Jiří Vyvadil: Kantar TNS by si měl také posvítit na Sobotku, Kalouska či Fialu…

13.05.2017 12:45

Agentura Kantar TNS zveřejnila výsledky možné obliby Andreje Babiše. Zatímco komentář agentury hovoří o rozporuplnosti, výsledek je naopak pro Andreje Babiše na jedné straně a pro úvahy o rozumnému uvažování veřejnosti doslova skvělý.

Jiří Vyvadil: Kantar TNS by si měl také posvítit na Sobotku, Kalouska či Fialu…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

V situaci, kdy hon na čarodějnice svou hloubkou nechutnosti a nikdy v minulosti nezaznamenanou agresivitou mnohokrát převýšil například projednávání lživé Kubiceho zprávy a v situaci, kdy pochopitelně voliči jiných stran málokdy fandí předsedovi jiného hnutí, je výsledek, že 40 % dotázaných by si Andreje Babiše přálo za premiéra a 48 % nikoliv, triumfem jeho podpory ve společnosti a ukázkou impotentnosti  puče vedeného Sobotkou s cílem prosadit do budoucna pravicovou koalici s ODS a TOP 09.

Snad ještě překvapivější výsledek a připomínám opět za situace, kdy jsou členové všech ostatních stran horem dolem hnáni až  do davové psychózy nenávisti proti Andrejovi Babišovi, je výsledek, zda má či nemá odejít z politiky, kdy prakticky 45 % je pro a 45 % prroti, snad ještě větším triumfem.

Ne nesmějte se, přátelé…

Abychom si totiž mohli udělat představu, co ta čísla znamenají, tak by bylo vhodné je srovnat s dalšími aktéry protibabišovského puče, s Bohuslavem Sobotkou, Miroslavem Kalouskem či Petrem Fialou…

Ale aby si ty šedivé pučistické myši nemohly čechrat peříčka, mělo by se na ně také posvítit.

Garantuji, že u Sobotky by si jeho odchod z politiky přálo možná až 65 % dotázaných a jako jako pretendent na předsedu vlády by absolutně nemohl přesáhnout 21 %.

Garantuji, že u Kalouska by si jeho odchod z politiky přálo 80-85 % a jako předsedu vlády by si jej dovedlo představit tak maximálně 6 % dotázaných.

Fiala by asi na tom byl trochu líp, ale odchod by si jistě přálo tak 70 % a maximálně 8 % by si jej dovedlo představit jako budoucího premiéra.

Bělobrádkem se ani nezabývám, protože vše nasvědčuje tomu, že ve Sněmovně se svou povedenou dvoukoalicí nebude.

Pokud TNS KANTAR nesestaví srovnání zmíněných pučistů s výsledky Andreje Babiše, pak to nic nevypovídá o skutečnosti. Není to asi jeho chyba. Plnil zadání zadavatele, tj Práva, které věnuje veškerou energii k podpoře, pravděpodobně zbytečně, pro Sobotku a jeho ambice.

Je tedy chvályhodné, že Právo tento průzkum si zadalo, ale nechce-li potvrdit, že vlastně jde jen o další krok účelovosti, tak stejné dotazy by měly mířit i na hlavní pučisty této předvolební taškařice.

Takže čekám, zda Právo, které tak často přebírá slovník nejen Sobotky, ale i Kalouska o demokracii, otevřenosti a svobodě projevu (oni už v podstatě mluví naprosto stejně) , se alespoň trochu nad sebou zamyslí.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…