Jiří Vyvadil: Převrat na Ukrajině a Mnichovská dohoda

28.02.2014 17:55

Jeden den si ještě pomalu dávali pac a pusu - prezident Janukovič na kamerách společně s Barrosem apod, a potom ze dne na den jeden západní mistr za druhým si ti mašírují po majdanu a podporují vzbouřence proti zákonnému prezidentovi a jeho vládě.

Jiří Vyvadil: Převrat na Ukrajině a Mnichovská dohoda
Foto: archiv red, tan
Popisek: Masové protesty na Ukrajině

Nikdy v historii jsem  podobné věrolomné porušení mezinárodního práva nezaznamenal. A vlastně ano… Připomeňme si onu noční demarši velvyslance Francie a Velké Británie, kteří přišli sdělit prezidentu Benešovi,  že musí přijmout mnichovský diktát, že tyto evropské velmoce dávají od Československa ruce pryč.. Západ  nyní opět zradil a pod hesly o svobodě a demokracii zásadním způsobem napomohl  dovršení rozvratu této země.

A opět to bude na Rusku (bez kterého by 2. světová válka nedopadla, jak dopadla), aby započatý proces ukrajinské občanské války nějakým způsobem usměrnil v přijatelné zklidnění.

Ano. Zájmy Ruska, pánové Zaorálku, Štětino, Schwarzenbergu… jsou v širším smyslu zájmem na prosazení principů obyčejné demokracie a nudné evropské civilizace…

Mohu  mít často pochybnosti o efektivnosti demokracie, ale platí, že jsme si ji vymysleli proto, aby změny vlády se děly podle předvídatelných pravidel cestou volby, nikoliv brutálními změnami na ulici. To jen v nedemokratických režimech se dějí cestou násilného povstátní, revoluce apod.

Všichni ti západní pokrytci, kteří Rusku vytýkají nedodržování lidských práv právě tato lidská práva  porušili naprosto nepřijatelným způsobem…

Téměř si myslím že  by být souzeni u Mezinárodního soudu v Haagu. Stali se aktivními spiklenci na svržení legitimní vlády. Chovali se a chovají jako Hitler a spol a ještě to vydávají za demokratický akt.

Ale nejen to…Nemají ani elementární představu, kam logicky tyto procesy povedou.. Tak jako všemi vzývané arabské jaro přivedlo k moci v rámci „demokratických voleb“agresivní a militantní síly islámského fundamentalismu, i nyní je zcela jisté, že onen Majdan vyvolal do života nejtemnější minulost Ukrajiny, fašistickou, rasistickou a nacionalistickou, minulost vraždící, netolerantní a nedemokratickou.

Když slyším Zaorálka jak básní o Majdanu, tak skutečně nevím, zda je vůbec svéprávný…

Milý Luboši, v těch nových volbách zvítězí pološílenci, extremisté lidé celým svým postojem nedemokratičtí…

A co potom s nimi…?

Plakat nad rozlitým mlékem smysl nemá.

Západ jako vždy po roce 1989, v představě, že může vše znovu udělal nebezpečnou pitomost.

A tak po humanitárním rozbombardování Jugoslávie, vyvolání války v Iráku po záminkou zbraní hromadného ničině (a oni tak potom ty zbraničky nebyly) a Irák to stálo desetitíce životů to stálo a dnes je v  krvavých sporů mezi jednotlivými frakcemi agresivního islámu, v Afganistánu se vedly boje, ač od počátku je jasné, že Karzai je šéfem drogové mafie a s Talibanem se přirozeně chce dohodnout… A teď pochopitelně, chce USA vyrazit. Mouřenín splnil svou úlohu, mouřenín může jít.

Démon rozvratu vedeného pod líbivými slovíčky boje za svobodu a demokracie už Ukrajinu zasáhl a jeho hloubka bude nezměrná, až najednou Ukrajinci zjistí, že jim bude hůře.

Bohudík, Západ to už nebude, kdo tuto situaci bude muset řešit…Jeho představitelé budou sice tlachat, ale ve skrytu duše budou vědět, že základem urovnání situaci na Ukrajině je poznání, jak říká přítel Standa Křeček, že proti násilí je nutno nabídnout možnost ještě silnějšího násilí.

Říkám –li možnost, mám skutečně na mysli možnost, nikoliv nutnost…

Každý megalomanský výrok, ani mezinárodněprávně, ani vnitrostátně nic neznamenající majdanských  postaviček vydávajících se za tu za nového prezidenta jindy za nového předsedu vlády, že to neznamená nic.

Tak jako Saakašvilli, který na radu superjestřába MacCaina zahájil vojenskou operaci proti Rusku, musel skončit fiaskem (a mimochodem, dodnes se Gruzie z dobrodružství tohoto šílence nezbavila), tak i tito kyjevští  samozvanci budou muset dostat na vyučenou…

A dostanou…Za každou provokaci jim to chce připomenout, že je v Evropě síla, která nepochybně chce spolupracovat i s nimi, ale dnes si naprosto nic nemusí nechat líbit…

A  to je Rusko…

A pokud  v rámci vystřízlivění a pokorného sebezpytování Ukrajinců zvítězí v těch květnových volbách  coby ukrajinský  prezident nějaký ten banderovec, tím lépe.

To by bylo výživné…a snad alespoň na čas by Západ pochopil, že by se měl spíše věnovat celním uniím, sféře svobodného obchodu, ale v zájmu míru na světě by neměl řešit  strategické zahraniční otázky…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…