Jiří Vyvadil: Zachrání Jiří Paroubek ČSSD?

29.11.2016 13:36

Jiří Paroubek si v poslední době odskočí někam k moři a někdy i během pobytu a téměř vždy po návratu reaguje na dějství ve straně, ČSSD, kterou v roce 1989 pomáhal spoluzakládat.

Jiří Vyvadil: Zachrání Jiří Paroubek ČSSD?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Pravdou je, že jeho příspěvky jsou nevyvážené. Tu ČSSD semele i s chlupama, co všechno dělá špatně. Vzápětí naopak píše optimistické úvahy, typu najděte nová levicová témata, bouchněte do stalu a vyhrajete nad Babišem.

Málokdo Sobotku a jeho lidi kritizoval tak jako já. Ale v jednom smyslu platí, že by Jiří měl být rád, že už předsedou ČSSD i vlády není.

Celé hnutí socialistů, sociálních demokratů v Evropě se bortí…Liberální socialismus v dienstbierovském pojetí už nikoho nebaví, ale stejně tak ostrouhal Fico, když jako jedinou silnou kartu nesl boj proti migraci a islámu. Z absolutní většiny klesl na polovic a byl rád, že je rád.

Byly doby, kdy sociální demokrati v Německu, naposledy Gerhard Schröder úspěšně atakovali CDU-CSU dnešní kancléřky Merkelové a uměli s ní zamést.

A to bych mohl jít dál k Willi Brandtovi a mému nesmrtelnému oblíbenci Helmutu Schmidtovi…

Svět se mění.

Doba není o ideologické levicovosti či pravicovosti a ty strany, které s těmito kategoriemi operují, klesají (konzervativní a zčásti klerikální ODS, TOP či KDU-ČSL . Stejně tak nesporně nudí i ideologická levice, navíc dnes už lehce hraná, k níž se řadí nejen ČSSD, ale i KSČM.)

Je jasné, že by Paroubek uměl Babiše, coby premiér seřvat…To by možná získalo 1- 3% podpory. Ale nevíme, jak by Babiš zareagoval. On není zas tak blbej, jak trvale všem jeho protivníci uvádějí. V každé i sebekritické situaci zareaguje a po měsíci se ukazuje, že má o 8 % podpory více, i když to vypadá, že mě na kahánku…

ČSSD má v čele Sobotku a ten už svým zjevem ztrácí body. Ale nejen to.

Rozhodujícím faktorem dneška, zejména pro tzv. obyčejné lidi středo levé jsou postoje k migraci, k Rusku, k NATO, k euru

Babiš naprosto ignoruje idioty kolem sebe typu Stropnického či Teličky…

Sám je kritický k migraci, velmi kritický k Merkelové, poměrně kritický k sankcím proti Rusku, kritický k euru.

Ovšem to jsou otázky, kdy Sobotka, ovšem také Paroubek by drželi pevnou euroatlantickou linii.

A jsme u toho.

Dnes se celý svět staví proti establishmentu a mainstreamu. Viděli jsme to nyní v republikánských primárkách ve Francii, kdy zvítězil, jednoznačně proruský a radikálně protiislámský Francois Fillon, a už nemluvím o amerických volbách, kde zvítězil jako prezident muž, který v podstatě neměl nic společného s republikány…

Je dobré, že Jiří Paroubek už nyní není v čele ČSSD. Svět se změnil a jeho vize ČSSD už by nezbytné většině občanstva nikomu nic neříkala.

Babiš by se jen smál a hledal toho vhodného partnera, se kterým to prostě dá.

Bude to absurdita, ale když sečtu podporu jeho strany a podporu KSČM, není co řešit. S ČSSD už určitě nepůjde…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…