Jiří Vyvadil: Připravte si, havlisté, kapesníky. Zbudou vám oči pro pláč

18.11.2017 19:58

Asi nikoho nemohlo překvapit, že v Praze, kde vládne pražská kavárna fanatičtí liberálové nenávistně útočili na Babiše s Okamurou. A kdyby s nimi přišel Filip nebo Skála, dopadli by stejně.

Jiří Vyvadil: Připravte si, havlisté, kapesníky. Zbudou vám oči pro pláč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Ne ty útoky nikoho nemohli překvapit. Tito politici totiž reprezentují politické síly, které představují zcela odlišný pohled na vývoj po roce 1989 a v říjnových volbách havlismus porazili.

Ony volby byli protestem a odporem proti tomu, jak se naše společnost po roce 1989 vyvíjí. Byli reakcí na nesplněné sliby, na neměnné zaostávání životní úrovně našich lidí za Západem na svět lži postavené na formulkách o svobodě, demokracii a lidských právech, jejichž jménem byly vedeny nelegální a nelegitimní války v Iráku, humanitární bombardování Jugoslávie, válka proti Libyi či Afganistánu, či násilné převraty v rámci arabského jara a naposledy puče na Ukrajině.

I proto strany, které neustále vzývaly symbol tohoto vývoje Václava Havla, tedy z leva Sobotkova ČSSD a zprava Kalouskova TOP 09 utrpěly debakl a tím i dramaticky oslabily politické pravdoláskařské křídlo ve společnosti.

ČSSD z počtu 50 mandátů v roce 2013 klesla o 35 mandátů na 15 mandátů v tomto roce, TOP 09 z počtu 26 mandátů o 19 na 7 mandátů.

Naopak hnutí ANO, které objektivně je voliči chápáno jako hlavní kritik polistopadového vývoje a kdy se jeho lídr Andrej Babiš naprosto nesmlouvavě vyjadřoval k osobě Havla a myšlenkovému proudu pravda a láska na sice nelegální nicméně z části věrohodné nahrávce, nabralo z 47 mandátů v roce 2013 navíc 31 mandátů na 78 mandátů a hnutí SPD navazující na bývalý Úsvit poskočilo na 22 mandátů.

Havlistům pak už jen zbývají slaboučké strany typu KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Přesto zejména v Praze havlisté doufají, že v prezidentské volbě nastane obrat a jejich pravdoláskařský kandidát, zejména podle nich Drahoš Miloše Zemana porazí.

A proto včera v Praze jako jeden muž se všichni kandidáti, tedy nejen Drahoš, či Horáček, ale i komicky známý bojovník proti pravdoláskařům Mirek Topolánek předháněli, kdo z nich líbivými frázemi bude Havla oslavovat. Komici…

Praha je možná z části havlistická, ale zbytek Česka je převážně prozemanovský.

Jestli v celé české společnosti zůstává havlismu věrno 25 % voličů, tak je to hodně.

A ještě jedna poznámka. Drahoš, Horáček a ti další jsou šedivé myši a Topolánek se pak přeměňuje v šaška. Nevím, co je horší.

Naopak Zeman má sice špatné nohy, ale hlavu má jasnou a navíc jako jediný český politik a možná v jistém smyslu i jako jediný politik v rámci celé Evropské unie umí předvídat, nezávisle a svobodně, kudy se svět, Evropa a tedy i Česko budou ubírat na cestě do budoucnu a tou cestou by chtěl Česko nasměrovat.

Ne ty duté, nudné a frázovité, kteří se včera hlásili k něčemu, co už jako zastaralé odumřelo, nebude Česko volit.Tito pánové vůbec nechápou, co si většina myslí a jen proto, že je chválí média se mylně domnívají, že mají šanci zvítězit.

Nuže Sobotka byl v České televizi neustále, Moravec ho hýčkal a Sobotka opakoval mantry o ´étosu polistopadového vývoje a euroatlantických hodnotách dál a dál. Totální pád. Stejně tak byl hýčkán jeho myšlenkový prohavlistický druh Miroslav Kalousek. A kde ta jeho topka dnes je.

Naše inteligence, rektoři, umělci se zcela odtrhli od přání lidí. Nechápou, že prostě lidé volí to, co je proti mainstreamu, který zde vládne už 28 let.

Zeman se jistě vůbec nemusí účastnit předvolebních debat. Ti havlističtí kandidáti na něho nemají.

A tak jako ve sněmovních volbách zvítězili protestní rebelové Babiš či Okamura, v prezidentské zákonitě a jistotou zvítězí rebel, které má své rebelství podpořené strategickou úvahou Miloš Zeman.

Připravte si havlisté kapesníky. Zbudou vám oči pro pláč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …