Jiří Vyvadil: Pod Kalouskovým bičem vystupovali poslanci všech stran jako cvičené opice

24.03.2016 13:49

Dnes dopoledne, kdy jsem si šel zaplavat do Podolí, bylo vidět, že jeden starší člen údržby chce se mnou navázat řeč. Nakonec to nevydržel a zeptal se: Díval jste se včera na Babiše?

Jiří Vyvadil: Pod Kalouskovým bičem vystupovali poslanci všech stran jako cvičené opice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Po pravdě jsem mu sdělil, že jsem jako advokát byl odpoledne u soudu a k televizi se dostal až kolem 6:00, kdy zrovna svým klasickým hystericky alkoholickým přednesem Miroslav Kalousek zdůvodňoval jakási zmatený návrh, že předseda vlády má odvolat člověka podezřelého z dotačního podvodu coby….a to bylo nejasné, něco s Evropskou unií. A nebyl by to Kalousek, aby ještě několikrát tuto myšlenku čím dál hysteričtěji neopakoval, až jsem měl pocit, že rozkousá mluvítko…

A o tom to také je.

Jakmile je v této zemi postaven konflikt mezi Kalouskem a Babišem, je povinností každého slušného člověka se postavit proti Kalouskovi.

To, že všichni poslanci opět naběhli největšímu gaunerovi a hochštaplerovi české politické scény od roku 1990, je neomluvitelné.

S člověkem, který nese odpovědnost za roky ekonomické i sociální stagnace, který sám získal byt nanejvýš pochybným způsobem, a váleli se kolem mrtvoly, za kterým se táhnou kauzy napojené na nejpodivnějšími šíbry při nákupu a prodeji zbraní, by se slušní lidé bavit neměli, měli by ho důsledně ignorovat, jako by nebyl a už vůbec ne s ním  spolupracovat.

ČSSD vůbec ztratila sebeúctu. Tento gauner jim svého času odrovnal předsedu Grosse, kterýnic zlého neudělal. Jak vůbec se může tato strana připojit k jakémukoliv  návrhu tohoto dle výzkumů nejnenáviděnějšího politika v ČR. ČSSD není pomoci a zaslouží pokračování svého pádu.

Možná ještě více mne šokovali komunisti. Kalousek jimi pohrdá, vyjadřuje se o nich jako o onuci a oni mu za to ještě slouží, aby se zviditelnil. Neskutečné.

Když jsem naznačil onomu dobrému muži, jakými úvahami se vedou mé myšlenky, byl nadšen. Byl to zjevně tradičně velmi levicový člověk a jméno Kalousek u něho způsobovalo tachykardie a selhání obou levicových stran ho zjevně trápilo.

Samozřejmě, že vývoj půjde dál. Jak znám tichošlápka Sobotku a jeho pravou ruku ministra vnitra Chovance, nic bych za to nedal, že spolu už diskutovali myšlenku, jak by měl Šlachta, šéf Útvaru proti organizovanému zločinu zasáhnout.  Konec konců, patří u nás k tradici, že tento útvar od dob Kubiceho má zásadní vliv na to, kdo je a kdo není ve vládě. Kubiceho zpráva svého času oslabila Paroubka a k moci se dostal Topolánek, Šlachta s Ištvánem vyvolali kauzu Nečasové a přivedli k pádu Nečasovu vládu (což nepopírám, že jsem radostně přivítal, protože to znamenalo i pád nepřijatelného Kalouska), a nyní by jistě mohl odstranit představitele nejpopupulárnějšího politického hnutí Andreje Babiše.

Už předem vyzývám prezidenta republiky, aby tentokrát nerezignoval na své ústavní právo milosti a zabránil připravovanému puči odstraněním Andreje Babiše.

Ať tak či onak celá politická scéna která se nechala vodit jako pimprdlata Kalouskem a všemi havlistickými novináři selhala a zaslouží si rozmetat.

Ten včerejšek je však také o čemsi jiném.

Tak jako na Slovensku i u nás musíme začít přemýšlet, zda chceme mít v příští Sněmovně stávající politické strany.

Věřím, že většina si minimálně TOP 09 a jejich spojence ve vládě - lidovce přeje vyzmizíkovat. Už to, kdyby nové volby přinesly by bylo triumfem rozumu.

A chtělo by to zřejmě i další subjekty, zejména novou sexy levici, která by odmítla jakoukoliv spolupráci s gaunerskou pravicovou částí spektra TOP 09 i ODS, jak ji prosazuje Sobotka i část vedení KSČM a dokonce by se pokusila tyto strany nahradit.

Tož uvidíme.

Cvičené opice tady nikdo nechce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…