Je to zvláštní persona. Původním povoláním je strojní zámečník, což není nic špatného. Ale chci tim jen upozornit, že má jen  učiliště a tudíž základní vzdělání, chybí mu širší všeobecný přehled, což je bohužel z každého jeho vystoupení patrné.  Ale je dlouholetým bubeníkem, a je docela možné, že se to na něm podepsalo, ten neustálý rámus musí jít dozajista na nervy, a možná  bubny mu neustále zní v hlavě.  A přesto , anebo právě proto, chce na sebe upozornit. Protože, mezi námi přátelé, ten jeho zpěv nic moc není, a možná by se svým hlasem měl být neustále v péči foniatrů, ale to je můj  názor laika.

Na výpad zpěváků při udělování Andělů reagoval na sociálních sítích mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který je přirovnal k „angažovaným umělcům“ , kteří podepsali antichartu. Do Ovčáčka se hned pustil bývalý novinář Jan Rejžek, známý to antikomunista i  bojovník proti levici  a všem, kteří za minulého režimu byli úspěšní. Ovčáčkovi hned zhnuseně vyčetl, že byl kdysi redaktorem Halo novin. Snad bych připomněl, že ani Rejžek by neměl zapomínat na  své novinářské začátky v komunistických okresních novinách Palcát Tábor.  Konečně ona i redakce hudebního časopisu Melodie, kde také psával, byla v podstatě komunistická, anebo alespoň pod kontrolou komunistické strany.  A neměl by na sebe tolik upozorňovat, ještě je hodně lidí, kteří znají Rejžkovy  „hříchy“, a  jak hezky tenkrát psal o socialismu, a vůbec články poplatné té době a režimu.

 Inu, platí ona moudrost, že před svou minulostí nikdo neuteče,byť by se snažil sebevíc.  A nevím, proč by Jan Rejžek by  měl být výjimkou..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…