Jiří Vyvadil: A na Moskvu, paní Müllerová!

28.01.2016 18:56

Je nepochybné, že přes ekonomické zádrhele Ruska, způsobené i podle neutrálních a hlavně chytrých odborníků z Roklen 24 (pan Kovanda budiž jmenován) nikoliv sankcemi, které představují jen politické gesto, ale nesporně dramatickým a stále pokračujícím poklesem ceny ropy, politicky od barevné revoluce, jinými slovy pučem na Ukrajině je dnes Rusko chápáno opět – a navíc svou agilitou – více než rovnocenný soupeř USA.

Jiří Vyvadil: A na Moskvu, paní Müllerová!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

A i kdyby to ještě neplatilo v srpnu minulého roku, rozhodně to platilo od konce září minulého roku, kdy rozhodujícím směrem převzalo  iniciativu v blízkovýchodním konfliktu v Sýrii.

Postupnost kroků, které Putin učinil, musely být promýšleny zpětně delší dobu a jsou geniální.

23. 9. 2015 se účastnil otevření zcela rekonstruované největší mešity v Evropě v Moskvě a zdůraznil potřebu rozvíjení pravých hodnot islámu. Tím všech cca 20 miliónů muslimů Ruska, zejména pak v Čečensku, stálo za ním.

28. 9. 2015 držel jeden ze svých nejlepších  projevů ve Washingtonu u příležitosti 70. výročí založení OSN, když řekl: „Stačí se podívat na Blízký východ a severní Afriku. Jistě, politické i sociální problémy se v tomto regionu hromadí a lidé chtějí změnu. Jejím důsledkem je však násilí, chudoba a sociální katastrofa….Chtěl bych se zeptat těch, kdo tuto situaci zapříčinili, jestli si aspoň nyní uvědomují, co vlastně způsobili? Obávám se ovšem, že tato otázka zůstane nezodpovězena, protože oni svoji politiku, která je založena na aroganci, přesvědčení o své výjimečnosti a beztrestnosti, stejně nezmění“

Lépe, přesněji i bolestněji nelze politiku Západu od roku 1989 popsat…

Potom si ještě jen lehce pokecal s Obamou…

Druhý den souhlas Ruské státní dumy s vojenskými operacemi…

30. 9.2015 zahájení mohutné operace leteckých sil proti islámskému státu i všem islamistům v Sýrii, samozřejmě i těm, podporovaným USA a Západem.

Dnes jsme v situaci kdy samozřejmě Bašár Asad a jeho legitimní vláda nejsou vítězi ve své zemi, ale za pouhé 3 měsíce došlo k podstatné změně a přes veškeré úsilí Západu jej nelze již eliminovat.

Západ zuří… Ne celý Západ, ale hlasy McCainů, Clintonové, nizozemských vládních představitelů, kteří činí zoufalé kroky v křeči, jak je rozdrbe po příštích volbách „de Wilders“, fanaticky protiruský Kaczynský či rusofobističtí představitelé Rumunska a Bulharska.

A samozřejmě i u nás protiruská nablbla vyšilují. Ponechám politiky TOP 09, ti jsou už na odpis, nebudu se rozepisovat o Klvaňovi, Marjanovičovi, Palatovi, Mitrofanovi atd… Ti jsou jasní a myšlenkově jsou slovy Zemana na odstřel kalašnikovem. Včera jsem poslouchal rozhovor s ředitelem Židovského muzea. Zaklíněný člověk.

Když mu Tvarůžková, tak trochu s vnitřním nesouhlasem, položila otázku, že Putin pozval Židy do Ruska, pronesl, že je to jen teatrální gesto. Idiot. Že Putin nabídl tuto možnost při jednání s někým asi tak 100x významnějším v židovské komunitě, než je tento pán, a to Vjačeslavu Kantorovi, prezidentu Evropského židovského kongresu, tento jistě židovsko-havlistický hlupáček ani neví. A už jistě neví, že v Izraeli je Putin nejpopulárnějším zahraničním politikem, samozřejmě více než Obama, mimochodem – a to už je trochu mimo – i ve Velké Británii předstihuje Putin svými preferencemi Camerona. 

Celý ten západní svět, zahnívající, stagnující nechápe, že samozřejmě může přežívat, možná 20, možná 30 let, ale že vrchol má za sebou.

Budoucnost patří euroasijskému Rusku, asijské Číně a Indii. A nejen ekonomicky, ale způsobu života…

Pro Západ přirozeně bude největším protivníkem Rusko.

Jelcinovi klidně odpustili, když nechal střílet do Státní dumy. Bylo to poddajný alkoholik, který přepustil Rusko západnímu kapitálu a drastickým liberálním ekonomům a od té doby drtivá většina Rusů prostě náš model odmítá.

Putinovi Západ neodpustí nic, zejména mu ty šedivé myši neodpustí, že 90 % národa za ním stojí, že na 90 % Asad zůstane v Sýrii prezidentem, a tím Západ utrží neskutečnou porážku. Bude to odplata za Irák, Libyii, ale i Egypt, kde Obama podporoval Muslimské bratrstvo.

Američané i naprosto žluklá Vášáryová tvrdí, že Putin je diktátor. No je prezidentem a je prezidentem podle Ústavy, kterou Jelcinovi právě Američané připravili.

Jelcin, kdyby vybombardoval polovinu Moskvy, byl by demokratem, Putin je diktátorem, protože mu 90 % obyvatelstva věří a opozice je fakt naprosto trapná.

Je dobré, že Rusko vítězí. A je to dobré i pro Západ…

Doufejme, že i evropské státy NATO, zejména Velká Británie a Francie, si už nezopakují svá dobrodružství na Blízkém východě.

Politika arogance a představy, že se může vše, skončí.

A tak i když některé státy Západu, a jistě jsem všechny nevyjmenoval, budou vyhlašovat další válku Rusku, a naši havlisté by nejraději provolávali: „Na Moskvu, paní Müllerová“, berme to jako stínohru, která snad nic neovlivní.

Tím, jak započal Západ opětovný útok proti Rusku státním pučem v Kyjevě, odstartoval návrat Ruska do pozice bipolárního soupeře USA a jeho satelitů, tedy i EU.

Buďme upřímní, ten svět byl daleko poklidnější, přehlednějšíé a harmoničtější než ten po roce 1989. Bylo méně válek, méně konfliktů.

Tehdy se nikdo reálně neobával, že nás postihne nějaká vojenská  avantýra USA. Dnes přes 60 % obyvatel má strach z války… Šílené.

Za socialismu jsme byli lehce unudění, lehce otrávení, ale s pevnou pracovní dobou, plnou zaměstnaností (heslo: Nejsou lidi), z 80 % kvalitními televizními pořady (ideologické jsme vypouštěli či v nich jako v křížovce hledali větu naděje) a zase ne tak hroznou životní úrovní. Dnes tak trochu všichni vyšilujeme a máme takové obavy, které jsme kdysi neměli…

Přemýšlejme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…