Jiří Paroubek: Proč Jelínek nekřičel, když se v Ústí kradlo?

12.09.2020 12:41

To, že Právo, Seznam.cz a Novinky.cz jsou dlouhodobě pod vlivem borců typu Pokorného či Bisonů (věrných spolupracovníků Bakaly a Sobotky), je známo asi nejen mně. To, že občas jejich zájem vyleze jako šídlo z pytle, je také zřejmé.

Jiří Paroubek: Proč Jelínek nekřičel, když se v Ústí kradlo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

V článku (středa 9. 9. 2020) se L. Jelínek, poradce několika dřívějších neúspěšných lídrů ČSSD pokoušel hodnotit zásah vedení této strany v Ústeckém kraji, kdy na základě rozhodnutí politického grémia byla podána kandidátka sociální demokracie jen s malou příměsí osob z neziskové organizace namísto předchozí kandidátky neschválené krajskou konferencí,  jen s malou příměsí členů ČSSD. Podle průzkumu agentury Kantar CZ, který byl proveden ve všech krajích ČR, ve kterých za tři týdny proběhnou krajské volby, má také ústecká ČSSD se svou kandidátkou šanci dostat se do krajského zastupitelstva. Myslím, že je to tak 60:40. Volební potenciál ČSSD 8,5% nevypadá na úplný debakl, což ještě v březnovém průzkumu veřejného mínění, provedeném agenturou STEM, tak vypadalo. V březnu STEM na Ústecku naměřil sociální demokracii 2,9% volebních preferencí. Vedení krajské organizace na tento tristní údaj reagovalo tím, že se spojilo s několik dalšími stranami a dosáhlo toho, že z prvních deseti kandidátů na společné kandidátce neuvěřitelného politického mišmaše,  se objevili jen dva sociální demokraté.

Vedení ČSSD tak muselo logicky zasáhnout. Zabránit tomuto výprodeji stranických zájmů a také hledat nové lidi (často se jedná o lidi, kteří v rámci strany jen nedostali šanci se prosadit), kteří by se s novou kandidátkou ČSSD pokusili dostat do nového zastupitelstva. L. Jelínek, který byl u tolika proher sociální demokracie a na mnoha se v minulosti také podílel, najednou vidí jako velký bezpečnostní problém kandidátky ČSSD Petra Bendu na čtvrtém místě kandidátky pro krajské volby. Prý „...nevedl před  lety na Liberecku do sněmovny jen tak nějaké pravičáky, ale pravicové extrémisty z Dělnické strany…“. A pak Jelínek straší šířením extremismu ba neonacismu s tím, že by si J. Hamáček měl dohledat příslušné zprávy NBÚ.

J. Hamáček zná především bezpečnostní prověrku Petra Bendy, uskutečněnou už v průběhu posledních cca deseti let dvakrát NBÚ. A protože P. Benda je NBÚ prověřen, není žádným extremistou.

Údajně v redakci Práva dokonce existuje kopie výsledku bezpečnostní prověrky P. Bendy. Pokud bude psát Jelínek další článek s cílem poškodit ústeckou kandidátku ČSSD, měl by se s ní seznámit.

Nejvíc mě na celé věci mrzí to, že v letech 2011 až 2012 a možná i později, kdy někteří funkcionáři Ústeckého kraje zvolení za ČSSD kradli, ani poledne nesvětili, Jelínek, jako věrný korteš Sobotky,  mlčel. Bylo to přímo hrobové ticho. A výsledek… Jeden z funkcionářů tehdejší ústecké ČSSD byl zastřelen. Další je ve vězení a ještě někteří další jsou nyní souzeni ve velkém procesu kolem rozkrádání evropských fondů. Proč tehdy Jelínek mlčel a teď křičí? To je opravdu podivné.

Zkrátka,  řečeno s evangelistou Matoušem, měl by L. Jelínek …“nejprve vyjmout břevno z oka svého, aby pak teprv vyňal smítko z oka bratra svého“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…