Jiří Vyvadil: Co když bude Marine le Pen prezidentkou. To si Sobotkové a Hamáčkové ve Francii ani neškrtnou...

07.05.2015 21:00

Svět se mění, Evropa se mění, Česko zatím málo...Ale i zde to přijde.

Jiří Vyvadil: Co když bude Marine le Pen prezidentkou. To si Sobotkové a Hamáčkové ve Francii ani neškrtnou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Abych předeslal zásadně fandím coolově levicové Syrize a zakládám – li nyní politické hnutí „Přátelé“, osou mého uvažování budou jejich ekonomické i sociální odvážné levicové přístupy.

Kromě toho ovšem platí, že se  celou Evropou se šíří ostrý odpor vůči současné hospodářské, sociální a i zahraniční politice EU a celému jeho establishmentu.

Že se zavedení eura ukazuje jako systémové selhání, který brání EU růstu a prohlubuje ekonomickou a sociální nerovnost mezi jednotlivými státy eurozóny  je zřejmé. Že tzv. jednotná zahraniční politika EU vedla k masivnímu podpoře majdanu, otevření prostoru temným silám nacionalismu a ukrajinského fašismu, státnímu puči a občanské válce a nebyla ničím jiným než vyvoláním  geopolitického střetu s Ruskem, je také zřejmě.

Že bez majdanu by přirozeně nikdy nebyl Krym, stejně jako  boje v Doněcku a Luhansku je jasné jako facka.

Že tito politici EU po 70 letech klidu a míru dovedli Evropu na pokraj války s Ruskem, kdy Evropa sehrává jen trapnou úlohu mopslíka dle režie USA chápe téměř každý.

A že postupně v jedněch národních volbách za druhými, se tak či onak projevuje odpor vůči stávajícímu evropskému uspořádání je zřejmě....

Ve Švédsku padla konzervativní silně jestřábí protiruská vláda, v Řecku nastoupila levicová revoluce Syrizi bojující proti finančním oporám Evropy a hledající most s Ruskem, ve Finsku nové volby zcela uťaly myšlenky na vstup do NATO a mimochodem doufám, že dnes večer zjistíme, že fanaticky protiruský Cameron již vládu neutvoří a jak dokonce doufám, protijaderná a silně levicová Skotská národní strana nakonec bude určovat, co nastane.

Dva dny zde byla pravděpodobná budoucí prezidentka Francie Marine le Pen.

Ne nemýlím se, říkám – li pravděpodobná.

Hollande je doslova nejnemožnější francouzský prezident v historii Francie a šanci má nulovou. Jeho socialistická strana – jak je vidno – ztrácí bod za bodem.

Sarkozy by snad i naději měl, ale minulost nespí a právě v těchto dnech bylo znovu obnoveno jeho trestní stíhání pro korupční aféru...Nic naplat, to asi těžko zlomí.

A tak zůstává sice radikální, ale zároveň tvrdá Marine le Pen. Nevím jestli je tak silně pravicová, jak se říká, má totiž i silnou podporu levicových voličů, ale a to je až roztomilé i okrajových menšin včetně homosexuálů.

Ti naši blazeovaní a povýšení nýmandi typu Sobotky, Hamáčka apod. pronesli, že vůbec by nepřicházelo se s paní Marine le Pen setkat. No musel jsem se smát...

Marine le Pen se zřejmě stane  prezidentkou Francie a já se těším  aby po celé to funkční období žádný z těch Sobotků či Hamáčků ve Francii nikým přijat nebyl.

Když vidím tu hloupost, tak si fakt myslím, že ty evropské tzv. zavedené strany, lidovci, socialisti a umírající liberálové by svou přezíravostí a arogancí už měli zmizet v politickém propadlišti.

Zavedly nás velmi hluboko.

Jakkoliv jsem levičák, tak z hlediska fungování EU s ní souhlasím na 90% a jako frankofonní člověk si s ní rád jednou pokecám...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.