Jiří Vyvadil: Budoucí vítězi a poražení ukrajinské lapálie…

03.03.2014 9:30

Historia – magistra vitae, říkává se…A kdo se z historie nepoučí, musí si porážku znovu zažít…a znovu a znovu…a možná znovu…a třeba donekonečna.

Jiří Vyvadil: Budoucí vítězi a poražení ukrajinské lapálie…
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Život v bývalých postsovětských republikách je toho klasickým příkladem… Nenávidí Rusy a chtějí je porazit, ačkoliv v podmínkách tohoto bývalého sovětského impéria je to zavádějící. Když dostávám výtky, že tu chci ruské tanky jako v roce 1989 a chudáci ti Ukrajinci, tam nevím co s těma lidma dělat. Brežněv byl Ukrajinec jako poleno, takže ukrajinské tanky…Ale to není ani tak podstatné…

Že nepochybně v konečném výsledku bude někdo vítězem a někdo poraženým je jasné. Problém ovšem je v tom, že nashromážděné frustrace na nejrůznějších úrovních a vlastně pochopitelná nenávistná personifikace s ruským prezidentem Putinem, posiluje naivní přání, v médiích i vyjádření politiků potlačování všeho toho, co by bylo s nimi v rozporu, že výsledek a ten se mi jeví jako naprosto jasný a předvídatelný, budou  na dlouho všichni těžce rozdýchávat.

A přitom se stačilo  jen zalistovat ve wikipedii a podívat se na gruzínsko ruskou válku..a každý měl vědět, co nastane…

Těch poražených bude mnoho.

Současné Rusko a Putina nenávidí především Obama…Ten parchant naprosto umně, zablokoval raketové útoky na Sýrii, využiv plácání ministra zahraničních věcí Kerryho, blokuje útoky na Irán, a prakticky přetáhl na svou stranu nejvýznamnější země tzv. arabského jara. V nejdůležitější zemi regionu Egyptě je Obama podporou islámského fundamentalistického hnutí Muslimského bratrstva nenáviděný, Putin je hrdina… A tak je jasné, že američtí představitelé, budou až freneticky verbálně bojovat v Radě bezpečnosti, v rámci NATO (nevím ovšem na co to navléknou…Ukrajina pokud vím členským státem NATO není a bohdá nikdy nebude),ale jinak nic nezmohou.

Uražená byla i EU, která k přístupové smlouvě dávala tak nedůstojné podmínky, místo toho aby prosila, že když byla náhle z povýtce ekonomických důvodů odmítnuta, začala střečkovat.

Podíl Západu USA i EU na počátku rozvratu je zcela neodpustitelný.  To co by nikde jinde na světě neprošlo….Prosím představme si delegaci ministrů zahraničních věcí EU, jak mašírují před Bílým domem a vyzývají ke svržení prezidenta Obamy…Přdevším konstatuji, že by zřejmě byli během několika minut zastřeleni jako psychopatičtí narušitelé. A zcela otevřeně říkám, že bych naprosto jasně stál na straně amerických policistů.

Západ, který se nadále kasal bojem za svobodu, zcela pošlapával principy demokracie a namísto toho, aby hájil zákonnou vládu, a začal podporovat skupiny, jasně se hlásící k fašismu a extrémnímu nacionalismu  a prosazoval k vystřídání Janukoviče… Je to neodpustitelné, je to zločin…

Když se podepsala ona dohoda mezi zástupci opozice, 3 ministrů zahraničních věcí a Janukoviče, během 2 hodin se změnila v cár papíru a reakce i našeho ministra zahraničních věcí Zaorálka, že jednoznačným viníkem je Janukovič mu osobně nikdy odpustit nemohu.

Taková věrolomnost je v mezinárodním styku nepřijatelné…

Budiž, během několika dnů byla instalována vláda, bez legální opory a odvolán prezident, ač toto odvolání – přirozeně ani podle prozápadních právníků absolutně nemůže  obstát.

Ví to každý…

Dobře, v Kyjevě fakticky protiústavně převzali moc pučisté a mě opět uráží, když Zaorálek se vztaká, že jim nikdo v Moskvě nebere telefón? No proč by měl? Ústavní prezident se nachází na území Ruska a se samozvanými nelegálními skupinami není důvod jednat.

Největší šok, ale působí ve věci naše média a politici. Lžou jako když tisknou a vytváří ničím neodůvodněné představy, že Putin bude poražen, že těch 80% obyvatel Krymu, kteří chtějí se přpojit k Rusku, jsou vlastně kriminálníci a dnes Zaorálek obohatil výrazivo tím, že předseda místního parlamentu…mimochodem legálně zvolený, je vlastně loutkovou vládou…

Takže to vezměme zkrátka. Krym je plný ruských vojáků a vzhledem k věrolomnosti Západu  a neochotě dodržovat závazky si Rusko nemůže dovolit nechat odejmout svou vojenskou základnu…

Krym nepochybně má právo se vyjádřit kde chce být…Proboha, copak my jsme se také neoddělili se Slovenskem a hnali bychom každého, kdyby se odvážil nám do toho mluvit. Skotsko se také vysloví pro samostatnost a opět, přemlouvat mohou ale zakázat nikoliv..

A tak na konec toho všeho, bude Krym ruský, v Kyjevě nastane politický a souběžně ekonomický kolaps. Deprese z vítězství Putina Ukrajinu rozvrátí.

USA přirozeně bude dalším poraženým, bude pofňukávat a už jen stoicky se připravovat na úprk z Afganistánu, kde postupně nabudou síly Talibanu. To ponížení jim snad ani nepřeju, ale zaslouží si ho. Neměli kdysi ten Taliban vyzbrojovat.

O EU ani nemluvit.. Je úplně jedno, zda se zbytkem Ukrajiny podepíše či nepodepíše asociační dohodu. I tak to bude jen lež. Ukrajina, politicky, ekonomicky a civilizačně absolutně nemá na to se součástí EU stát a EU by nával desítek miliónu pracovních sil naprosto rozvrátil

Česká zahraniční politika bude logicky patřit k poraženým a navíc jako nevěrohodná a věrolomná bude mít zavřené dveře tam, kde je otevřené očekávala potřebovala. A její představitelé budou jen plácat a plácat a plácat.

A Rusko, sorry…vzejde posílené…

A nemuselo…Jen idioti na počátku měli v prostudovat, jak to bylo s Gruzií a vyvarovat se chyb..

PS.: Tento můj příspěvek se zjevně nebude líbit, karmu odhaduji velmi nízkou…Ale  já si vývoj jinak představit neumím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…