Jiří Vyvadil: Babišův převrat má naději na úspěch. Drží v rukou všechny trumfy…

21.06.2016 12:41

Bohuslav Sobotka udělal fatální chybu, když nepoblahopřál Babišovi a jeho ANO šťastnou cestu z vlády. To možná byla poslední cesta, jak zabránit tomu, aby se převrat nerozvinul do decimující fáze. Omlouvá ho i to, že si zřejmě nebezpečí dostatečně neuvědomuje ani Miloš Zeman. Jinak by Babiše ve vládě nedržel.

Jiří Vyvadil: Babišův převrat má naději na úspěch. Drží v rukou všechny trumfy…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Útoky z protimafiánského útvaru (teď mě napadá : nebyla by vhodnější zkratka z mafiánského útvaru?) proti těm, kdo se odvažují uvažovat o reorganizaci policie budou jejich slovy brutálně narůstat. To, že šéf ostravské expozitury ÚOOZ hovoří o brutálním úniku informací ze strany policejního prezidenta a už chystá jeho stíhání(a nebo začal) a ve stejném duchu veřejně v rozporu se zásadou neveřejnosti přípravného řízení hovoří i Ištván či Šereda z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, je jistě jen jemný začátek. Boj začíná.

Ne nejde o aktuální situaci. To vše se připravuje už roky…

Každý přece ví, že se zde už roky připravuje novela zákona o státním zastupitelství ač odborná veřejnost včetně předsedou obou nejvyšších soudů je ostře proti a každý ví, že šéfkou prakticky neomezeného protikorupčního speciálu měla být Lenka Bradáčová. Bradáčová ve spojení se Šlachtou, který si svévolně přisvojoval jakýkoliv případ by dvořila páteř skutečně reálné prokurátosko – policejní mafie, či diktatury či spiknutí.

Celý tento koncept navazuje na předchozí zkušennosti a v konečném efektu se opírá na tu politickou sílu, která je perspektivní z hlediska budoucího vládnutí a do které tyto represivní složky vkládají své cíle.

A tak svého času předseda bezpečnostního výboru Jan Vidím (ODS) s obrovskou radostí svolal bezpečnostní výbor, na kterém byla předložena tzv. Kubiceho zpráva, obsahující zjevné nepravdy, vztahující se z celého spektra politické scény výlučně k ČSSD, která jinak měla všechny předpoklady opětovně ve volbách zvítězit.

Byla to bomba a ČSSD o fous volby prohrála.

Pojďme dál…

Jistě by nebyla stíhána Nagyová, Nečas a poslanci Tluchoř a spol., kdyby Nečas neprozřetelně nepřipravoval reorganizaci policie, ve které Šlachta, který si nezákonně dělá, co chce, měl být kamsi přesunut a nepronesl osudná slova ve Sněmovně : „Plukovníci nám nebudou říkat, kdo bude ve vládě“ To byla fatální chyba a jeho milenka, jak už jsem včera napsal do tří týdnů byla vytažena zakuklenci z prostor Úřadu vlády.

Vraťme se k tomu speciálu. Robert Pelikán navázal na předchozí ministry a sveřepě jde do Sněmovny s návrhem onoho, napůl totalitního zákona o státním zastupitelství. Chce mít z Bradáčové šéfku speciálu stůj, co stůj.

Chovanec jistě ví a ví, že šlo o institucionální převrat, ještě budící dojem legality.

A tak jednal rychle a podepsal reorganizaci policie…

Tím nepochybně v prvním kole zabodoval

Jenomže, je to nakonec Babiš, kdo má v rukou trumfy : ten nejvyšší okruh rozhodujících státních zástupců, kteří své pozice spojují s jeho politickým hnutím. Ti rozhodují o tom, kdo bude či nebude v této zemi stíhán a minimálně na tři roky ho mohou zcela zlikvidovat.

Nechtějí přijít o své nabyté pozice a bojují o všechno. Prakticky není reálné síly, která by je mohla omezit.

A tím se vracím k úvodní výtce na adresu Bohuslava Sobotky.

Kdyby Babiš a jeho ANO opustili vládu, minimálně načas by zbývající torzo mohlo vládnout dál. Babiš by 101 hlasů pro vyslovení nedůvěry nezískal.

Všechna možná i reálná právní zvěrstva ÚOOZ a státních zástupců kryje Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Státní zástupci jsou zcela beztrestní, mohou překračovat pravomoci, mohou šikanovat, mohou si vymýšlet, mohou lhát. A není síly, která by jim v tom zabránila.

Pavel Zeman je zatím vždy podpořil.

Návrh na odvolání Nejvyššího státního zástupce může podat jen ministr spravedlnosti.

Kdyby Sobotka vyprovodil Babiše z vlády i za cenu předčasných voleb, mohl být rychle najmenován nový ministr spravedlnosti a Pavla Zemana navrhnout vládě k odvolání.

Tato možnost padla a platí následující:

I kdyby se státní zástupci dopustili čehokoliv, jistě bude Pelikán za nimi stát, když včera označil svého kolegu ministra vnitra za kmotra kmotrů.

Schyluje se ke střetu a po Kubiceho zprávě, Nagyovagate se schyluje ke zničení zatím nejsilnější vládní strany.

Ne že bych nebyl k ČSSD kritický, konec konců jsem přestal být jejím členem, ale řekl bych, že už těch pučů v této zemi za posledních 10 let bylo moc.

Čeká nás zajímavé období…

Značná část veřejnosti, tak jako kdysi v Nagyovagate bude nadšena až kromě vedení policie bude stíhán například i Chovanec a samozřejmě Sobotka (např. za OKD) a Babiš pojede na vítězné vlně.

Už včera jsem na facebooku našel mezi svými tzv. přáteli na fb poznámky, že jsem je zklamal, že se neraduji z toho, že Šlachta všechny ty vlastizrádce pozavírá.

A jak čtu média, asi se ani nikdo proti tomu vývoji nepostaví.

Asi to tak má být…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…