Jiří Vyvadil: Merkelová a Juncker už vyhrožují Sebastianovi Kurzovi

17.10.2017 17:24

V Bruselu, Berlíně a zřejmě i Paříži nastává zděšení. Ten mladý kluk chce vytvořit koalici s xenofóbní a protiemigrační politickou stranou. A tak Mutti Merkel v dopise připomíná, co by snad měl kurva měl Sebastian vědět, že rakouská FPÖ je cosi tak nebezpečného jako Alternativa pro Německo a když ona se s Alternativou nebaví, nemůže se ani Sebastián bavit se Svobodnými.

Jiří Vyvadil: Merkelová a Juncker už vyhrožují Sebastianovi Kurzovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

I Juncker důrazně varuje, že Rakousko čeká evropské předsednictví, které musí vyznět jednoznačně proevropsky, rozuměj, musí stále opakovat mantry o evropských hodnotách, bojích proti populismu a udržování protiruských sankcí.

Už jsem se k tomu chystal dřív, napsat článek o Sebastiánovi. Ale zdálo se mi, že si ho prakticky nikdo u nás nevšímá.

Pravda je totiž taková, že v Rakousku zvítězil nejodvážnější, přitom kultivovaný a zároveň nesmírně cílevědomý bojovník proti mainstremu a establishmentu, jak v Rakousku, tak i ve světě.

Pozoruji toho kluka už delší dobu.

Tak jak uchopil jako ministr zahraničních věcí rakouské předsednictví Organizace pro spolupráci v Evropě před rokem, nemělo obdoby. U nás se to cenzurovalo, naši komentátoři si s tím nevěděli rady. Ale on se jednoznačně zasazoval pro odstranění napětí mezi Evropou a Ruskem, kritizoval sankce a dělal vše pro narovnání vztahů, protože bez Ruska není Evropa Evropou.

Mladíček, ale neskutečně přemýšlivý a odvážný.

Budu jeho kroky jen  lehce házet od boku, jsou výmluvné.

Především zcela rozbil odpudivou a zapšklou podobu rakouských lidovců kdysi se svou první kampaní  kampaní do vídeňského magistrátu : Schwarz ist geil, černá (původní barva lidovců) , čili šerná je nadržená, která byla v jeho klipu doprovázena poloodětými děvčaty.

Co nejvíce změnil název strany: Listina Sebastian Kurz: Noví lidovci. Zcela rozmetal stranické struktury a vyrazil z kandidátek ty, kteří prostě nejsou geil, čili  nadžení, politicky i lidsky.

Zatímco představitel FPÖ Strache umí, podobně jako náš Okamura jen vyluzovat so omrzení skřeky nad islámem a migranty, on tyto problémy reálně a velmi restriktivně řešil: novela zákona o islámu, zákon o integraci, strhávání bůrek na ulici, zákaz koránu, vracení migrantů z hranic atd.

Když americký Kongres vyhlásil nové sankce proti Rusku, obratem vyzval Evropskou komisi, aby ostře zareragovala. A také byl první, kdo volal pro ukončení přístupových rozhovorů s Tureckem.

On je proevropský, ale chce naprosto jinou Evropu než slovní megaloman Macron, musí napřít veškeré síly na ochranu hranic a okamžité vracení migrantů do zemí, od kterých odešli.

Měl rozhodující podíl na to a prosadil jej přes odpor Merkelové, že byla zcela uzavřena balkánská cesta a nyní trvá na tom, aby byla uzavřena i cesta italská.

Sebastian nebude blábolit o blbostech typu dvourychlostní či jinak rychlostní Evropy. To jej rozhodně nezajímá.

Chce omezit úkoly Evropy na to, co je skutečně důležité a vše ostatní ponechat na národní státy.

Zcela na rovinu, Tak jako je Putin jedničkou pro Rusko a svět, svými analytickými schopnostmi, svými vyjednávacími schopnostmi a v případě potřeby i razantního protiúderu, tak je Sebastian jedničkou  pro Rakousko i Evropu.

Merkelová, Junckere, máte to marné. Jste vyšeptalí a na Sebastiána nemáte. Nebude na Vás řvát jako Orbán, ale stejně si udělá, co sám uzná za správné.

Konečně se objevil evropský politik, kterého je možné si vážit a kterého nám mimoevropský svět může závidět.

Je to po dlouhé době politik, kterého, kdybych měl v jeho zemi volební právo, bych rozhodně volil a jako jediného.   

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …