Jiří Vyvadil: Julia Skripalová se chce vrátit do Ruska, které ji údajně chtělo zavraždit. Kalousku či Hamáčku, dobré, co?

24.05.2018 15:16

Ne že bych miloval urážlivá oslovení, ale u našich rusofobů jsou přiléhavá a mírnější výrazy ani nelze použít. Ta nablbla známe. Jen si vzpomeňme, jak Kalousek, Schwarzenberg, Sobotka a další a další bojovali za osvobození ukrajinské Nadji Savčenkové z ruského vězení.

Jiří Vyvadil: Julia Skripalová se chce vrátit do Ruska, které ji údajně chtělo zavraždit. Kalousku či Hamáčku, dobré, co?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Byla bojovnicí proti tyranovi Putinovi a naši rusofobové ji v Praze slavnostně vítali jako hrdinku. Dnes, když začala kritizovat Porošenka a je ve vězení pro údajnou přípravu puče, už za ní ani pes neštěkne. Totéž se týká šílence bývalého gruzínského prezidenta Saakašviliho, který svévolně odstartoval gruzínsko-ruskou válku a logicky následně s Rusy prohrál. Moravec s ním dělal telemost. Dnes ho za zločince pokládá Gruzie a za zločince jej pokládá i Ukrajina, kde se chtěl politicky uplatnit.

No teď tu máme otravu dvojitého agenta Skripala a jeho dcery Julie, kterou podle Britů stoprocentně zorganizovala Moskva, a Johnson k tomu dodává, že příkaz k tomu vydal dokonce Putin.

Jen idioti, jinými slovy všichni západní představitelé s výjimkou například Rakouska, Slovenska, Bulharska, Řecka, tuto tezi přijali. U nás zaúřadoval naprosto neskutečně Martin Stropnický a je dobré, že z vlády coby ministr zahraničních věcí už vypadne.

Zatím to vypadá, že patrně s výjimkou našeho Stropnického a Babiše všichni velice rychle vystřízlivěli. Předseda Evropské komise Juncker nedávno prohlásil, že bez spolupráce s Ruskem je Evropa politicky velmi slaboučká. (A má recht). Angela Merkelová si s Putinem nedávno krásně notovala a o trapnosti zvané otrava Skripalových a vypovídání diplomatů, alespoň podle veřejných zdrojů, nepadlo ani slovo. Do Petrohradu na mezinárodní veletrh a jako zvláštní host prezidenta Putina jede nyní francouzský prezident Macron z jedné strany a premiér japonska Abe ze strany druhé. A vzápětí Putin jede do laskavého Rakouska, kde nadějný mladíček, kancléř Sebastian Kurz, připravuje své předsednictví v EU s cílem prohloubit most mezi EU a Ruskem. Českem milovaný (nikoliv mnou) izraelský premiér Netanjahu pochodoval na Rudém náměstí v čele Nesmrtelného pluku.

Vzpomene si někdo, kromě zhrzených Britů, na kauzu Skripal? Nikdo… Vlastně ano. Naši zákonodárci, kteří dští oheň a chtějí na Zemana podat ústavní žalobu pro vlastizradu… Chudí duchem.

Všichni kromě našich nablbel vědí, že Putin, tři dny před prezidentskými volbami rozhodně něco takového nezorganizoval. Skripal byl pro Rusy dávno bezvýznamný muž, a kdyby byl nebezpečný, jistě by ho ruská administrativa to Británie nevyměnila.

A teď k Julii…

Je dobré, že Britové alespoň uvolnili zřejmě předem přísně připravený, a tedy též zcenzurovaný rozhovor. Alespoň víme, že Julia žije, a mimochodem, vypadá tak, že by jistě mohla uspořádat plnohodnotnou a vyčerpávající konferenci. To se jí ovšem neumožnilo. Zcela zjevně nemohla říci vše, co chtěla, zcela zjevně vážila každé slovo, které může pronést. Konečně je zřejmě v rukách anglických tajných služeb, a ty dovedou být stejně kruté, jako Mossad či CIA.

Přesto to podstatné tam zaznělo. Chce se vrátit do své vlasti, tedy pro naše nablbla Kalouska, Hamáčka, Fialu či Bartošku - do Ruska. Stejně tak jí dovolili alespoň říci, že děkuje za to, že jí ruská ambasáda nabízí pomoc, ale teď této možnosti nechce využít.

No řekněte, přátelé, chtěla by se do své vlasti vrátit osoba, která by byla přesvědčena, že ji doma zlikvidují? Řekla by taková osoba, že děkuje za nabídku ambasády své země, ale že ji zatím nevyužije?

Určitě ne. Stopro ne…

A tak buďme alespoň vděčni těm rozumným členům KSČM, SPD a ANO, že fakt zabránili blamáži a bod „Novičok“ zamítli.

A mimochodem, stále opakuji, že vládní koalice ANO – SPD – KSČM je to nejlepší, co nyní přichází v úvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…