Jiří Paroubek: Hon na Babiše pokračuje

17.11.2018 9:20

Nebyl jsem nikdy stoupencem Andreje Babiše a vždycky jsem považoval za špatné, když se do čela vlády postaví člověk s mnohonásobným střetem zájmů a také „majitel“ obvinění z trestného činu. Ukázalo se však, že jiné řešení povolebního uspořádání, nežli Babišova vláda, prostě není.

Jiří Paroubek: Hon na Babiše pokračuje
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Ostatně, když jsem viděl komparz politických „vůdců“ šesti opozičních politických stran v tomto týdnu na společné tiskové konferenci, pochopil jsem, proč by Babiš neměl z funkce premiéra odejít. Alespoň ne teď, pokud se neukážou nějaké nové závažné skutečnosti, které povedou k tomu, abych změnil svůj pohled na věc. Nikdo z opozičních lídrů prostě nemá ani potřebné charisma, ani formát, ani potřebnou schopnost leadershipu. Jinak řečeno, nejsou nejen schopni sestavit společnou vládu, ale nejsou ani schopni případnou vládu řídit. A to ani jeden z nich. Je to zvláštní pokleslost schopností vládnout v české politice. Fronta Babišových odpůrců a nepřátel je široká a silně hysterická. Melou cosi o lékařských posudcích a bezpečnostních rizicích, o vydíratelnosti, o únosech syna premiéra… Jak se ale ukazuje, nic nového informace žurnalistických eskamotérů Slonkové a Kubíka ke kauze Čapího hnízda nepřinesly.

Zavilost Babišových nepřátel je až zarážející. Když jsem ve čtvrtek večer viděl v ČT 24 senátora Oberfalzera, kterak bájí o Babišově napojení na Rusko a spekuluje o jeho možné vydíratelnosti, kdybych neseděl v domácím fotelu, tak si musím odplivnout. Tito lidé eskalují nenávist vůči Babišovi až za hranici jakkoliv do nedávné doby myslitelnou. Zdá se, že svým bludům dokonce i věří. Státní zastupitelství by mělo v krátké době nejen vydat své stanovisko k aktuálnímu vývoji kauzy, ale zejména k akci tzv. investigativních novinářů ve Švýcarsku, kde manipulativním způsobem získávali a návodnými otázkami ovlivňovali odpovědi muže trpícího zjevně duševní poruchou. Tedy A. Babiše ml..

V pátečním vystoupení představitelů pražské policie a šéfa Městského státního zastupitelství v Praze na briefingu jsme se nedozvěděli nic významně nového. Vyšetřování probíhá, policie je v kontaktu s advokátem obviněného A. Babiše ml. a jak správně připomenul šéf pražských státních zástupců, obviněný nemusí vypovídat na policii vůbec anebo se může i bránit tím, že bude stavět své výpovědi ve svůj prospěch a v neprospěch jiných. Oba dva představitelé složek činných v trestním řízení sdělili také to, že se čeká na další odborný posudek z oboru psychiatrie zpracovaný k charakteristice osobnosti Babiše ml..

I když vystoupení státního zástupce a zástupce policie bylo stručné, mohlo by přispět k uklidnění situace, neboť z něj nevyplývá mnoho nových otázek (snad jen to, že policie musí zjistit jak je to s údajným únosem, což zjišťuje a jak to bylo s včerejším údajným mailem Babišova syna na adresu TV Seznam).

Andrej Babiš upozornil ve svém pátečním vyjádření na jednu závažnou skutečnost, na kterou jsem upozornil už ve svém čtvrtečním článku. Tajná nahrávka, pořízená ve Švýcarsku zpravodajskou technikou, byla uskutečněna již 16. 10. 2018 (ve svém článku jsem chybně uvedl 14. 10. 2018) a byla zveřejněna až nyní, těsně před výročím 17. listopadu, což podle konspirátorů celé kampaně, jejímiž jsou Slonková s Kubíkem jen ochotnými nástroji, dá „aféře“ mnohem závažnější rozměr. Prostě ulice se bude mobilizovat snadněji, když už tedy nejsou mrtví, jako tomu bylo na jaře na Slovensku, když se využije „étosu 17. listopadu“.

Ve čtvrtek večer v ČT senátor Oberfalzer vytáhl opravdu nechutné pseudoargumenty o podobnosti využití psychiatrie coby nástroje k eliminaci nepohodlného člověka, jako tomu bylo v brežněvovském Sovětském svazu...

A vracím se na začátek. Jaký plán má vlastně opozice, pokud se opravdu podaří svrhnout Babišovu vládu. Je to odpovědné? Protože žádný takový plán neexistuje. Jak se zdá, tak opozice ke svržení vlády hlasy nemá.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …