Jiří Paroubek: Agentura Bison & Rose ničitelem českého sportu a sociální demokracie?

12.04.2019 18:12

Známý pražský advokát a předseda České unie sportu JUDr. Miroslav Jansta ve svém rozhovoru pro zatím poslední číslo časopisu Týden přišel s velmi závažnými informacemi. V rozhovoru pod názvem „“Bisoni“ si vodili olympioniky i politiky ČSSD“, podává mimořádně závažné svědectví českého sportu i politiky.

Jiří Paroubek: Agentura Bison & Rose ničitelem českého sportu a sociální demokracie?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Mimochodem, v podstatě týmiž slovy a s použitím podobných argumentů, píši ve svých článcích o roli agentury Bison & Rose v české politice i já. A chci ještě dodat: Právní zástupce této agentury mně v těchto dnech vyhrožuje kvůli mým tvrzením a názorům, které jsem sdělil v řadě svých článků o činnosti této organizace a zejména jednoho z jejích zakladatelů, Růžičky, žalobou. Zaslal mému advokátovi mnohostránkový elaborát, kde se ode mně dožaduje okamžité a naprosto ponižující a nesmyslné omluvy.

Co vlastně říká Jansta ve svém rozhovoru pro Týden:

1) „Bisoni“ prostřednictvím jednoho ze svých zakladatelů, Jiřího Bise, se snažili ovládnout český sport a to ovládnutím toku peněz v něm a také díky svému vlivu v médiích. Aby bylo dobře rozuměno. Agentura Bison & Rose má rozsáhlé možnosti přístupu do českých médií. Česká média přece vůbec nejsou nezávislá. Fungují jednak na základě zájmů svých majitelů, ale také na základě vlivů různých mocenských agentur (jak agenturu Bison & Rose nazval Jansta) na objednávku. Agentura Bison & Rose také dlouhodobě pracovala pro ředitele ČT Dvořáka (a možná ještě pracuje dodnes) a pomáhala mu vytvářet jeho marketing. A pracuje také pro ČSOB... To, že byla a je schopna ovlivnit ČT a její zpravodajství, je viditelné (podle Jansty protežé Bison&Rose, poslankyně ČSSD Valachová, je ve zpravodajství ČT pečená vařená). Prostřednictvím advokáta Pokorného, nejbližšího přítele a rádce Bohuslava Sobotky, měli "bisoni" bezproblémový přístup také do Hospodářských novin a do celé mediální skupiny Z. Bakaly, vč. její televize). Agentura Bison & Rose nejméně deset let pracuje mediálně také pro Bakalu.

2) Agentura Bison & Rose spolupracovala dlouhodobě s B. Sobotkou a jeho prostřednictvím pracovala od roku 2010 i pro ČSSD. Tato spolupráce se Sobotkou trvala 12 – 15 let. A poté, co vstoupil do vysoké politiky také M. Chovanec, začala pracovat i pro Chovance . Růžička, druhý ze zakladatelů firmy Bison & Rose, spolupracoval s Chovancem, coby ministrem vnitra, jako jeho poradce přímo na ministerstvu vnitra (!). Jsou spekulace, že se snažil vytvářet přímé vazby, a to s posvěcením svého ministra, na policisty a tedy i na policejní útvary. Jak říká Jansta a jak jsem to já viděl již naštěstí zvenčí, poté co jsem odešel na podzim roku 2011 z ČSSD, „bisoni“ vodili tyto vedoucí politiky ČSSD. Někteří poslanci ČSSD mně sdělovali mezi čtyřma očima, že po roce 2013, kdy ČSSD vedla vládu a B. Sobotka byl premiérem, se na poslaneckých klubech a jejich schůzích objevovali lidé od „bisonů“ (Hoferek), kteří zdůvodňovali, proč by poslanecký klub ČSSD měl hlasovat pro ten či onen zákon s tím, že to tak předseda strany a premiér chce. Pokud toto je pravda a já nevím, proč bych těm poslancům, kteří mi to říkali, neměl věřit, tak je to ostudná záležitost, která je do nebe volající a diskvalifikující nejen pro Sobotku jako tehdejšího lídra strany, ale také pro celý poslanecký klub. V něm se nenašel nikdo, kdo by se těmto manipulacím veřejně postavil. Sociální demokracie, když jsem jí začátkem června 2010 po vítězných volbách do sněmovny předával B. Sobotkovi, byla nejsilnější stranou v zemi. Dnes se ztrácí v komparzu politických stran a její jedinou devizou je to, že je momentálně stranou vládní. Všichni nyní očekáváme, jak dopadnou volby do Evropského parlamentu, do nichž nevstupuje soc. dem. právě v nejlepší kondici.

Přes vyhrožování soudním sporem ze strany „bisonů“ vůči mé osobě si nemyslím, že bych chtěl přestat otevřeně psát a mluvit o vlivu této agentury na zničení pozic české sociální demokracie pod vedením Sobotky a Chovance. Zničující, podle mého názoru, bylo jednak propojení agentury Bison & Rose,spolupracující úzce s lídry ČSSD, se Zdeňkem Bakalou a jeho zájmy. Zcela nepochybně „bisoni“ prosazovali zájmy tohoto bankrotáře a bývalého uhlobarona a stále ještě multimiliardáře také v českých médiích. To se jim sice v posledních několika letech moc nedařilo, protože prostě Bakalu a jeho činnost v OKD nelze obhájit.

Jak jsem již výše uvedl, prakticky po stejnou dobu v posledních deseti letech jako pracovali pro Bakalu, „popásali“ „bisoni“ také B. Sobotku. Který zájem a o kterého klienta byl pro ně tím určujícím zájmem? Mohli „bisoni“ vůbec oddělit řešení zájmů Bakaly a Sobotky a později od zájmů Chovance. Podle mého názoru nikoli. Nota bene nejméně od roku 2004, tedy od privatizace minoritního podílu státu v OKD Bakalou a tedy po ovládnutí celého OKD Bakalou, „bisoni“ vlastně řešili jeden velký společný zájem. Tedy zájem Bakaly, pro kterého dlouhodobě pracoval Sobotkův přítel Pokorný jako právník a Bohuslav Sobotka, který předkládal návrh privatizace minoritního majetkového podílu státu v OKD v roce 2004 do vlády. Je potřeba dodat, že touto otázkou se nyní zabývá také sněmovní vyšetřovací komise, které jsem poskytl rozsáhlé svědectví, neboť jsem přesvědčen, že v celé záležitosti došlo ke korupci významné části českých politických špiček.

Pokud se „bisoni“ dnes čílí, že poukazuji na jejich spolupráci s Bakalou a na to, že „vodili“ (jak to ve svém rozhovoru hezky charakterizoval Jansta) Sobotku a Chovance, říkám jen pravdu. A samozřejmě jsem připraven do soudního sporu s nimi jít a samozřejmě se budu opírat o svědectví lidí, jako je Miroslav Jansta, který tak plasticky popsal zasahování této vlivové agentury v oblasti českého sportu. Mým cílem je psát otevřeně o všech kmotrech, kteří zničili obraz sociální demokracie v české společnosti. I když to neučinili samozřejmě přímo oni sami, ale tím, že ovlivňovali vedoucí politiky sociální demokracie. A je jedno jestli se tito lidé jmenují Růžička anebo Tvrdík. Vlastně mohu říci, že se už na soudní spor s „bisony“ těším.

A věřím, že tento soudní spor neproběhne jako spor mezi advokátem Pokorným a nezávislým novinářem Ericem Bestem, kdy soudkyně vůbec nepřipustila Bestovy svědky a tedy ani jejich svědectví a sdělila svůj rozsudek.

Prostě když skandál, tak skandál. Pan Růžička v současné době prý dělá poradce u předsedy ODS Fialy. Myslím, že by panu Fialovi anebo aspoň někomu jinému v ODS, kdo má rozum, mělo – pokud je to pravda – začít svítit varovné světýlko. S „bisony“ je to hra, která hezky začíná, ale špatně končí....

Celý svůj politický život jsem se nenechal nikým vydírat a zastrašovat. A už vůbec to nebudu dělat tehdy, když už jsem vlastně, i díky působení nejrůznějších vlivových agentur v českých médiích, mimo aktivní politiku.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …