Jiří Vyvadil: Vy máte náměstí, my máme prezidenta…

21.09.2019 11:51

Každý ví, že už to jednou musí bouchnout, a každý cítí, že dnes a denně už po mnoho měsíců se svádí u nás podobný nesmiřitelný boj, jako v USA Demokraté proti Trumpovi, v Polsku či Maďarsku tzv. liberální a progresivistická opozice proti Kaczyńského vládní PiS, či Orbánově Fideszu a i u nás progresivistická opozice proti prezidentu Zemanovi a premiéru Babišovi.

Jiří Vyvadil: Vy máte náměstí, my máme prezidenta…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

V podstatě rozhodujícím tématem u nás je po mnoha měsíců trestní stíhání premiéra Babiše, případně „ohýbání Ústavy“ prezidentem Zemanem.

Zejména nasazení militantních Chvilek, které z bůhvíjakých zdrojů financují své narůstající akce, eskalovalo situaci v Česku na hranu převratu.

Statisícové demonstrace mají ovšem jeden absurdní důsledek: Chvilkaři s masivní podporou médií, zejména samozvaných vlastníků – moderátorů a komentátorů veřejnoprávní ČT televize, eskalují ve veřejném prostoru nenávistné nálady proti prezidentovi i premiérovi, vytváří virtuální dojem převažující celospolečenské podpory, jež se opakovaně rozptýlí po dalších průzkumech veřejného mínění, které jen ukazují, že tyto názory jsou vlastně extrémně menšinové.

Fakt masivní a organizované podpory zejména ze strany ČT, která doslova pumpuje nenávist vůči premiérovi a prezidentovi a šíří urážky, nadávky i na jejich stoupence, zvyšuje celospolečenské napětí nad únosnou míru. Obyčejný volič třicetiprocentníhho ANO nemá náladu někam chodit, a proč taky? Každý přece ví, že realita politického vývoje a v historii Česka téměř neskutečná trvalá podpora ANO prakticky předurčuje, že nikdo jiný než ANO zde nemá šanci vládnout. Tím nehovořím o koaličním partnerovi ČSSD, která trvale působí jako pátá kolona opozice a používá stejné argumenty ve střetu s premiérem a prezidentem. Ale ten může být kdykoliv vyměněn a měl by být…

Zastavení trestního stíhání proti Andreji Babišovi způsobilo totální šok – pro opozici – pro veřejnoprávní média a fanatický a nenávistný vůdce Chvilek opět nastartoval budoucí představu o tom, jak je třeba demonstracemi vynutit na Nejvyšším státním zástupci Pavlu Zemanovi, aby rozhodnutí o zastavení trestního stíhání vrátil k došetření, případně nejlépe, kdyby ihned Andreje Babiše vzal do vazby (to lehce žertuji)…

Při představě, že „demokratická ulice a náměstí“ opět rozjede svou nenávistnou kampaň, udělá prezident republiky to nejlepší, co mohl, a hlavně měl.

Jaksi mimochodem odtušil, že pokud by se v tom Nejvyšší státní zástupce příliš vrtal, je připraven využít svého práva abolice.

Řekl bych, že v tom okamžiku se narovnala záda většinového voliče včetně toho, který nevolí ANO, ale rovněž odmítá vyděračské praktiky opozice, veřejnoprávních médií, a hlavně chvilek.

Je balzám číst nenávistné komentáře všech havlistických sil, protože konečně po dvou letech se jim ukázalo, že vydírání skončí.

Samozřejmě že desetitisíce na pokyn svého krysaře Mináře opět vyrazí na náměstí a do ulic, samozřejmě. A ať je jich hodně. Ne 250 000 jako naposledy, ale třebas půl milionu.

Bude se to konat v období, kdy uplyne třicet let od 17. listopadu, a bude skvělé, že se – jak věřím – ukáže, že ta obrovská mlčenlivá a urážená většina má v sobě tu jistotu, že vyděrači, kteří odkazují na „samet“, bohudík mohou křičet, mohou nadávat a urážet, ale budou demokraticky poraženi.

Oni mají Českou televizi, kulturní elity, odkaz Havla, a hlavně ta náměstí a ulice.

My máme prezidenta, a to stačí…

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…