Jiří Vyvadil: Babiš for premier a nikdo jiný…

13.10.2017 16:31

Každý tušil, že usnesení o vznesení obvinění proti Andreji Babišovi a Jaroslavu Faltýnkovi naprosto věcně naprosto nesmyslně, protože za týden bude trestní stíhání pozastaveno, bude doručeno někdy tak deset dnů před volbami, aby účinně zapůsobilo a případně změnilo nálady vůči absolutně dominantnímu lídru voleb ANO.

Jiří Vyvadil: Babiš for premier a nikdo jiný…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Co ovšem už každý nejenom tušil, ale musel z logiky věci vědět, že rozhodnutí slovenského ústavního soudu ohledně platnosti evidence Andreje Babiše coby člena či nečlena STB odročené na 12. 10. zcela určitě bude směřovat proti jeho osobě, tak aby mu co nejvíce uškodila.

Byl jsem také soudce Nejvyššího správního soudu a nikdo mi nebude namlouvat, že již před měsícem neznali soudci ony procesní pochybění, k vůli kterým hodlají Ústavu pro pamäť národa vyhovět a všechny rozsudky zrušit.

Jakmile ta věc napadla, tak jsem si jist, že si ji ústavní soudci zcela přednostně, čistě ze zvědavosti a po nicích pročetli a pro ty triviální procesní důvody, pro které rozhodnutí zrušili, se dávno rozhodli.

Andrej Babiš je mnohými milován a mnohými nenáviděn. A mimochodem, je absurdní, že díky němu, bude zcela zrušena dosavadní soudní praxe na Slovensku, která až dosud umožňovala v obdobných případech žalovat Ústav pamäti národa.

Ale nejen to. Jak v České republice, tak i na Slovensku existují dva nesmiřitelné a nenávistné ústavy, které nám stále vnucují představu, že jsme před rokem 1989 žili v koncetráku, i dýchat jsme museli na povel a stejně tak chodit na záchod.

Český Ústav pro studium totalitních režimů a slovenský Ústav pamäti národa šíří nenávist a mimochodem, protože jejich úkolem je právě ona nenávist, nikoliv neutrální vědecké bádání, nenávist šíří i uvnitř těch organizací.

A tak i když ten minulý režim určitě mnohem lépe odpovídal poměrům Nemocnice na kraji města, či Vesničky mé střediskové a možná jen s mírnějším humorem i Troškových filmů Slunce seno jahody, tyto ústavy šíří běs.

Ale nechám na chvíli Babiše Babišem. Ten den, kdy údajně triumfálně zvítězil Ústav pamäti národa a jeho předseda pózoval před kamerami, tak den onen muž rozhodnutím slovenského parlamentu přestal být jejím předsedou. Byla to jeho labutí píseň. Slovenský parlament zrušil funkci předsedy a nahradil jej kolektivní správní radou.

Samozřejmě, že Zaorálek, Kalousek, Bělobrádek a další, kteří drtivě ztrácí na Andreje Babiše jak ve stranických preferencích, tak v podpoře a důvěryhodnosti u občanů, začali opět štítivě opakovat: S Babišem ne. Je to agent STB.

Je to nepodstatné.

Abych byl upřímný než tito hochštapleři a pokrytci, tak raději tisíckrát Andrej Babiš.

Lidé přece všechny informace mají k dispozici. Zatímco „agent STB“ Babiš, jehož uměle vytvořené trestní stíhání bude komicky za týden pozastaveno, je v očích veřejnosti nejvhodnějším kandidátem na post premiéra, tak Kalousek se Zaorálkem jsou vysoce nenáviděnými politiky bez důvěry.

Takže to shrňme : Babiš for premier a nikdo jiný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty