Jiří Paroubek: Soukupovy dluhy

08.02.2019 21:56

Hlavní konferenciér, generální ředitel a majitel TV Barrandov v jedné osobě Jaromír Soukup vstoupil do politiky. Na serveru Vaše věc jsme byli první, kdo sdělil veřejnosti, že je velmi pravděpodobná úzká politická spolupráce mezi Soukupem a Okamurou. Slovník obou pánů i vidění světa jsou totiž velmi podobné.

Jiří Paroubek: Soukupovy dluhy
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud bude Soukup kandidovat na kandidátce Okamurovi SPD při nadcházejících volbách do Evropského parlamentu (EP), má slušnou šanci se do europarlamentu dostat. Soukup se v poslední době jako konferenciér až snad jedenácti pořadů na TV Barrandov stylizoval do pozice „přítele lidu“, který bojuje proti nejrůznějším zkorumpovaným nebo spíše údajně zkorumpovaným politikům tradičních politických stran. Nyní se situace zásadním způsobem změnila. Pokud byl Soukup, de facto, jen soukromou osobou, bylo by sdělení o dlouhodobých závazcích (jedná se o 887 mil.Kč) jeho společnosti, která provozuje TV Barrandov, je víceméně jeho věcí. Sice ne tak úplně, ale v zásadě bychom si to mohli myslet. Teď je to ale trochu jinak. Vlastně hodně jinak.

Pokud Soukup dluží se svou „televizní společností“ téměř 900 mil. Kč v dlouhodobých závazcích, pak to veřejnost musí vědět a Soukup by měl veřejnosti sdělit, komu vlastně dluží. Měl by sdělit, kdo jsou jeho věřitelé. Zda je pravda, že tím největším věřitelem Soukupa je firma CEFC. A zase Soukupovi věřitelé by měli veřejnosti sdělit, proč od něj dlužné částky nevyžadují. Je to zajímavé. Soukup přeci nedluží jen pár tisíc korun, ale stamiliony. Na tyto a mnohé další otázky by měl mít Soukup připravené přesvědčivé odpovědi.

Zatím bylo jeho odpovědí pouze to, že hrubé útočil na Českou televizi a na moderátorku programu 168 hodin Noru Fridrichovou. Útoky byly v podstatě osobní a žádných racionálních odpovědí na to, komu Soukupovy firmy dluží, jsme se nedočkali.

Zvláště Soukup, který nesmlouvavě tepal všechny skutečné i domnělé nešvary v politickém a hospodářském životě země, by měl proto co nejrychleji odpovědět na tyto i související otázky a na mnohé jiné otázky, jež se objeví.

Jiří Paroubek

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…