Jiří Vyvadil: Václav Klaus mladší je fenomén, který je schopen do dvou let získat 20 procent hlasů

18.03.2019 12:21

Zatímco Slovensko bude zažívat orgie západního hodnotového liberalismu v podobě jakéhosi ženského Kisky jménem tuším Čaputová, ve stejný den učinila ODS krok možná pozitivní pro celou zemi a propustila ze svých tenat v Česku nepochybně největšího bořitele floskulí, prázdných omýlaných frází a ideologických lží v podobě Václava Klause mladšího…

Jiří Vyvadil:  Václav Klaus mladší je fenomén, který je schopen do dvou let získat 20 procent hlasů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Petru Fialovi nejnadutějšímu českému politologovi, předsedovi dnes již druhé opoziční strany, je třeba za tento krok poděkovat.

Svět i Evropa jsou v pohybu a nové, jiné se dere do popředí a smetává to co nás ubíjí. A tak v USA zvítězil Trump se svou nepochybně originální, byť leckdy neoimperialistickou tézí America first, která boří vše, co je jí v cestě, ale bohužel, nic nového a přátelského zatím nepřinesla. Evropa zažívá odklon od globalismu a v různých modifikacích, dnes překvapivě už i ústy nové předsedkyně CDU/CSU odmítá naivistické a překonané koncepce centralizovaného evropského superstátu. Světlonoš těchto změn Emanuel Macron Macron je kritizován nejen vlasteneckými a protiemigračními stranami v Itálii, Maďarsku, Polsku, ale i často z hlediska jeho představ o evropské centralizované Evropě hlasy racionálních severských států tzv. hanzy.

Česko, nesporně udělalo rovněž krok odtrhnout se od jednostranně zvažované minulosti a z hlediska sociálněekonomické koncepce přišel neideologický podnikatel Babiš a docela poctivě se snaží o hledání vyváženého vztahu mezi kapitálem a prací stejně jako o nápravu zanedbané sociální situace přehlížených vrstev obyčejných lidí. Za to si rozhodně zaslouží respekt a konec konců mu to lidi dávají najevo absolutně nepřekonatelným trvalým zdrojem podpory kolem 30 %. Ne že by tato procenta nebyla u nás známá. Zažívala je pravicová ODS i svého času řekněme levicová ČSSD. Ale vždy to bylo na časový úsek zpravidla kulminovaný kolem voleb, Babišovo hnutí má těch 30 % téměř trvale.

Ovšem nejenom ekonomikou živ je člověk.

Po třiceti letech od listopadu 1989 lidé také potřebují svobodu nazývat věci, tak jak je cítí a ne jak je jim manipulativně vnucováno.

S výjimkou otázky migrantů, kterou Andrej Babiš pojal jasně a nekompromisně, na všechny další zahraničněpolitické otázky, na náš vztah k USA, k NATO, k Rusku atd. mluví stejně mainstreamově jako Miroslav Kalousek Petr Fiala či Tomáš Petříček.

Potlačuje jiné vidění světa a stává se součástí mainstremu, který nás brzdí ve svobodě myšlení.

Poslechl jsem si projev Václava Klause ml. v Domě armády k 80 výročí obsazení Česka vojsky německých fašistů.

Brilantní, stručný a jako vždy nápaditý.

Lehce jsem si znovu projel, co Václav Klaus ml. Vytýkal Macronovi. I já tam viděl až hysterické vyvolávání nepřítele v těch, kdo si myslí, že by Evropa měla zvolit jiné metody a jiné cíle. Pomyslně mi to připomínalo provolání o konečném řešení…

Macron a s ním i jeho stoupenci jdou cestou vyvolávání hysterie a obav, absurdně ač jde jen o to, že by lidé ve volbách mohli projevit i jiný názor.

Třicet let po listopadu 1968 mnohý z nás cítí, že neexistuje svoboda slova, že jsme masivně ovládáni a navíc pod heslem liberální demokracie a lidských práv.

Václav Klaus ml. není jediný, kdo říká cosi odlišného od mainstreamu, ale se svou podporou mezi občany je dnes jediný, který má sílu i u nás svobodu prosadit.

Lidé chtějí, aby se mohlo říci, že válka v Afghánistánu je zločin a měli bychom odejít, že Evropu ohrožují migranti a západní část Evropy i pomýlený multikulturalismus, chtějí slyšet i jasnou kritiku EU i krtiku fanatických proklamací : Nezpochybňujme svou západní orientaci, jak miluje Petr Fiala, či zbavit Českou televizi jejího goebelovských manýrů.

V této zemi je minimálně 30% voličů, kteří chtějí říkat něco jiného a bohužel zde nemají reálnou politickou silu, která by se za toto jejich právo postavilo. Jsou v každé straně, v každém hnutí. Některá jsou i na tom založena, ale z důvodů historických (KSČM) či nedostatku kompetence (SPD) nemají šanci být vážně brána.

Dá se očekávat, že založí-li Václav Klaus ml. Vlastenecké nikoliv pravicové, jak by to chtěl jeho táta, ale ryze česky konzervativní (pozor ne konzervativní v evropském či americkém pojetí, ale v pojetí normálního uvažování českým selským rozumem) způsobí malé zemětřesení. Ubere hlasy Okamoravcům, ale i totálně nudné, sice fundamentalistické, ale jinak zcela prázdné ODS, jistě vezme nějaké to procento i vládní Petříčkově ČSSD a zřejmě i KSČM.

Aby ovšem nezapadlo, Václav Klaus ml. Nemusí vždy pravdu. Ale podstata je v tom, že je třeba dovolit říkat i názory, které jsou odlišné.

Vznik takové vlastenecké strany je nezbytný díky již zmíněné až agresivní kampani probruselských Pirátů, kteří se neštítí udávat a bonzovat a žádat zásah EK proti českému premiérovi.

Tomu ANO neumí čelit a silný a ostrý postoj je nezbytný.

Vznik této platformy je ovšem užitečný i z hlediska budoucnosti republiky.

Je třeba zvažovat, jaká vznikne koalice po příštích volbách. Zatímco některé strany, které dnes podporují jinak sociálně ekonomicky vyváženou politiku nemusí překročit 5% (víte, o kterých mluvím) koalice Babiš - Klaus ml. může dát zemi jasnou perspektivu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …