Jiří Vyvadil: Putin – Babiš - Zeman. Není to špatné

19.06.2017 12:30

Naše starší generace (je mi to až protivné, že se vlastně už k ní také řadím) byla za mlada vzdělávána o úloze osobností v dějinách. Byla to marxistická nauka, přišel s ní tuším jakýsi Plechanov, ale její podstata spočívala v tom, že osobnost je ona postava, která pochopí zákonitosti i aktuální potřeby doby, a tyto naplňuje.

Jiří Vyvadil: Putin – Babiš - Zeman. Není to špatné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Dnes večer budeme jistě mnozí velmi živě sledovat na Primě zoom první část dokumentu oscarového režiséra Olivera Stona o prezidentu Ruské federace Vladimíru Putinovi. (Mimochodem, všude je nyní nazýván kontraverzním režisérem a jeho dvojí ocenění mainstreamovým Oscarem se záměrně zamlčuje, protože prvoplánoví novináři, kteří mají jinak plná ústa slov o svobodě projevu se cítí znejištění ve své podstatě, když někdo věci  vidí zcela odlišně než oni).

A tak zatímco jinak přirozený geopolitický protipól Trump se snaží znesvářit Blízký východ a za zemi pokroku pokládá nejfanatičtější islámskou zemi Saudskou Arábii, chce znovu otevřít staré rány s Iránem, ačkoliv tam zvítězil možná nejcivilizovanější prezident v jeho dějinách, vyhrožuje Kubě, namísto toho, aby zmírňoval napětí na americkém kontinentě a vlastně vyhrožuje kdekomu a z druhé strany je proti němu čeládka amerických demokratů, části republikánů a téměř všech médií, kteří dennodenně přidávají polínka do ohně vnitropolitického napětí, Putin hledá konsens, dialog mezi Iránem, Izraelem či Saudskou Arábií, jedná s Macronem či Merkelovou a chápe, že svět musí být vyvážený a že musí mít se Západem trpělivost, protože Západ má problém srovnat se s  tím, že kyjevský státní převrat, zvaný euromajdan odstartoval občanskou válku na Ukrajině a ač cílem Západu bylo Putina ponížit případně zničit, dnes je Putin prostě světovou jedničkou a jeho vklad pro lepší uspořádání Sýrie a Blízkého východu a vyváženější mezinárodní vztahy je absolutně neoddiskutovatelný.

Západ přirozeně a nejen USA budou stále více proti Rusku propagandisticky bojovat. Dávno mělo být zničeno a ono jako na potvoru je stabilizováno.

A tím se oslím můstkem dostávám k Česku.

Dnes si každý mohl přečíst, že německé zpravodajské služby hlásí, že na podzim se Česká republika stane rejdištěm ruských špiónů s cílem zničit demokracii, svobodu a politickou pluralitu.

Začíná to být jasné: Když prohraje ČSSD (jako že určitě prohraje) či TOP 09 (jako že nejvíce nenáviděný politik Kalousek těžko může někoho oslovit) ale zvítězí s 30 – 35 % Andrej Babiš, bude to rozhodně ruka Kremlu.

Je zcela nepodstatné, že Babiš se za 4 roky vyjádřil k Rusku tuším jednou asi ve dvou větách s tím, že ty sankce jsou možná pro Evropu nevýhodné a tedy krotce řekl to, co tuším předevčírem dnes už natvrdo řekla hlavní sluníčkářka Evropy Angela Merkelová a je zcela nepodstatné, že nechá svého ministra obrany plácat blbiny o ruském nebezpečí. Nic mu nepomůže. Prostě, když zvítězí, je to rozhodnutí diktátora Putina, který se rozhodl zničit demokratické a proevropské síly ČSSD a TOP 09…

A totéž se týká prezidenta Zemana, i když u něho strategické úvahy o potřebě spolupráce Západu, Ruska i Číny jsou mnohaleté a mimochodem, neříká nic jiného než v jiné podobě nestor amerických mezinárodněpolitických poradců Henry Kissinger.

Bohudík v české kotlině, ale nejen v ní není zase tak důležité, co říkají média.

Čím více se  buší na jednu stranu, tím více se lidé rozhodují opačně.

A proto svého času zákonitě zvítězil jako prezident Miloš Zeman, protože kampaň médií proti němu byla až nestoudná, a proto zákonitě má nyní hnutí ANO 35% podpory, protože kampaň ČSSD-TOP 09 –ODS proti Babišovi byla tak šílená a nechutná, včetně shromáždění zákonodárců v Poslanecké sněmovně, že to svým charakterem připomínalo lynč na Miladu Horákovou…

Putin coby světová jednička a Babiš se Zemanem, coby naše české jsou dobrým směřováním.

Ti pánové na rozdíl od jiných ať již vědomě (Putin, Zeman) či intuitivně (Babiš) ví, kudy by se svět i naše Česko mělo ubírat.   

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…