Jiří Vyvadil: Zeman včera perlil. Zjevně až moc i pro milce Západu

07.02.2019 14:32

Zatímco Robert Fico, mimochodem nositel nejvyššího českého vyznamenání Řádu Bílého lva, prohlásil, že Slovensko nikdy neuzná Juana Guaidóa, protože země Západu mají zájem o Venezuelu a předbíhají se v uznání prezidenta, kterého chtějí postavit do čela země loutku a zatímco třetí nejsilnější země EU Itálie, jednak zablokovala společné stanovisko k podpoře onoho ambiciózního mladíčka, ale zároveň se jednoznačně postavila za návrh ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova o nutnosti všestranných jednání o situaci ve Venezuele, náš prezident fakt perlil…

Jiří Vyvadil: Zeman včera perlil. Zjevně až moc i pro milce Západu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Prohlásil, že to co se odvíjí ve Venezuele je v podstatě sametová revoluce, jejíž 30. výročí  si 17. Listopadu připomeneme a pozval Guaidova do Prahy. Kdyby to prohlásil Kalousek či Bartoš, nikdo by překvapen nebyl, ovšem že tak učinil Miloš Zeman, který je trvale napadán pražskou kavárnou znělo jako zjevení.

Mimochodem, když jsem si prošel dnešní deníky, s výjimkou malé noticky v deníku Dnes jsem žádnou poznámku nezaznamenal. Kupodivu ne všichni byť i liberální novináři vidí věci tak jednoduše. Přece jenom je to tvrdé, když z ničeho nic prezidenta, kterého Západ uznával několik let, najednou za reprezentantna státu nepovažujete.

A potom, je tu analogická situace s Ukrajinou. I tam byl puč, i tam Západ jej plnou parou podpořil a výsledkem je polorozvrácená země, s občanskou válkou na Východě, plná korupce a chudoby.

Venezuela má jistě velké problémy, ale podle některých odborníků i v regiónu nejlépe vyzbrojenou armádou špičkovou ruskou technikou. Jistě konají se statisícové demonstrace ve prospěch Guaida, které na rozdíl od hnutí žlutých vest v Paříží policie nikterak nenapadá. A stejně tak se konají možná ještě silnější demonstrace ve  prospěch Madury.

Tak tedy toho nyní nechme. Rozhodne čas. Reálně, nikoliv podle agentury Reuter či CNN. Nic totiž nenasvědčuje, že Maduro padne.

A na rozdíl od Slovenska, Itálie, Kypru, Řecka, Bulharska, Slovinska a překvapivě i Rumunska atd…budeme opět jako v případě údajné otravy Skripala vypadat jako totální hlupáci.

Tak už v tom raději nešlapejme…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…