Jiří Vyvadil: Nejen svět a Evropa, ale i Česko je v pohybu…

28.06.2017 16:20

Vládní krize, kterou z naprosté politické idiocie vyvolala ČSSD, kdy tehdy faktický, dnes již i formální triumvirát Sobotka, Chovanec, Zaorálek se rozhodl brutálně odstranit z vlády Andreje Babiše, a tím logicky v očích každého dosavadního stoupence té vlády, rozmetat na kousíčky celkem oprávněnou tézi o velmi úspěšné vládě, zákonitě odstartovala změny v myslích lidí, a tím i volebních preferencích jednotlivých politických subjektů.

Jiří Vyvadil: Nejen svět a Evropa, ale i Česko je v pohybu…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Již čtyři výzkumy různých agentur, a to TNS Kantar, STEM, Median, CVVM ukazují zásadní změny.

Naprosto zákonitě opět posílilo ANO, tak jako při všech předešlých útocích, které proti němu jako hlavnímu koaličnímu partnerovi vedla ČSSD s pomocí  zejména pravicové opozice TOP 09 + ODS. Odpudivý charakter útoků včetně nascénování schůze Poslanecké sněmovny připomínající krvelačné hordy fanatiků, kteří svého času žádali smrt pro Miladu Horákovou, brutální a naprosto nebývalé vystupování nejen Bohuslava Sobotky, ale často ještě odpudivěji i od dnešního lídra Luboše Zaorálka, kteří se spojili s Miroslavem Kalouskem, který svého času politicky stejnými metodami zlikvidoval předsedu ČSSD Stanislava Grosse nese své ovoce.

Miloš Zeman hovořil o sviních. Samozřejmě, slovo to hezké není. Dobře diskutujme o tom, jak správně to nazvat: hochštaplerstvím? podrazáctvím? Jistě někdo přijde i na jiné výrazy. A ruku na srdce: Tak jak sprostě se nyní zachovala ČSSD, tak se v minulosti uměl chovat jenom Miroslav Kalousek. A v českých krajích musít platit: Kdo se spojí s gaunerem Kalouskem, nemá právo být pokládán za důvěryhodného politického partnera…

ANO posílila až k výšinám a je jen otázkou času, zda vývoj a d´Hondtův systém nepovede dokonce k tomu, že by za určité situace nepotřebovala k vládnutí již nikoho.

Hochštaplerství  ČSSD, která ztratila v očích veřejnosti punc věrohodné důvěryhodnosti napomohla tomu, že nejen část levicových voličů dál přechází k ANO, ale zároveň část z nich posunula soft antisystémovou KSČM opět na 2. místo. Mimochodem, může tomu napomáhat i obnovená protikomunistická rétorika ČT, která znovu začíná líčit minulý svět před rokem 1989 jako jeden velký a trvalý koncentrační tábor. Jen houšť. Česká televize zpravidla působí jako katalyzátor opěčného chování, než které chce vyvolat.  

Sympaticky se rovněž ukazuje, že zejména pravicově ideologická dvoukoalice Lidovců a Starostů, která se vyžívá v opěvování sudetských Němců, boji proti Putinově Rusku a hysterickém pokřiku o hrůzách minulého režimu, je těžko schopna nabídnout dnešnímu voliči něco nového a čerstvého. Jsou jako zasmrádlé olomoucké syrečky….

Prostě vývoj ve světě i v Evropě doráží i k nám..

Tak jako v celé Evropě ztrácejí podporu zavedené strany, které po 50 let dělali stále tutéž politiku, tak i v Česku se boj proti establishmentu stává hlavní výzvou pro příští volby a bez ohledu na konkrétní obsah toto hledisko v mnohém napodobuje vývoj zejména ve Francii.

Je jedno, zda Macron je pro centralizovanou Evropu a Babiš naopak pro silné svébytné státy v EU, která je nebude šikanovat. Je jedno, že Macron chce vítat migranty a Babiš říká : Ani jednoho, je jedno, že Macron chce posílit eurozónu a Babiš říká: Euro nikdy.  Oba rukou společnou a nerozdílnou útočí na ty, kteří zde po desetiletí vládly a lidi už zcela utrávily… A to je dnes nejdůležitější…

Že rostou komunisté je také logické a byť jsou stále nesmírně uťáplí a lehce zbabělí, trochu chtějí navazovat na francouzského levicového bouřliváka Mélanchona. (Samozřejmě na anglického Corbyna nemají. Tomu se vyrovná jedině stejně radikální revolucionář americký Sanders a jinak asi nikdo).

Je třeba , aby komunisté ještě více šlápli na plyn. Někdo by měl Babiše z čistě levicových pozic hlídat. Chtělo by to tak 17%. No uvidíme…

Že si ČSSD nezaslouží žádnou budoucnost, to výzkumy stále více naznačují. A i člověk, který možná 25 let sociální demokracii podporoval, cítí, že ti papaláši, kteří neumí nic jiného než si vozit zadky v bavorácích a audinách a mluvit v sterilně nic neříkajících větách, připomínajících proslovy Gustáva Husáka posledních deset let před jeho koncem, ovšem s tím rozdílem, že Husák měl přece jenom vždy nějakou intonaci a na rozdíl od nich i glanc.

Svět je v pohybu, Evropa je v pohybu a vše nasvědčuje, že pohyb k lepšímu čeká i Česko…

Omlouvám se všem: Vím, že se to nenosí, ale fakt jsem veliký optimista…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…