Jiří Vyvadil: Statisíce lidí zaplavili Paříž. Dobře, a co dál?

12.01.2015 10:23

Nic proti statisícům demonstrantům, kteří se sešli v Paříži. Něco jistě chtěli projevit. Organizátorům se podařilo věc posunout do účelově tak trochu nereálné podoby, že všichni manifestují za svobodu slova a projevu. Je to opět účelové zjedodušení.

Jiří Vyvadil: Statisíce lidí zaplavili Paříž. Dobře, a co dál?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nejde o svobodu slova a projevu. Jde o islámský terorismus. Islámský terorismus, který provází Západ už po mnoho let a stále více se připomíná. Někdy v souvislosti s jedním týdeníkem, jindy bez souvislosti. Krvavé vraždy jsou to vždy...

Otázka zní jinak: Kdy islámský terorismus skončí?. A druhá otázka zní : Neskončí-li, přeleje se do Česka?

Odpověď na první otázku je bohužel téměř jisté : Islámský terorismus v západních zemích staré Evropy a USA nepochybně bude nabírat na síle. Tím hlavním důvodem je, že je zde prostě více muslimského obyvatelstva a podle některých odhadů 15 % z nich má radikální myšlenky.

To, že je tam tolik muslimů je dáno chybnou politikou minulosti  Západu...Ve Francii mnozí Alžířané prakticky automaticky nabývali francouzské obřanství, V Německu v 60. letech minulého století byli zejména obyvatelé Turecka lákáni jako levná pracující síla, imigrace ve Velké Británii, Švédsku, ale i např. u našeho jižního souseda Rakouska způsobila, že jsou dnes celé oblasti pod nadvládou muslimů tvrdě uplatňujících právo na právo šária zatím jen pro členy své komunity. A bude hůře, protože natalita u těchto obyvatele dramaticky převažuje dosavadní obyvatele, tj. Němce, Francouze, Brity, Švédy či Rakušany.

Máme štěstí v neštěstí.

Češi jsou stále chudí... Průměrná životní úroveň zdaleka nedosahuje té na Západě.

Jinými slovy nehrozí, že by se sem jakkoliv hrnuli muslimové ze Západu. Navíc je zde skvělá jazyková bariéra. Kdo by se muslimů, obládajících franouzštinu, anglištinu či němčinu....chtěl učit česky.

Už to je skvělý stav.

Naše angažmá v akcích NATO je přiměřené a téměř se domnívám, že kromě nás si ani nikdo z místních obyvatel, která okupují vojska NATO  neuvědomuje, že jsou tam nějací Češi. Jistě každý připomíná historku, že když naposledy zahynula skupinka českých vojáků v Afganistánů, následně se Taliban omluvil, že to nechtěl, že si mysleli, že jsou to Američané. Ty přirozeně  Afgánci jako okupanty nenáviděli, nás brali jako neutrály...

I to je dobré..

Zatímco v západní Evropě bude zřejmě islámský terorismus stoupat, země bývalého východního bloku jsou této hrůzy ušetřeny.

Prostě my jsme si tu žádné muslimy nepěstovali.

Proto i Česko má naději.

Až se Německo, Francie, Španělsko, Británie  atd... budou potýkat s tragédiemi islámského terorismu, máme naději, že se nás tento problém dotýkat nebude.

Stačí neopakovat chyby Západu.

Jsem ateistická země, takže budování mešit by prakticky mělo být vyloučeno.

Pro ateistisckou zemi nemůže být ani problém trestně stíhat šiřitele práva na šáriu pro trestný čin podpory odpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. To co si jinde země prosazující svobodu náboženství neodváží zakázat, my může v pohodě trestně stíhat, protože, to co pronášeli v poslední době představitelé islámského hnutí v Česku nepochybně trestné je.

Čili : Dnešní pochod v Paříži byl jistě emocionální, bude – li následován skutečně odvážnými a kroky francouzské státní moci, pak bude mít smysl.

A bude-li následován obdobnými kroky i v jiných zemích západní Evropy, bylo by to nadějné.

My obyvatelé České republiky máme štěstí, že žijeme v jiném světě.

A tento svět si chraňme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…