Jiří Vyvadil: Zvítězili jsme v Debalceve. A to je jen ukázka minima našich možností

18.02.2015 17:11

Nemám rád války, odmítám jednostrannost a celý svůj život směřuji k vyvážennosti. Ovšem nepřijatelné chování Západu a masivní podpora všech mainstreamových médií těmto zhůvěřilostem podle zásady akce budí reakci člověka tlačí do ostrého protipólu.

Jiří Vyvadil: Zvítězili jsme v Debalceve. A to je jen ukázka minima našich možností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Když západní politici a zfanatizovaná média nemají rozum a už rok melou to samé, ač je každému jasné, že Západ tento geopolitický střet s Ruskem musí prohrát, normální člověk se zdravám selkským rozumem musí v rámci vyváženosti zaujmout ostře protizápadní pozici.

Každý rozumný člověk chápe, že kdyby tomu Putin chtěl, obsadil by Ukrajinu už před rokem  během 6 dnů.  A každý rozumný člověk ví, že situace na Ukrajině dopadne tragicky. A  každý rozumný člověk ví, že se tomu mohlo zabránit. Ale chtělo to jinou Evropskou unii. Ne tu současnou, kterou řídí svěřepá ženská bez jakýchkoliv vizí, opírající se jen o pár tvrdých ovšem zhoubných pravidel, které se přicmrndávají politici, kteří do roka nebudou ve svých funkcích.

Jak řekl v televizní stanici noblesní a moudrý  bývalý náčelník vojenské části NATO generál  Harald Kujat: “Kdyby Purin chtěl  by byl v Kyjevě za pět – šest dní a konflikt by byl skončen za 48 hodin,“

Zabývat se detaily, co je a co není na Ukrajině má smysl jen jako chápání nezadržitelného procesu. : K totálnímu kolapsu ekonomickému i sociálnímu prostě Ukrajina směřuje a nelze si představit, že současný prezident a současný premiér přežijí ve funkci tento rok. Nový majdan se již rodí. A tomuto majdanu držím všechny palce.

To co vzešlo z minulého majdanu musí být poraženo.

I Porošenko si je vědom, že se krátí jeho dny. Už proto celá jeho rodina podle vícero zdrojů opustila Ukrajinu. Dmitry Jaroš mu dal ultimátum...A Jaceňuk si jistě přidá polínko.

V rámci dobelcevské operace padlo na dva až tři tisíce ukrajinských vojáků.

Museli padnout, protože jejich vedení je zločinecké.

Už v Minsku Putin vybízel, ať Kyjev umožní oblíčeným vzdát se, odevzdat zbraně a odejít, Zacharčenko už asi před 10 dny promlouval k těmže: Rebjata, vzdejte se, odevzdejte zbraně a jděte domů...

Kyjev je nechal na holičkách.

Ministři zahraničních zemí EU opět zuří, že jde o hrubé porušení minských dohod.

Skvělí potomci Goebelse.

Západ je neskutečný. Vyvolal  na Ukrajině nesmyslný geopolitický střet s Ruskem, stejně idiotský a tragický jako kdysi gruzínská válka a teď se diví, že je porážen.

JE NUTNÉ, ABY BYL PORÁŽEN, DOKUD SI NEUVĚDOMÍ, ŽE JEŠTĚ JEDNOU NĚCO PODOBNÉHO VYVOLÁ  A SKONČÍ.

VĚCI JDOU SPRÁVNÝM SMĚREM.

„Předpokládali jsme, že v obklíčení je deset tisíc mužů, až tři tisíce z nich přišly o život,“ řekl novinářům náměstek doněckého „ministra obrany“ Eduard Basurin. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/ukrajinska-armada-vyklidila-debalceve-politici-se-prou-kdo-porusil-mir-1164253#utm_source=rubrika-zahranicni&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Dnes západní politici zase perlili:

Což bude definitivní selhání zahraniční politiky EU, zejména Angely Merkelové.

Vítězství DLR a LLR v Dobolčevu je významným psychologickým zlomem v ukrajinských záležitostech.

Ale půjde se dál.

Ale stejně tak politika dnešní EU, ale i zřejmě NATO  ztroskotá na Řecku. Nedovedu si představit, že by Řecko ustoupilo.

Jestliže se Řecko totiž rozzlobí, může blokovat všechny projekty EU či NATO.

A bude.

A ti kluci jsou tvrdí. A Německo je poslední, které by je mělo, k vůli hrůzám za 2. světové války a posledním 5 letem dráždit.

Mělo by se začít chovat skromně.

Dnes jsme zvítězili v Debalčevu.

Do půl roku je možné a nutné zvítězit v v několika zemích.

Do dvou let je možné vyměnit celou současnou chybnou politickou reprezentaci EU včetně Merkelové.

Potom může dostat Evropa novou naději.

Teď směřuje k prospasti. 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…