Jiří Vyvadil: Kalousek se Schwarzenbergem nezklamali. Magoři

01.04.2016 13:36

Oba dva pomatenci, Kalousek se Schwarzenbergem, opět zaperlili. Vyvěsili vlajku Tibetu z okna svého klubu poslanců a horlili proti diktátorovi, který hromadně popravuje své spoluobčany.

Jiří Vyvadil: Kalousek se Schwarzenbergem nezklamali. Magoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jo, jo, je to pravda.

Asi tak 60 % občanů této země si v podstatě za čtvrt století od roku 1989 tohoto havlovsko-klausovského kapitalismu nevylepšili svou životní úroveň. Mnozí jsou na tom ještě hůře, protože na ně dotírá soukromý exekutor.

Za tu dobu se v Číně reálně zvýšila životní úroveň nejméně desetkrát. A velká část obyvatelstva se za ten čas dostala mezi střední třídu se standartem, o kterém se nám nesní.

Když už jsme u těch poprav. Každý ví, že nejvíce poprav na 100 000 obyvatel na světě je v USA a  nikoliv v Číně. Pravda, nechávají v USA je nenechávají popravovat hromadně, ale humánně injekcemi a v rámci šetření používají čím dál tím bolestivější. Poměrně často se stává, že popravený se následně ukazuje nevinným. Ale má už smůlu.

Číňané mohou cestovat, studují v cizině a na vyhlášených universitách v USA a  i ten firewall of China lze snadno na internetu dle expertů obejít.

Číňané milují svou vlast a jsou na ni hrdi. A právem. Žádná jiná země se v tak krátké době neposunula tak v před.  Dokonce si myslím, že jsou mnohem hrdějšími než většina Čechů.  My zásadě nemáme na co.

A když k nám doputují, mohou si dovolit to co jiní cizinci nikoliv.

Naši obchodníci šílí radostí.

Souhlasím s tím, že takový Kalousek by zřejmě někde v Číně hnil ve vězení. Ale buďme upřímní: To je věc, kterou by mu přálo u nás přes 60% populace. Bohužel zde  vede trvale opilecké řeči ve Sněmovně, každého uráží a šíří negaci a destrukci.

Je dobré, že nás čínský prezident navštívil. Havlisté vylézají z děr a řekl bych, že po každém projevu představitelů TOP 09, ale i  KDU-ČSL jako jejich klonu ztrácejí tyto strany hlasy.

A to je dobře…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …