Jiří Vyvadil: Panu premiérovi s láskou…

03.05.2017 16:20

Kvůli Bohuslavu Sobotkovi jsem po 25 letech před dvěma roky odešel z ČSSD. Vadila mě jeho podpora banderovské Ukrajině, podpora násilnému převratu v Kyjevě, nekritický probruselský postoj, nekritické vzývání agresivní politiky NATO, nekritický přístup k multikulturalismu. Stejnou měrou mi vadilo, jak žalostně selhal v předvolebních slibech a bez výčitky svědomí pustil k vodě vlajkovou loď sociální demokracie před minulými volbami, tj. zrušení církevních restitucí.

Jiří Vyvadil: Panu premiérovi s láskou…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Už před dvěma roky bylo jasné, že se vydal cestou Vladimíra Špidly, který stejně jako on žil ve světě svých přestav a víry, že vše co přinesl rok 1989 je krásné, šťastné a jedině možné. Bylo jasné že zákonitě musí dovést ČSSD ke ztrátám.

Přesto asi racionální člověk oceňoval, že koalice ČSSD – ANO na jedné straně vede k podpoře ekonomiky, růstu, ale posiluje i dlouho zanedbávané sociální jistoty. Že ČSSD nemůže příští volby vyhrát bylo jasné, ale dlouho se zdálo a čísla tomu napovídala, že může znovu vytvořit, byť jako slabší partner s ANO budoucí a úspěšnou koalici. Samozřejmě už je několik let jasné, že premiérem nebude Sobotka, ale Babiš…

Pád ČSSD nastává od toho okamžiku, kdy Sobotka a jeho tým přeměnil veškerou svou agendu v trvalou nenávistnou kampaň proti Andreji Babišovi. Ještě horší však bylo, že v tomto boji se spojil s dvěma pravicovými stranami, TOP 09 a ODS, které jsou zřejmě jednou provždy pro levicového voliče nepřijatelnými. To mu nelze odpustit…

A tak zatímco voliči od levicové ČSSD a i KSČM proudí k pravolevému ANO, Sobotka a jeho papoušci nevynechali jedinou možnost, aby zuřivě znovu a znovu opakovaly útoky proti Babišovi. Biopaliva, Čapí hnízdo, dotace, zákon o zákazu podnikání Andreje Babiše, či korunové dluhopisy atd.atd. od rána do večera.

A tak zatímco Andrej Babiš od ledna 2014 je trvale nejpopulárnějším politikem, Sobotka během akce korunových dluhopisů padl na 6. místo a Kalousek je trvale nejnenáviděnějším politikem s nesouhlasem 75 % a předsedu ODS ani po 3 letech, ačkoliv se holedbá, že je lídrem pravice nezná 1/5 voličů.

S korunovými dluhopisy, které vymyslel Kalousek a Sobotka v minulosti nikdy nerozporoval, neměl Sobotka nikdy začít.

A hlavně, nikdy neměl začít s tak brutální kritikou svého hlavního koaličního partnera. To je nevkusné, odpudivé a zavrženíhodné. Nikdo ho nenutil s Babišem jít do koalice, ale když už s ním šel, nikdy neměl morální právo ho kritizovat.

Před dvěma dny jsem napsal článek : Pučisté nemáte naději, Andrej Babiš směřuje k drtivému absolutnímu vítězství.

Přiznávám, že ani při jeho psaní mě nenapadlo, že Sobotka zvolí až absurdní řešení a aby se zbavil Babiše, rozhodne se podat demisi svou, a tedy celé vlády…

Pokud dnes vycházely články s dramatickými názvy typu Pád Sobotky a pokud Andrej Babiš ve všech médiích vydal jednoduchou celostránkovou reklamu se svými zalepenými ústy a nadpisem Proč, měl s tím premiér počítat.

Malou a stále se menší část společnosti svou kritikou Babiše samozřejmě uspokojí, ale nesmí zapomínat, že například ostudná privatizace OKD a tisíce „ojebaných nájemníků“ jde jednoznačně za ním. Podpora Babiše bude narůstat a d´Hondtův vzorec může vést k tomu, že bude vládnout sám.

Ve zmíněném článku jsem přišel s tím, že Babiš má nakročeno na 40 %. Teď jsem se tím ještě více jist. Podpora Babiše bude narůstat a d´Hondtův vzorec může vést k tomu, že může nakonec vládnout sám.

A nejen to: Sobotka skončí jako kůl v plotě. Už ho hodili přes palubu jeho lidovci a jistě dříve či později ho zákonitě musí hodit i jeho vlastní straníci.

Jasně si přeji porážku Bohuslava Sobotky.

Zničil úspěšnou politickou stranu a teď ničí i úspěšnou vládu.

Po Sobotkovi zůstává pachuť malosti, přízemnosti a absolutního nedostatku předvídavosti.

Pane premiére, přál jsem si, abyste skončil

S láskou Vám děkuji, že toto mé přání bezezbytku splníte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …