Jiří Vyvadil: Sankční seznamy USA, Jaromír Jágr, Michal Hašek a havlistická nablbla

05.05.2016 14:50

Vzpomínám si na návštěvu Nočních vlků v minulém roce v Praze. Před Olšanskými hřbitovy provokoval totální magor – majdanista Pesczynský, jinak to podporovatel Bohuslava Sobotky a neskutečný hulvát, kterého nakonec i minule policisté vyvedli a uvnitř areálu parta motorkářů, příznivci Ruska a pravoslavní kněží sloužící svůj obřad za oběti rudoarmějců v minulé válce.

Jiří Vyvadil: Sankční seznamy USA, Jaromír Jágr, Michal Hašek a havlistická nablbla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Kde se vzal, tu se vzal…Jaromír Jágr, který – jak známo je hluboce pravoslavným věřícím. Odskočil si od tréninku v té době se konajícího mistrovství, aby po boku Nočních vlků, oněch členů skupiny, které jsou dle hysterického moderátora Událostí Dolanského ….hrůza…na sankčním seznamu USA se pomodlil za padlé Rudoarmějce, kteří padli v posledních dnech války, kteří tak parchanti jedni učinili,   abychom my mohli žít.

Zatímco Praha v oněch dnech při jinak matném výkonu našich hokejistů Jágrem žila, u památníku rudoarmějců se náhle Jágr přeměnil na vzduch. Kamery se úzkostlivě snažily jej nezachytit, nikdo z  novinářů jeho přítomnost neuvedl. Jejich mozečky totiž nebyly schopny zpracovat informaci, že tento národní gigant se modlí s Nočními vlky za oběti Rudé armády, když zároveň na protest proti bývalé okupaci v roce 1968 měl a má vyhrazenou číslici 68 na svém hokejovém dresu.

Bylo žertovné sledovat včera moderátora pořadu Události Dolanského, jak s hysterickým hlasem stále přiblble opakuje Haškovi otázku,  zda mu nevadí, že Noční vlci jsou na sankčním seznamu USA a když mu Michal odvětil : "Pane redaktore, jste Česká televize, ne tiskový orgán americké vlády. Vy lžete divákům. To byli lidé, kteří byli vpuštěni do Schengenského prostoru," celý se naježil…

Dnes podobně přiblble píše většina deníků. Například Zbyněk Petráček ve sloupku LN se ostře pustil do Haška a vytkl mu, že český politik by měl mít základní pud sebezáchovy, který mu napovídá, že v jistých situacích je náruč Ruska až příliš široká. Český politik by se měl mít i základní solidaritu s EU, která i kvůli Donbasu udržuje sankce proti Rusku.

Já fakt nevím, zda vůbec naši novináři si uvědomují, že zažíváme zcela revoluční dobu, kdy se mění zažité a odpudivé mechanismy, a ta revoluce přichází právě z USA, které oni tak vzývají.

Trump, možný – a mnoho z nás věří, že i jistý – budoucí prezident USA chce vést s Putinem intenzivní dialog a zasazuje se o “ukončení začarovaného kruhu nepřátelstv s Ruskemí”. 

Je tedy Trump stejný agent Ruska jako Hašek?

No a když jsme u těch sankcí, zaregistrovali ti hlupáčkové, že francouzský Parlament odsouhlasil usnesení s doporučením vládě o zrušení sankcí a kterýkoliv budoucí francouzský prezident, ať již Marine le Pen či Sarkozy nasměřují jednu z prvních cest do Moskvy?

A Italové či část německé politické scény říká totéž.

Vývoj nelze zastavit.

A Hašek přes své relativní mládí je zkušený politický harcovník a ví, že útoky novinářů či obecným lidem nenáviděných politiků (Dienstbier, Fiala, Kalousek) sílí, tím více se získává popularita.

Michal učinil zásadní krok. A doufejme, že jej opět podpoří Zeman.

A my ostatní?

Mnozí z nás půjdou v sobotu kolem 14:00 podívat na Olšanský hřbitov, abychom se  spolu s motorkáři poklonili památce rudoarmějců, možná poté zaskočíme na 18:00 do Domu ruské kultury a umění.

A tuším den poté je v Děčíně přivítá motorkář a kandidát na ústeckého hejtmana za ČSSD Jaromír Foldyna. A udělá dobře…

To už se nejvíce nenáviděný ministr České vlády Jiří Dienstbier určitě pos…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla