Jiří Vyvadil: Soudkyně Králová dá jistě Babišovým olomouckým státním zástupcům záhul

24.07.2016 10:22

Člověk nemusí být bývalým soudcem či dnešním advokátem, aby neměl pocit, že to, co vyvádí parta kolem Ivo Ištvána z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci je za hranicí zdravého právního vědomí, a tím i normálního lidského vkusu. I když si potom přečte výlevy Lenky Bradáčové například v týdeníku Týden, a zná její nevkusnou historii, je mu to jasné.

Jiří Vyvadil: Soudkyně Králová dá jistě Babišovým olomouckým státním zástupcům záhul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Ano, asi jsme před třemi roky mnozí tleskali, když Šlachta a Ištván rozjeli akci proti milence Petra Nečase a spol. To naše tleskání bylo to lidské. Nečas a jeho vláda byly nesmírně nenáviděné, mimo jiné i přítomností Miroslava Kalouska v pozici ministra financí a páchali zlo, byť nepochybně slaboučké například proti tomu, co nyní dělá pan Erdogan. Ten ovšem na rozdíl od Nečase je většinou svého národa milován.

Ty prvotní zprávy tehdy působily hrůzně: tuny zlata, zajištěné stamilióny, propojení na špičky organizovaného zločinu. Tleskali jsme.

Postupně nastávalo vystřízlivění a možná neradi jsme si přiznávali, že jde vlastně o typický produkt šlachtismu, tj. bombastických mediálních akcí, které ne zcela právně mohou obstát kombinované s autistickými právními pokusy Ivo Ištvána naroubovat na ty věci nějaký paragraf.

Nestoudnost těchto lidí dosáhla vrcholu, když nedávno vzápětí po běžném administrativním aktu, po kterém se volá už snad deset let, tj. spojení protikorupčního útvaru a útvaru proti organizovanému zločinu, olomoučtí státní zástupci projevovat snahu po stíhání policejního prezidenta.

Ten chlap je mi jinak naprosto ukradený a v kožené černé uniformě mi připomíná v lepším případě gestapáka, v zajímavějším pravidelného návštěvníka gay leder klubu.

Ale to je otázka vkusu oblékání.

Za to státní zástupci z Olomouce stejně jako Šlachta z Prahy se pokusili o takový malinký mini převrat v českých poměrech.

A na rovinu: Vyšel by jim, kdyby je neutrálním postojem a vzkazem, že nejmenuje nyní Babiše předsedou vlády, nezarazil prezident Zeman. A za to mu patří dík.

Jen tak mimochodem. Tím se zasloužil o stát.

Autistické právní konstrukty Ivo Ištvána nyní jdou k soudu v podobě žaloby na Petra Nečase a jeho ženy pro údajné uplácení.

Fakt by se mělo zveřejnit, kolik miliónů stojí provoz a platy Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. A docela i lituji, že zde nemáme nějakého Erdogana, který by celou tuto budovu rozprášil. A snad ještě horší jedy vypouští Vrchní státní zastukyně v Praze Lenka Bradáčová, která kdysi zlikvidovala nejúspěšnější policejní útvar v České republice – útvar protikorupční policie vedený plukovníkem Martincem, jen proto, aby její blízký Robert Šlachta ke svému útvaru zmocnil i útvaru protikorupčního a ona jako plánovaná šéfka tzv. speciálu by spolu se svým drahým mohla ovládat zemi…

To bylo a je nutné stále připomínat.

Nuže vraťme se k soudkyni Králové…

Ta vymačkané právní konstrukty Ivo Ištvána a jeho družiny neuznala minule a jistě neuzná ani nyní.

A v případě této žaloby jde už o čirý právní extremismus.

Jestliže Petr Nečas coby předseda vlády nabídl někomu nějakou funkci, tedy to, co se logicky a denně děje v tisících případech nejen v politice, ale v jiných poměrech a třebas i to bylo něco za něco (nemusí to být vkusné, a nebo naopak může, není to přece trestné).

I já jsem byl mimo jiné trestním soudcem, byl jsem tzv. politicky na druhé straně politické barikády, ale doufám, že kolegyně Králová ten absurdní nesmysl olomouckých státních žalobců neuzná.

A jinak bych souhlasil s tím, že obě vrchní státní zastupitelství by měla být zrušena a jejich členové v zájmu úsporu finančních prostředků státu poslány na úřad práce.

Šlachta už se evidoval, Ištván a i Bradáčová by tam mohli být co nevidět.

(Autor byl trestní soudcem, v současnosti pracuje jako advokát)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…