Jiří Vyvadil: Trumpe, nestřílejte na Rusy… Čeká Vás velká blamáž…

30.03.2019 17:52

Přátelé jen krátce a pro zábavu navazuji na svůj včerejší článek „Směšná Amerika, směšná EU“, kde jsem se už jen vysmíval vyhrožování členů Trumpovy administravy, ministra zahraničních věcí Pompea a poradce pro otázky národní bezpečnosti na adresu Ruska s ohledem na výsadek cca 100 příslušníků specnaz ve Venezuele a náčelníka štábu pozemních sil Ruska Vasilije Tonkoškurova v minulém týdnu ve Venezuele.

Jiří Vyvadil: Trumpe, nestřílejte na Rusy… Čeká Vás velká blamáž…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Na to Trumpův Bolton napsal rozhořčený tweet, že Spojené státy nebudou tolerovat nepřátelské zahraniční vojenské vměšování na západní polokouli a do jejích sdílených hodnot demokracie, bezpečí a vlády zákona (miluji tenhle slovník) a že venezuelská armáda musí stát s venezuelským lidem (to už je směšnost sama : armáda stojí za Madurou zvoleným venezuelským lidem) A Ministr zahraničních věcí Pompeo okamžitě zavolal Putinovu Lavrovovi a vyzval Rusko, aby ve Venezuele skončilo se svým „nezodpovědným“ a „nekonstruktivním“ chováním. No nejsou směšní?

A do toho sám prezident Spojených států amerických Donald Trump pohrozil, že se Rusko musí z Venezuele stáhnout a na otázku, jak k tomu Rusko donutí, pravil, že jsou na stole všechny možnosti.

Tak jo, když možnosti, tak sem s nimi…

Chceš Trumpe, bombardovat ruskou posádku na Venezuele, chceš odstartovat novou moderní „karibskou krizi“, chceš jakousi malou třetí světovou válku a nebo dokonce velkou? Tak řekni…

Ne s touto administrativou se člověk nasměje. Tři dny před ukrajinskými volbami Pompeo včera vyhrožoval, že USA zabrání ovlivňování voleb Ruskem. Vtipné. Každý ví, že by Putin podporoval Bojka, ale ten zjevně nepřipadá do úvahy. A pominu fakt, že svého času Clinton nechal zcela organizovat volební kampaň Jelcina..

Trumpa a jeho tým už málokdo bere vážně.

Nikdy neodpustím Merkelové její vítací politiku s migranty a právem na tom končí, ale její současný klid, kdy přes vyhrožování Trumpa o povinnosti navýšení rozpočtu na armádu na nejméně 2%, klidně počítá s pouhými 1,2% a na Trumpa kašle, při jeho útocích na Nordstream II, nevzrušeně nic nemění a při tlaku Pence na Mnichovské konferenci, aby vyvolala provokaci v Černém moři to nakonec odmítá.

A abych k tomu dodal třešničku na dortu, proč vážně nedoporučuji Donaldu Trumpovi střečkovat, rád přejímám zprávu z deníku Osnabrücker Zeitung, ve kterém se konstatuje, že redakce na svůj doraz obdržela zprávu ministerstva zahraničních věcí SRN, že Německo neudělí žádný diplomatický status vyslanci Guidóse, ale chápe ho pouze jako osobního zmocněnce p. Guidóse, který se sám jmenoval prezidentem. Konstatuje, že zástupci venezuelské ambasády v Berlíně i nadále potvrzují, že reprezentují svého svou zemi a prezidenta Madura.

Takže pozor pane Trumpe. Sype se Vám to…

A chci vidět, jak z toho vybruslí naše vláda a Petříček.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…