Jiří Vyvadil: Nechte je, pane prezidente trochu vycukat...

06.05.2015 21:50

Kdykoliv se zastanu Miloše Zemana, mám trochu nepříjemný osobní pocit, protože nechci vypadat jako bezmyšlenkovitý člen jeho fan Klubu. Od toho má konec konců senátora Velebu, jehož strana je opřena o trvalou podporu prezidenta a potřebuje díky tomu získat preference.

Jiří Vyvadil: Nechte je, pane prezidente trochu vycukat...
Foto: ReproFoto: Blesk
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech

Ovšem opakovaný vtip přestává být vtipem a mně se čeští rektoři jeví jako malé děti...Už před rokem byla vedena diskuze, zda prezident musí či nemusí jmenovat profesorem osobu, ke které má nějaké zásadní výhrady. M.C. Putna z mého úhlu pohledu byl a je doslova neštěstím...No nicméně tehdy jej prezident jmenoval.

Teď se opět objevily jeho výhrady a já v rámci celého právního systému hájím názor, že někdo navrhuje a druhý jmenuje a mezi oběma subjekty musí být dohoda.

Ten který navrhuje může být vázán striktními právními předpoklady a jsou –li splněny, navrhnout musí. Ale nedovedu si představit, že ten, kdo jmenuje, musí tomu návrhu vyhovět.

Pro celou Českou republiku máme doslova inflaci profesorů

Je to dávno, a v rámci svého života jsem se stal po skončení mandátu zákonodárce také soudcem. Ale plně jsem chápal, že prostě Václav Havel jako prezident republiky může mé jmenování odmítnout a bral jsem to jako výron jeho ústavní pravomoci. Proto jsem se předem dotázal, zda odmítne, či nikoliv a tehdejší jeho ředitel Jaroslav Šafařík mi zavolal a sdělil, že pan prezident jmenování nebude blokovat. A kdyby blokoval, měl by na to právo.

Díky absurdnímu systému, kdy profesura není funkčním místem, ale profesor je profesorem pro celou Českou republiku máme doslova inflaci profesorů a možná největší počet profesorů na 100 000 obyvatel v Evropě.

Důvody, které prezident uvádí jsou vážné...Dnes jsem poslouchal rektora Jihočeské univerzity, který hovořil o podpásovosti výroků mluvčího prezidenta, když někoho označil za spolupracujícího s STB. Téměř jsem měl pocit, že pan rektor řekně, že i kdyby profesor onanoval na hlavním nádraží v Praze, je prezident takového člověka prezident jmenovat.

Žijeme v Absurdistánu. Podle denních zpráv nás osvobodili nás Američané, ačkoliv přijeli do pohodové Plzně a padlo jich zde 200, zato Rusové nás okamžitě okupovali, ačkoliv odešli ze všech zemí Evropy nejdříve a padlo jich zde 140 000.

Premiér Sobotka si rád hraje svou polívčičku

Peroutka, který napsal eticky hanebný článek proti Židům a oslovující génia německého národa Adolfa Hitlera je člověkem křišťálově čistým a Zeman, který to lehce vytknul je opovrženíhodná bestie.

A do toho samozřejmě premiér Sobotka, který si rád hraje svou polívčičku, že by prezident jmenovat měl....

A tak se ptám pana Sobotky, musel by prezident republiky jmenovat agenta STB profesorem, či musí prezident republiky jmenovar exhibicionistu, který rád onanuje před mladými dívkami do 14 let ?

Vysokoškolský zákon o tom nemluví.

Tedy asi podle pana premiéra by musel.

No rektoři a lampasácký ministr školství s podporou svého premiéra, zase trolí...

Co je nechat trochu vycukat ?

Žádný spěch, pane prezidente.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…