Jiří Vyvadil: Útvar pro odhalování organizovaného zločinu spolu se státními zástupci si už jistě brousí na Babiše nože

17.03.2016 15:15

Nic bych za to nedal, že trio Chovanec, Bradáčová se svým přítelem Šlachtou pracují na trestním stíhání Andreje Babiše.

Jiří Vyvadil: Útvar pro odhalování organizovaného zločinu spolu se státními zástupci si už jistě brousí na Babiše nože
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

To není nějaká konspirační teorie, to je prostý popis reality života této společnosti. Jakmile se totiž  určité metody změny vlády ukázaly účinnými, jakmile se jednou osvědčily a jejich aktéři zůstali beze změny ve svých funkcích, je logické, že se v nich bude pokračovat.

Základní mocensko-politickou složkou státu není prezident, není vláda, není Poslanecká Sněmovna či Senát, ale Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, který podle míry svého vlastního ohrožení či ohrožení svých spojenců zasáhne. Je ovšem natolik cynický, že zasahuje velice čsto, proti bývalým podporovatelům.

Dne 29. května 2006, několik dní před volbami do Poslanecké sněmovny, se Kubice jako ředitel ÚOOZ obrátil na poslance sněmovního branného výboru se zprávou, ve které se uvádí, že organizovaný zločin pronikl do státní správy. Tato zpráva byla později v médiích označována jako Kubiceho zpráva. Policejní prezidium, ministerstvo vnitra a předseda vlády prý omezovali činnost Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Údajně se tak dělo především v souvislosti s vyšetřováním tří závažných případů – vyšetřování vraždy podnikatele Františka Mrázka a jeho vztahů s vysoce postavenými úředníky a politiky, vyšetřování podvodů při obchodech s ropnými produkty a vyšetřování objasňování vražd v takzvané Solncevské mafii a o korupci ve státní správě v souvislosti s biopalivy (kauza biolíh). Kubice z ovlivňování vyšetřování obvinil především bývalého šéfa úřadu vlády Pavla Přibyla. Ten měl intenzivní kontakty hlavně s bývalým předsedou vlády a ČSSD Stanislavem Grossem. Vyšetřování nepotvrdilo Kubiceho obvinění.¨

Ta zpráva byla totálně nepotvrzená, ovšem slabošský ministr vnitra za ČSSD nebyl schopen zajistit odvolání tohoto muže ač porušil desítky interních předpisů, vyvolal poplašnou zprávu a hlavně v nastalé atmosféře masivního mediálního útoku na ČSSD zajistil, že volby prohrála.

Důvod byl jasný. Kubice byl zjevně extrémně napojen na pravicové strany, zejména ODS a svou zprávou jí chtěl pomoci a také i pomohl.

Topolánek (ODS) se stal premiérem a vznikla vláda pravicové koalice.

Znovu zasáhl Útvar do politiky, tentokrát naopak proti premiérovi Nečasovi, když odstartoval kauzu Nagyové a teatrálním způsobem vtrhl do Úřadu vlády a tuto postavu odvedl v poutech. I tehdy byl ten důvod zcela jasný. Nedlouho předtím Nečas naivně příliš hlasitě prohlásil v Poslanecké sněmovně, že plukovníci nebudou určovat, kdo bude či nebude ve vládě.

Plukovník Šlachta ho vyvedl z omylu a pravicová vláda ODS – TOP 09 padla.

Silnou postavou v těchto či jiných dění jsou státní zástupci. Bradáčová půl roku spřádala z Ústí nad Labem nitky, aby jí Rath ve středních Čechách spadl do pasti, Ištván, jemuž ODS prostřednictvím Vesecké způsobila mnoho příkoří, si to rád rozdal přímo s Nečasem.

Vlády tak přicházejí, prohrávají a padají, ale ÚOOZ a vrchní státní zástupci dále zemi vládnou. Jen při svém pragmatismu se vždy přitočí jinam.

A teď se tedy vraťme k Andreji Babišovi.

Bsbiš je to dle všech průzkumů (pomineme-li kategorii prezidenta) nejoblíbenějším politikem země, jeho je strana přes mohutné útoky je stále na čele peletónu.

Běžnými demokratickými prostředky se zdá se neporazitelný.

Spojují se proti němu lidé nenávidění veřejností jako je Miroslav Kalousek, který mimochodem už jednou přivedl k pádu sociálně demokratickou vládu a jen o trochu méně nenáviděný Bělobrádek, stejně jako rozhodně nejaktivnější ministr vnitra Milan Chovanec, který si jistě s pravidla kompetencemi starosti nedělá.

A Bělobrádek najednou kategoricky prohlašuje, že na vládu kvůli Babišovi kvůli Čapímu hnízdu vtrhne policie a ministr vnitra Chovanec za důkaz spáchání dotačního podvodu pokládá film Matrix, kde Andrej Babiš mluvil, co mu slina na jazyk přinesla.

Nic bych za to nedal, že zasvěcení ví, že už se trestněprocesní smyčka má kolem hrdla Andreje Babiše stahovat.

Že nic neudělal, je nepodstatné.

To Vitásková také asi nic neudělala.

Stačí do nekonečna o čapím hnízdě hovořit a vina je jasná.

Teď se mne někdo zeptá, proč zrovna já píši tyto řádky ?

Babiše jsem nevolil, členem jeho strany nejsem.

Jako občana mě děsí, že se opět má zopakovat následující scéná: prokurátorsko – policejní akce na změnu politiky.

A jako politicky myslícího člověka mě děsí cíl : Porážka ABO 2011. Budoucí koalice ČSSD,TOP 09,ODS a KDU-ČSL. Tedy něco tak odpudivého, co si snad tato země už nezaslouží.

Snad to za důvod mých obav stojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…