Jiří Paroubek: Mediální šum kolem mého rozvodu

25.12.2018 7:34

Před zahájením středečního soudního jednání k péči o dítě a výši výživného na dceru, které bylo v důsledku nemoci Petry Paroubkové (dále jen P.P.) odročeno, jsem poskytl poměrně rozsáhlé vyjádření několika internetovým televizím.

Jiří Paroubek: Mediální šum kolem mého rozvodu
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Především jsem uvedl, že jsem rád, že česká policie prověřila mé finance a podle svého veřejného vyjádření v nich neshledala nic podezřelého. Zabýval jsem se v krátkosti také svým postupem v soudních sporech se svou budoucí bývalou manželkou. Tyto spory dnes nepovažuji za podstatné, byť by se např. konferenciér Soukup snažil o to, aby to tak bylo vnímáno. A stejně tak se o to snaží další média, která jsou napojena na penězovod inzerce plynoucí ze Soukupovy firmy Médea.

O co ve skutečnosti v tom mediálním šumu jde? Zhruba před čtrnácti dny jsem podal před komisí vytvořenou sněmovnou k privatizaci OKD závažné svědectví o korupci v nejvyšších patrech české politiky v souvislosti s privatizací OKD. Respektive s prodejem více než 43 tisíc bytů OKD Z. Bakalou a jeho společníkem za desetimiliardové částky.

Z. Bakala před volbami do sněmovny v roce 2010 věnoval na volební fondy tří pravicových stran – ODS, TOP 09 a Věcí veřejných – celkem 28 mil. Kč. Očekával jistě, že pokud bude vytvořena vláda z těchto tří pravicových stran, nebude se zabývat vymáháním toho, aby Bakala a jeho společník dodrželi Bakalův veřejný závazek, že nabídnou byty OKD k odprodeji zájemcům z řad jejich nájemníků. A druhá skupinka, která měla odpovědnost již za privatizaci minoritního podílu státu v OKD, byla tvořena tehdejším ministrem financí Sobotkou a jeho alter ego Pokorným. Předpokládám, že komise sněmovny vysloví závěr, že při privatizaci OKD došlo ke korupci. A pokud takový závěr bude vysloven, nepochybně americká FBI skočí po americkém občanovi Bakalovi, který si zatím užívá (ne)klidné dny ve vile u Ženevského jezera, a odvleče jej před americký soud. Korupce politiků je v USA federální zločin. Proto ta snaha mě kriminalizovat šest týdnů před volbami do Senátu v podání mé budoucí bývalé manželky. Ta sice po mě chce násobně vyšší alimenty na dceru nežli je soudem přisouzených dost vysokých 10 tisíc Kč, ale udělala vše pro to, aby zabránila svými veřejnými vyjádřeními mému zvolení senátorem.

A jak hodnotit v této věci počínání známého konferenciéra TV Barrandov Soukupa? Ten na mě útočí bez jakýchkoli zábran a lživě ve své televizi, aniž bych měl možnost adekvátní obrany. Lži létají éterem a Soukup se ani nezačervená. Jako bych byl stále ještě politikem. Jsou spekulace, že se Soukup zapojil, prostřednictvím Růžičky, jednoho ze zakladatelů marketingové a vlivové firmy Bison & Rose, do úsilí na znevěrohodnění mé osoby, coby svědka v příštím procesu s Bakalou. Alespoň takové jsou úvahy a spekulace.... Je zvláštní, že kromě videa na iDnes a v Blesku, kde mně dali plný prostor a kde jsem vyjádřil i názory, proč jsem byl vlastně kriminalizován, například v TV Seznam dali jen velmi zkrácené video. Bez té pro ně a pro Bakalu problematické části.

Před několika dny jsem dostal jakousi předžalobní výzvu od právního zástupce firmy Bison & Rose. Pánové z této firmy si snad ani nemohou myslet, že bych se ponižujícím způsobem chtěl omlouvat za své výroky o jejich zakladateli Růžičkovi, který byl dlouhá léta nejbližším spolupracovníkem ministra vnitra Chovance (A dlouhá léta blízce spolupracoval také se Sobotkou.) a celá tato firma přitom dělá dlouhá léta souběžně také marketing Z. Bakaly. Že by vlivová agentura tohoto typu neměla chuť spojit příjemné s užitečným? Tato firma má totiž jen svůj zájem... A co když došlo k propojení zájmů těch, pro které firma pracovala ve vedení ČSSD (Sobotka, Chovanec) a současně pro Z. Bakalu? Musím jen říci, že se na soud s Bison & Rose velmi těším. Dovedu před soud velmi věrohodné svědky, kteří popíší, jaký byl vliv reprezentantů této firmy na českou politiku a politiky. Pokud pánové chtějí mít divadlo, budou ho mít. Alespoň se česká veřejnost něco dozví...

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…