Jiří Vyvadil: Tandem Zeman – Babiš nemá v této zemi lepší alternativu

10.02.2016 14:32

Prezident Miloš Zeman a předseda ANO 2011 a místopředseda vlády Andrej Babiš jsou nejvíce kritizovanými politiky v Česku. Média, ostatní politici, nejrůznější aktivisté doslova roztékají zlobou a nenávistí, když si je berou do úst. Snad právě proto oba se zcela jednoznačně posunuli do prvních dvou příček obliby mezi veřejností.

Jiří Vyvadil: Tandem Zeman – Babiš nemá v této zemi lepší alternativu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Za to jejich největší odpůrci se stávají velmi odmítavými a Miroslav Kalousek, u kterého se útoky na Babiše či Zemana stali jichž psychickou úchylkou a obsesí, je nejvíce nenáviděným politikem v zemi.

Samotná popularita je hezká věc, ale daleko důležitější je, zda oba pánové a v čem jsou pro naši zemi přínosem.

Podstata je jednoduchá: Jdou proti proudu a myslí hlavou.

Celý svět a celá Evropa prožívá obtížnou krizi poznání, že pohledy, které jsme měli poslední čtvrt století nalinkované se ukazují chybné a politici tzv. hlavního proudu selhali. Proto se dostávají do popředí i odvážní protimainstreamoví kandidáti na prezidenta Trump či Sanders, proto v

Evropě se dostávají do popředí strany s laternativním pohledem, ať už je to silně levicová Syriza či Podemos, nebo naopak národně konzervativní strany typu Národní fronty Marine le Pen či Práva a spravedlnost v Polsku.

A právě takové jiné tóny představují u nás Zeman i Babiš.

Merkelová, Holllande či náš Sobotka nás zavedli podporou vražedného majdanu v Kyjevě do největšího konfliktu s Ruskem od roku 1989. Přitom od počátku podporovali metody násilného převratu proti legálně zvolenému prezidentovi, se kterým ještě několik týdnů před převratem úzce a spojenecky spolupracovali. Konflikt na Ukrajině namířený k oslabení Ruska stál na počátku rozvratu Evropské unie a je i příčinou dalších tektonických destrukcí.

Jestliže dnes se Sobotka znepokojuje nad útoky proti Klinice, pak je dobré vědět, že mezi útočníky byl podle některých zdrojů chuligán účastníci se v rámci Pravého sektoru jím vychvalovaného majdanu.

Merkelové i Sobotkovi nikdy nelze odpustit ukrajinské dobrodružství.

Stejně tak jim nelze odpustit naprosto zhoubná migrační krizi,  jejíž vrchol máme bohužel před sebou. A snad ještě horší z hlediska zájmů Evropy je nadbíhání vyděračskému Turecko, které je hlavním trojským koněm státního islamismu v evropských a světových strukturách.

A právě v těchto otázkách - každý po svém - představují Zeman i Babiš odvážný a jiný pohled. Tam kde Sobotka či Kalousek poklonkují Berlínu či Bruselu, tam Zeman i Babiš hovoří ostře proti stávajícím praktikám.

Oba jsou, každý v jiném gardu různými zahraničními činiteli i médii kritizováni, ale to je naopak šlechtí a posiluje naše národní sebevědomí.

Samozřejmě, že mají své mouchy jako každý.

Ale zároveň platí, že prezident Miloš Zeman a budoucí premiér Andrej Babiš v našich podmínkách nemají alternativu.

A to je docela příjemná zpráva. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…