Jiří Vyvadil: Michale Hašku, díky…

04.05.2016 15:14

Nejdřív kandidát na hejtmana v Ústeckém kraji Jarda Foldyna v rozhovoru se známým agentem STB a dnes fanatickým rusobijcem Štětinou se jasně postavil za průjezd ruských motorkářů Nočních vlků, nesoucích poselství osvobození Evropy i světa od německého nacismu a italského fašismu a ocenil zásadní přínos Rudé armády na tom, že vůbec my Češi v této kotlině můžeme žít a že nás předchůdci Merkelové v tom lepším případě nevytlačili mimo Evropu a v tom horším nezplynovali ve svých na svou dobu bohužel mimořádně progresivních smrtících zařízeních. Potom se ještě přidal Standa Huml, poslanec téže strany.

Jiří Vyvadil: Michale Hašku, díky…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Přesto včerejší osobní účast Michala Haška, nejpopulárnějšího hejtmana ČSSD na brněnském centrálním hřbitově, kde, mimo jiné spolu s Nočními vlky uctil památku ruských, ale i československých vojáků, byla dalším bodem, který podtrhl hysterický odpor fanatického rusobijce Pescynského.

Svého času jsem z ČSSD po 20 letech odešel, protože jsem se nemohl dívat na její zahraniční politiku, která se vyznačovala až tupou nepředvídavostí, kterou by si jen trochu rozumní politici neměli dovolit.

Dnes už se věci vyjasňují.

Kdybychom měli ve zkratce zhodnotit tuto politiku, nemusíme se ubírat k Putinovi, stačí jen odkázat  na – a mnohé tomu nasvědčuje – budoucího prezidenta USA, zdánlivě směšného a nabubřelého Donalda Trumpa, který říká mimo jiné :

1, Ukrajina není americký problém, to ať si vyřeší Evropa – ta jej vytvořila

2, Merkelová je naprosto bláznivá, co udělala s migrací.

3, Evropská unie se řítí do zkázy…

4, Obama se zbláznil, když varoval Brity před odchodem z Evropské unie…

5, Americké vojenské výsadky v Iráku, Afganistánu, Libyii způsobily rozvrat na Blízkém východě a ti vůdcové Kadáfí, Hussajn atd možná nebyli nejlepší, ale byli alespoň sekulární a vládl klid, tolik prospěšný i pro Západ.

6, NATO je příživnická organizace a její členové by si měli platit ty vojenské služby, o které mají zájem a nebo je nahradit. USA se budou z Evropy stahovat

7, základem bude dohoda s Ruskem. Putin je chlap, se kterým se musí jednat.

A jistě by toho bylo více….

Svět se mění, ale některé pravdy zůstávají.

Bez Sovětského svazu i s jeho chybami by svět podlehl nacistickému Německu, italskému fašismu a japonskému militarismu.

Končí čas čtvrt století, kdy vše vypadalo, že jediným vítězem na světe je Západ.

To, že měl ten pocit, skončilo tím, že svět je rozvrácen a že Čechy po pouhých 12 letech EU ve své většině dráždí v lepším případě a odpuzuje v tom horším.

Přichází čas, kdy Západ, ve svém vlastním zájmu musí hledat dohodu a smír s Východem, tedy především s Ruskem a Čínou.

Přichází čas, kdy je naší povinností uznat že na existenci naší civilizace, mělo vítězství nad fašismem a že rozhodující úlohu měl Sovětský svaz, který tu dnes představují právě oni Noční vlci.

A více slov není třeba. Snad už jen to jediné :

Michale Hašku, díky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …