Jiří Paroubek: Den poté...

27.01.2021 19:37

Když se dívám do dnešních novin, musím říci, že kromě bulváru, který to má v popisu práce, se situace kolem údajného „mejdanu“ v Teplicích přeci jen trochu uklidňuje. V médiích se sice objevují spekulace o desítkách účastníků mejdanu, párty, večírku či "akce" v Teplicích, ale žádné důkazy pro to nejsou. Žádné fotografie z této údajné „akce“, ani svědectví účastníků. Vše jen spekulace.

Jiří Paroubek: Den poté...
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Některá média dokonce dala prostor vyjádřením gratulantú, v některých případech zcenzurovaným (tedy v mém případě), ale alespoň ten prostor dala. Jen jedno médium dalo velmi nekorektně k reakcím M. Hniličky, J Šlégra a mým nadpis „Trapné výmluvy a bláboly“. Zkrátka podobná virtuální akce se teď někomu hodí.

M. Hnilička, který se mihnul jako gratulant na rodinné oslavě, respektive gratuloval P. Bendovi a prošel hotelem jako apoštol na orloji, se již vzdal své poslanecké funkce. Nyní se řeší, zda zůstane v čele Národní sportovní agentury. Nejvlivnější sportovní svazy, tedy ČUS, vedená M. Janstou, ale také svazy fotbalu a hokeje a další si přejí, aby M. Hnilička zůstal a pokračoval v solidně započaté práci. Proti tomu stojí vyjadřování deníků z tiskového koncernu pana Křetínského, s nímž se M. Hnilička v posledních týdnech dostal do sporu. A jemuž zřejmě chtějí udělat jeho zaměstnanci – novináři – radost (nemyslím,že on osobně tomu věnuje porornost). Dožadují se „zásadově“ resignace M. Hniličky i v čele NSA.

Vrcholem všeho byl ovšem postup České televize, která v ČT24 v "politologickém komentáři", jež tu a tam okupuje Daniel Kroupa, kdysi čelný funkcionář zkorumpované, zadlužené a zcela zkompromitované Občanské demokratické aliance, se dokonce odvážil po položení editorem předem připravené otázky: „Co spojuje lidi, jako je Hnilička, Šlégr a Paroubek?“, nechutně zaspekulovat. Prý typické pro období, kdy byl předsedou vlády Jiří Paroubek (2005 – 2006) bylo, tedy podle Kroupy, mafiánství a korupce. A toto prý všechny tři aktéry spojuje dohromady. D. Kroupa sprostě lže: já jsem tvrdě potíral jakékoliv projevy mafiánství a korupce. Ať vyjmenuje jediný případ, tedy nikoliv pseudokauzu, do kterého jsem byl v době svého premiérství namočen. A pánové Hnilička a Šlégr v té době ještě vesele hráli hokej. Ti se na politiku dívali z hodně velké dálky. Možná z Kanady, Ruska, já nevím odkud.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Své polínko do ohně ve svém dvorním bulvárním serveru Expres. Cz přiložila také má budoucí bývalá žena. Řeší si tak komplex toho, že tři poslední rozsudky v soudních sporech, které s ní vedu, nebyly v její prospěch. Zvláštní, mstivá povaha zhrzené ženy. Přitom nevím, proč je vlastně zhrzená. Ona to byla, kdo odešel ze společné domácnosti a vymáchal mě před očima celého národa v nadšené spolupráci s bulvárem v nepříjemné publicitě. Tu museli (nechutná obvinění v ní uvedená) řešit dokonce nejprve policisté, potom berní úřady a soudy. A vše dopadlo korektně v můj prospěch.

Nyní pokračuje P. Paroubková dál. Včera jsem se z Expresu dozvěděl její oblíbené číslo. Prý vlastním jaguára za 1,7 mil. Kč (název článku – ,(„Jiří Paroubek přijel na párty papalášů v autě za 1,7 milionu: Důchodce z ČSSD v jaguáru"). Možná, že u soudu, když jsme tuto otázku řešili, zrovna nebyla... Ale prokázal jsem, že auto není moje, že mě ho občas jen zapůjčuje, zejména na víkendy, můj syn Jiří (já vlastní auto nemam). A Jaguár nebyl za 1,7 mil. Kč, ale za zhruba (pokud vím) polovinu této ceny, protože jej syn koupil z tzv. předváděčky. A teď jej splácí leasingové firmě, což bude ještě pár let trvat.

Teď se Petra Paroubková vytasila ve svém oblíbeném bulváru s další informací. O oslavě prý věděla. Tak, jako v posledních měsících i tuto sobotu mně P.P. odmítla už předem (v týdnu) vydat mou dceru, i když soudní rozhodnutí ji to přikazuje. Už v týdnu mě sdělila, že dcera ke mně nechce jít.

Už to, že věděla o „oslavě“ s tím, že jsem s sebou do Teplic chtěl vzít svou dceru, svědčí o tom, že jsem neplánoval účast na žádném mejdanu, divokém večírku, alkoholické párty či něčem podobném. Já sám alkohol nepiji a děti jsem na takové akce zásadně nikdy nevodil. Ale Petr Benda je kmotr mé dcery a proto jsem chtěl, aby se viděli, protože ji už neviděl čtyři roky. To je celé. Po splnění svých pracovních povinností v hotelu, na základě dlouhodobé smlouvy, jsem měl původně v plánu se s dcerou vrátit do Prahy tak, abych byl ve svém bytě do 21 hodin.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla