Jiří Vyvadil: Západní Evropa se odmítáním Ruska táhne za USA jako krysy za svým krysařem. Ke svému zániku...

13.09.2015 12:57

Muselo to přijít… Evropa, zejména Západní, a ještě více Německo, musí očekávat statisíce Syřanů, které si ji vybrali jako zemi zaslíbenou.

Jiří Vyvadil: Západní Evropa se odmítáním Ruska táhne za USA jako krysy za svým krysařem. Ke svému zániku...
Foto: Archiv
Popisek: Mapa Evropy

Říká se, že se tak dlouho chodí se džbánkem pro vodu, až se ucho utrhne.

Dnes přední komentátoři a politologové se shodnou na jednom: Války  v Afganistánu, Iráku, Libyi, Jemenu či Sýrii jsou fatální chybou Západu, zejména USA, ale i Francie či Velké Británie…

Přesto po dvě desítky let, Západ nepřinášel žádné důsledky kromě finančních nákladů spojených s válkami a pár stovkami, v případě USA pár tisícovkami svých mrtvých vojáků…

Opakuji…muselo to přijít.

Ti běženci nejsou ničím jiným než prvním konkrétním a trochu drsným dopadem oněch nelegitimních a nelegálních válek. Jsou to oběti, ale tak trochu i vojáci, které Západ probudil k životu.

Ano ti, běženci, kteří se nejdříve rozsévali po muslimském okolí, začínají měnit trasu. A pozor, je to zatím jen hrstka toho, co zřejmě přijde.

Kdo za to může? No samozřejmě Západ, který často cynickou politikou se spojoval s nejrůznějšími a nejbrutálnějšími islamistickými skupinami, aby svrhával sekulární vlády v regionu, které udržovaly stabilitu, ale nebyly úplně pokorné.

Řekněme to na tvrdo : Kdyby nebyl svržen Hussajn, Kadáffí, kdyby už 5 let Západ za každou cenu nepodporoval islámský stát proti syrskému prezidentovi Assádovi, nesměřovali by do Německa a spol. prakticky žádní uprchlíci.

Politika Západu byla neomluvitelná a bestiální.

A teď přichází její ovoce…

Někteří řeknou: A proč o tom Vyvadil mluví, to víme…

No podstatné není jen to, co bylo, ale doslova tragické je to, co je a co skutečně může západní Evropu smést, pokud se okamžitě nevzpamatuje.

Nejnebezpečnějším trvalým zdrojem konfliktů je stále nejbohatší a vojensky spolu s Ruskem a Čínou nejsilnější vojenská velmoc USA.

Není žádné jiné země na světě, která by rozpoutávala tolik válek a není ani žádné jiné země na světě, která prakticky ani jedinou i za cenu celosvětového chaosu nepřevedla ve smysluplný výsledek, který by svět posunul k míru…

Jen namátkou:

Vietnam, totální kolaps.

Válka v Iráku, totální kolaps a vytvoření islámského státu. Odstranění sekulárního vůdce, který v zásadě zajišťoval stabilitu a územní celistvost Iráku

Válka v Libyi, totální kolaps, otevření brány pro uprchlíky do Evropy a odstranění poměrně progresivního autoritativního vůdce.

Afganistán ? Nejdříve tam kdysi Američané prosadili mudžahediny a vyzbrojovovali Taliban proti Sovětům, dnes je již jen otázkou, kdy tento útvar zkolabuje…(Tam je jedině neomluvitelné, že jsme stále přítomni.)

Když Evropa čelí uprchlíkům, jejich největší množství je z oblastí bývalého Iráku a dnešní Sýrie, kterou z valné míry podporuje islámský stát, kterou USA, ale i Britové a Francouzi ve spolupráci s Tureckem  či bohatými ropnými monarchiemi Zálivu pomáhaly vytvořit…

Cynismus je hlavním znakem celé této západní politiky…

A tu přichází Rusko, země, která nikdy v minulosti nepodporovala na rozdíl od Západu jakékoliv islamistické skupiny, země, která drží spojenectví a chápe, že stabilita je důležitější než účelové výhry.

Nastává hysterie a počínaje USA, přes Německo, NATO, Izrael atd. všichni povykují, že Rusko chce rozrušit stabilitu.

Jakou stabilitu? Tu, která se vyznačuje brutálním a anticivilizačním islámským státem? Tu, která se vyznačuje tím, že tak jako Západ odstranil sekulárního Hussajna či Kadáfího, pokládá za nezbytné odstranit i Assada?

Větší čuňárnu jsem neviděl. Stydím se za Západ a plně mu přeji, aby jej uprchlíci zaplavili jako kobylky a rozvrátili.

Poslouchám slova o pádu evropské civilizace.

Západní Evropa ale nemá s civilizací nic společného…

Ale kdyby alespoň uměla přemýšlet…

Zatím jen pár zemí nachází odvahu tak trochu krotce říci, že je třeba se spojit s Ruskem či Iránem v otázce Sýrie
Španělsko a Rakousko…

Česko to jen šeptlo a Bohuslav Sobotka ustrašeně zase couvl, když generální tajemník NATO kritizoval Rusko, že vstupuje to záležitostí v Sýrii.

No, chápe ten úředníček, že když má Rusko spojenecké svazky se Sýrií, tak je prostě chce dodržet? Asi ne bazilišek jeden.
Vše má jakousi logiku.

Ty milióny běženců v žádném případě nesměřují a nebudou směřovat do České republiky, Slovenska, Polska, Pobaltí. Nikdy nebylo podáno tak málo žádostí o azyl jako právě v této době. Je to až komické a zároveň spravedlivé.

Země východní Evropy nebombardovaly Irák či Libyi, stejně jako nepustošíme Sýrii.

To je dílo západní Evropy a jejich učitele USA.

Pokud západní Evropa chce být zničena, zaslouží si to. Chce-li se jako krysi nechat vést svým krysařem USA do záhuby, má se tak stát.

My Češi, Moravané a Slezané s jistou bolestí můžeme ten vývoj sledovat.

Ale byli jsme před EU a budeme i po ní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …