Jiří Vyvadil: Chovanče, Sobotko, končíte jako Jakeš...

21.10.2016 15:05

Po více než čtvrt století se náš režim vrátil jakoby kruhem ke způsobům před rokem 1989.

Jiří Vyvadil: Chovanče, Sobotko, končíte jako Jakeš...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Po více než čtvrt století se náš režim vrátil jakoby kruhem ke způsobům před rokem 1989 a Ministerstvo vnitra přebírá úlohu státní represivní složky, která bude odhalovat, stíhat a jinak potlačovat protistátní živly, které nevěří v politiku tohoto státu, moudrého vedení jeho premiéra Sobotky, našim spojeneckým závazkům, kritizují pilíře naší svobody, demokracie a prosperity a zpochybňují naše pozici v boji proti ruskému expanzivnímu imperialismu a hegemonismu.

Když člověk poslouchá Bohuslava Sobotku a jeho nejvěrnější (jistě tam nepatří například Jaromír Tejc či Jiří Zimola), kterak obsahově nudným až sterilním způsobem vyjadřují oddanost všemu tomu, co náš lid zčásti pracující a zčásti parazitující získal a vydobil po roce 1989 a kdy poslouchá jejich nadšené přitakávání všemu tomu, co se děje v Bruselu, co říká Angela, či co říká Obama a zdá se i do budoucna krvavá Hillary, není v tom naprosto žádný rozdíl mezi tím, co bylo před rokem 1989 a dnes. Naopak. I ten Gustav Husák, v době, kdy mluvil z patra, byl mnohem lepší řečník a poctivě vzato i jeho napsané projevy uměl přečíst záživněji než Bohuslav Sobotka.

Husák vždy a všude zdůraznil naši oddanost a věrnost myšlenkám socialismu a přátelství se Sovětským svazem, Sobotky vždy a všude zdůrazňuje naši pevnou semknutost s Evropskou unií a zárukou míru a stability tj. Severoatlantickou aliancí vedenou USA, naším předním spojencem a přítelem.

Jsem samozřejmě vnímavý a chápu, že nebyl komunistický představitel jako komunistický představitel. Husák byl inteligentní, i když jsem ho přirozeně svého času nenáviděl, Štrougal byl zřejmě nejschopnější předseda vlády do dnešní doby. Levou zadní byl zvládal problémy dneška. Jen se narodil do špatné doby a proto i byl předsedou vlády ve špatné době a samozřejmě i na jeho rukou bude krev. Ale to on jistě i ví.

Jakeš byl upřímný hlupák.

Ale způsob jeho vyjadřování se podivuhodně podobá dnešnímu vyjadřování Andreje Babiše, který tím slaví obrovský úspěch. Takže je vše relativní.

Kdybychom měli připodobnit Bohuslava Sobotku k nějakému komunistickému představiteli, tak to byl ideologický tajemník Fojtík. Fráze za frází, kterým nikdo, ani komunisté sami nevěřili. A to je prostě náš Bohuslav Sobotka…

A v tom je ten problém.

Příklad za všechny: Když legitimní vláda v Iráku útočí za pomoci USA na Mosul, kde jsou kromě islamistů zřejmě desetitisíce civilistů, je to v pořádku, jsou to naši spojenci… Když syrská armáda, tedy státu, který uznáváme, útočí na Allepo, je to samozřejmě válečný zločin, protože nedej Bože, kdyby jinak námi uznávaný Bašár al Asad zvítězil, to by Merkelová, případně budoucí Clintonová nepřežily.

A v tom to Milane je.

Za naše peníze, vytváříš jako v minulém režimu úřad pro tisk a informace, tedy hlavní cenzorní úřad, zřejmě napojený na BIS a další represivní složky.

Sobotko, Chovanče a další…Nikdo z nás nepotřebuje informace z jiných webů natož pak ruských.

Pro postoje většiny z nás stačíte vy sami.

Ukazujete, že tento režim se ve vašich rukou rozkládá, že nevěříte tomu, co říkáte.

Když Sobotka prohlásí, že mu postačí zachovat stávající míru sankcí vůči Rusku a po Kyjevě pochodují fašističtí banderovci,co k tomu dodat?

Když se Rusko s v Sýrii snaží zlikvidovat islamisty, které tam vyrobil Západ  a vy diskutujete o tom, zda Rusku za to nepřidat sankce, musí vás část levicového tábora prostě nenávidět. 

Babiš není ideál, ale v těchto chvílích si zachovává zdravý rozum.

Zatímco vy se chováte jako Fojtíkovci, on, bývalý člen KSČM se chová jako rebel.

Toto by Vám neměl národ odpustit.

Už jste projeli nynější volby.

Pokud to nepřevezme někdo jiný, musíte projet i ty příští a důležitější…

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…