Jiří Vyvadil: Vykopněme Lucembursko z EU

14.09.2016 15:34

K lucemburskému princi Václavovi a posléze Karlu IV. český národ vzhlíží s obrovskou úctou. Karel IV. byl těžký frajer, a dnešního lucemburského Junckera či Asselborna by jistě nechal s požehnáním Božím pěkně mučit…

Jiří Vyvadil: Vykopněme Lucembursko z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Pokud se totiž už v jeho časech lucemburští obyvatelé a úředníci chovali s takovou agresivností, vyplývající zřejmě z pocitů méněcennosti trpasličího národa, kombinovaných s morálním hochštaplerstvím, chápejme, že se mimo jiné i proto daleko více chtěl cítit a cítil Čechem.

Ať tak či onak. Až jednou se budou odčítat dějiny rozpadu Evropské unie, lucemburští politici se do nich zapíší zlatým písmem.

Na prvém místě samozřejmě alkoholik, premiér země, která po mnoho let pod jeho vedením působila jako pračka špinavým peněz Jean-Claud Juncker…

Ne, že bych musel Erdogana, ale chápu jeho pocity, že se tímto týpkem, který momentálně je předsedou Evropské komise vůbec nechce bavit.

Evropská komise vydává jeden návrh za druhým, způsobem odporujícím obecnému povědomí o přiměřenosti a normalitě.

Vlastně je dobré, že bývalý podřízený ministr zahraničních věcí Lucemburska Jean Asselborn momentálně se rozkřičel, že je třeba Maďarsko okamžitě vyloučit z EU, kvůli stavbě plotů proti proudům migrantů. A je dobré si připomenout, že během předsednictví Lucemburku vykřikoval rovněž, že je třeba sebrat východoevropským zemím dotace, když odmítají migranty (o uprchlíky by se jednalo až tehdy, kdy by byl uznán jejich státu azylanta příslušným státem). A konečně za lucemburského předsednictví byla zahájena i vytýkací procedura proti Polsku ohledně problémů s ústavním soudem, což je problém povýtce záležitostí ryze polskou.

Když náš Sobotka pobíhá a ptá se: Co máme změnit na EU a nevidí, že ryba smrdí od hlavy, není mu pomoci.

Neformální summit v Bratislavě bude zjevně jen dalším dokladem toho, jak se Evropská unie přeměňuje v tlupu, kde si jde každý po krku. Oficiálně se možná nic z toho se nedostane ven. Ale iluze o jeho smyslu jistě nikdo nemá.

A pokud se to neukáže, bude to jen další přehlídka žvástů a nesmyslů

Asi musí být ještě hůř, aby mohlo být lépe…

Zkusme začít tím, že začneme diskutovat o tom, že z EU vyrazíme Lucembursko.

A hned by to všechny pozitivně nakoplo a začalo by se něco dít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…