Jiří Vyvadil: Naděžda Savčenková se rozhodla zemřít hladem a žízní

10.03.2016 16:59

Asi bych nesledoval proces s touto ženou, kdyby různí rusobijci nezahájili až absurdní kampaň za její osvobození.

Jiří Vyvadil: Naděžda Savčenková se rozhodla zemřít hladem a žízní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Protože se stal hlavním bojovníkem za její osvobození politik, jehož podle průzkumů nesnáší přes 80% dotázaných tedy jasně Miroslav Kalousek, což převyšuje všechny myslitelné hranice a protože se k němu přidává jeho lidovecký klon Bělobrádek, je jasné, že racionálně uvažující lidi zas tak moc tomu nemohou držet palce.

Byl jsem svého času mimo jiné také trestní soudce, ovšem něco tak šíleného, jak vystupovala tato obviněná, jsem nikdy nezažil. A jako bývalý soudce vím, že její teatrální a hysterické chování by nemělo na mé rozhodování žádný vliv.

Savčenková může být ráda, že je před ruským soudem. To v USA je nejvíce trestů smrti na 100 000 obyvatel na světě. Výjimečný trest 23 let by u podle našeho práva byl v případě vraždy dvou osob zcela přiměřený.

Pochopil jsem, že chce zemřít hladem a žízní v případě, když bude odsouzena. Tak jak se chovala jsem i pochopil, že její pobyt na svobodě je zcela zjevně nebezpečný a její první cesta by směřovala do Moskvy, aby mohla spáchat atentát na prezidenta Putina a jeho kolegy.

Je tedy jasné, že se více méně pro smrt rozhodla a už kvůli Kalouskovi a Bělobrádkovi, a všem jejich kolegům na světě, kteří pozitivní témata nemají a potřebují k životu dnes a denně sousto proti dnešnímu Rusku, by se jít to podařit mělo.

Je to její svobodné rozhodnutí a je v jistém smyslu ne nepodobná sebevražedným islamistickým atentátníkům. Na rozdíl od nich už ve vězení nikomu hrdlo nepodřízne, co bych u ní, kdyby byla na svobodě předpokládal.

Držím jí palce a odhodlanost v jejích úsilí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…